TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397971 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: JordanSnots

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 01:36:35 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: pomoc oko izbora proteina, zelim da povratim masu  (Pročitano 6175 puta)
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Maj 08, 2011, 11:48:24 posle podne »

Cekajte, jel na kraju ipak ne pred spavanje? :) Malo ste me zbunili. Znaci li to da ne mogu iskoristiti whey u toku sna uopste, kao da ga nisam uzimala?
Mleko inace pijem dosta

Neće ti ništa loše biti, ali je taj whey mogao mnooogo bolje biti iskorišćen. :)
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #19 poslato: Maj 08, 2011, 07:36:03 posle podne »

Poenta je da možeš whey pre spavanja, ali:

1. Svejedno ti je da li ga piješ sa vodom ili mlekom - isto ti doĂ°e
2. Ne možeš podmiriti potrebe mišića tokom cele noći već možda samo u prvih par sati.
Sačuvana
nejaneja
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Maj 08, 2011, 06:09:54 posle podne »

Cekajte, jel na kraju ipak ne pred spavanje? :) Malo ste me zbunili. Znaci li to da ne mogu iskoristiti whey u toku sna uopste, kao da ga nisam uzimala?
Mleko inace pijem dosta
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Maj 08, 2011, 04:37:17 posle podne »

slažem se..
i kad si to već spomenuo.. ljudi izbagavju mleko ko samog Ă°avola ... ali verujte mi - u tom posnom mleku nema ništa osim vode i malo laktoze---
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Maj 08, 2011, 12:28:05 posle podne »

To su vam malo gluposti. ;) Ne mogu proteini koji se nalaze pored kazeina u mleku da "postanu kazein" ako se sa istim pomešaju. Mast takoĂ°e to neće uraditi, jer je nema dovoljno pod 1, pod 2 emulgovane su u vodi, a proteini surutke su dobrorastvorni u vodi i kao što je istaknuto ima ih prosto previše da bi im mast iz mleka iole zasmetala. Da zaključim: whey ti je svejedno gotov u roku od (najviše) sat, a tebi toliki skok proteina u krvotoku pred spavanje prosto ne treba.

Ako ga piješ sa "posnim" mlekom, isti ti je vrag kao sa vodom da si ga popio. Možeš tako i posle treninga da piješ slobodno ako ti je ukus lepši.
Sačuvana
BBBbbb
Napredni član
Van mreže Van mreže

Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #15 poslato: Maj 08, 2011, 10:53:36 pre podne »

Kao sto Robert rece, ne ocekujte neko sjajno usporavanje. Daleko bolja opcija izvor dobrih masti uz whey za tu namenu. Od mleka vise loseg neego dobrog kad se izvaga...
Sačuvana
igor0511
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Maj 08, 2011, 09:38:12 pre podne »

Po meni whey moze pred spavanje da se pije sa mlekom i tada ima ulogu kazeina laicki receno, zato sto i mleko ima u sebi kazein i jos neke masti koje usporavaju razgradnju. A ko ne voli da unosi masti lepo uzme kazein i cepa :)
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #13 poslato: Maj 08, 2011, 12:59:33 pre podne »

Ne može mleko ništa posebno da uspori whey, barem ne dovoljno dugo da se prenoći. Naročito to neće uraditi posno mleko(ideja je da ga upravo mlečne masti koliko-toliko uspore). :D
Sačuvana
Shikiii
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Maj 08, 2011, 12:32:41 pre podne »

Evo ja pocela od petka :) sacekala me upala danas al idemo dalje! Uzela sam neki whey protein i pocela normalno da se hranim. Odmah se covek bolje oseca ;)
Jel dovoljno npr, da uzimam posle treninga i pred spavanje? ili treba ubaciti jos? kontam da to zavisi od same potrebe odredjenog dana

Ne pred spavanje. To je bačen whey. Uz neke ovsene ujutru i posle treninga je sasvm dovoljno. (Mada može i samo posle treninga, ako imaš neka belanca ujutru. ;))
Uveče meso ili nekakav sir.
:)

Whey je bacen ako se popije pred spavanje? Ne bih rekao... Pred spavanje se pije sa "posnim" mlekom jer treba da se  apsorbuje sto duze, tako da si sto duze kroz noc u fazi anabolizma, a ne katabolizma.
« Poslednja izmena: Maj 08, 2011, 12:36:54 pre podne od strane Shikiii » Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Maj 07, 2011, 11:14:18 posle podne »

Evo ja pocela od petka :) sacekala me upala danas al idemo dalje! Uzela sam neki whey protein i pocela normalno da se hranim. Odmah se covek bolje oseca ;)
Jel dovoljno npr, da uzimam posle treninga i pred spavanje? ili treba ubaciti jos? kontam da to zavisi od same potrebe odredjenog dana

Ne pred spavanje. To je bačen whey. Uz neke ovsene ujutru i posle treninga je sasvm dovoljno. (Mada može i samo posle treninga, ako imaš neka belanca ujutru. ;))
Uveče meso ili nekakav sir.
Sačuvana
nejaneja
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Maj 07, 2011, 02:23:35 posle podne »

Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #9 poslato: Maj 06, 2011, 08:41:17 pre podne »

Gore je da nista ne preduzima kad izadje iz forme =)
Samo napred

Aha. I non stop kao kukumavče kako su zarĂ°ali i kao sve treba od ponedeljka da počnu da treniraju opet. :D
Sačuvana
gnew
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Maj 05, 2011, 10:39:41 posle podne »

Sačuvana
BojanLeet
Napredni član
Van mreže Van mreže

BRO-SLAYER

« Odgovor #7 poslato: Maj 05, 2011, 08:36:12 posle podne »

Samo napred
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
nejaneja
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Maj 05, 2011, 07:03:33 posle podne »

To dobro zvuci :) sutra plata pa cu skoknuti do prodavnice da pocnem sto pre....nista gore nego kad covek izadje iz forme :(
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.062 sekundi sa 14 upita.