TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398405 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 02:58:55 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: U vezi zitarica  (Pročitano 5547 puta)
BBBbbb
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1177


Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #26 poslato: Februar 04, 2012, 11:52:28 pre podne »

http://nutritiondata.self.com/facts/cereal-grains-and-pasta/5737/2
Sačuvana
Taske92
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 61


« Odgovor #25 poslato: Februar 04, 2012, 11:25:43 pre podne »

Znaci ne menja se sastav ako fermeticki obradjujemo namirnicu?
Ja kuvam sve na vodi, pirinac obavezno, e sad me zanima ima li neki recept ili neki zacin sa kojim se slaze, da isprobam!? Cisto da promenim ukus, da ne jedem stalno isto.

vegeta... malo vegete promeni ukus, ili šafran...
 ili zlatnu mešavinu kupiš - ima i graška, šargarepe...

u inostranstvu sam videla jaaaako puno vrsta prinča u kutijicama, sa raznim dodacima, ali 90% je pirinač... kod nas toga nema...  oni svi kuvaju samo taj.. otvoriš kutijicu i spremno za par minuta
hej znas li slucajno vrednost 100 grama psenice nigde nemogu da nadjem
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #24 poslato: Februar 04, 2012, 10:04:46 pre podne »

Znaci ne menja se sastav ako fermeticki obradjujemo namirnicu?
Ja kuvam sve na vodi, pirinac obavezno, e sad me zanima ima li neki recept ili neki zacin sa kojim se slaze, da isprobam!? Cisto da promenim ukus, da ne jedem stalno isto.

vegeta... malo vegete promeni ukus, ili šafran...
 ili zlatnu mešavinu kupiš - ima i graška, šargarepe...

u inostranstvu sam videla jaaaako puno vrsta prinča u kutijicama, sa raznim dodacima, ali 90% je pirinač... kod nas toga nema...  oni svi kuvaju samo taj.. otvoriš kutijicu i spremno za par minuta
Sačuvana
Galleryst
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2139


Today is my future!

« Odgovor #23 poslato: Februar 03, 2012, 08:58:18 posle podne »

Ma jok, bitno je da unosish. Da li cesh kuvati ili ne to ja stvar lichnog izbora.

Npr. ja ih nekada stavim u blender da bi dobio skoro prah, pomesham sa proteinom i ubacim neku vockicu i super doruchak ;)
Sačuvana
Ko ne zna, a misli da zna - Kloni ga se. Ko ne zna, a zna da ne zna - Nauci ga. Ko zna, a misli da ne zna - Uputi ga. Ko zna i zna da zna - Sledi ga.
Markoni015
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 48

« Odgovor #22 poslato: Februar 03, 2012, 07:57:12 posle podne »

Znaci ne menja se sastav ako fermeticki obradjujemo namirnicu?
Ja kuvam sve na vodi, pirinac obavezno, e sad me zanima ima li neki recept ili neki zacin sa kojim se slaze, da isprobam!? Cisto da promenim ukus, da ne jedem stalno isto.
Sačuvana
Taske92
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 61


« Odgovor #21 poslato: Februar 03, 2012, 06:33:17 posle podne »

pokušaj da dodaješ razne začine pirinču (moj omiljeni je šafran)  i totalno promeni ukus.  Ili sitno naseckaj povrće, pečurke...
pokusacu sto da ne.... kad sam mogao da podinem uh po tvom savetu valjda mogu i pirinac da zvacem :P :D
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #20 poslato: Februar 03, 2012, 06:31:13 posle podne »

pokušaj da dodaješ razne začine pirinču (moj omiljeni je šafran)  i totalno promeni ukus.  Ili sitno naseckaj povrće, pečurke...
Sačuvana
Taske92
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 61


« Odgovor #19 poslato: Februar 03, 2012, 05:00:28 posle podne »

kuvao ih ti ili ne druze one su iste sto se tice sastava.... ili uvuku u sebe vodu ili mleko zavisno u cemu kuvas....
ja ih jedem jednom dnevno sa jopgurtom,uz dorucak koji se bazira na jajioma .... ali mi je osnovni unos uh definitivno kuvani krompir i pirinac.... sad imam mali problem sto mi pirinac uvek zavrsi kao sutlija sa mlekom kuvan i 30 gr dextroze ali sta cu kada ne volim  na vodi
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #18 poslato: Februar 03, 2012, 01:24:36 posle podne »

Još uvek nisam sigurna šta je momak hteo da kaže, ali svakako se slažems a Monikom da se radi o odličnoj namirnici, naročito za doručak
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #17 poslato: Februar 01, 2012, 02:50:35 posle podne »

Interesuje me da li vise kalorija ima 100g skuvanih od 100g sirovih ovsenih pahuljica?

100 g sirovih nabubre u vodi i budu teže, ali zbog vode :D

ne brini oko tih kalorija... u svakom slučaju su super kalorije, složeni ugljeni hidrati, vlakna, vitamini, minerali

a i 100 g je prihvatljiva količina :)
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #16 poslato: Januar 31, 2012, 09:13:26 posle podne »

svežih jer ako se kuvaju u mleku dobiju na težini a ne promeni im se sastav
Sačuvana
Markoni015
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 48

« Odgovor #15 poslato: Januar 31, 2012, 08:09:20 posle podne »

Interesuje me da li vise kalorija ima 100g skuvanih od 100g sirovih ovsenih pahuljica?
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #14 poslato: Januar 31, 2012, 06:06:49 posle podne »

moj uobičajeni doručak je puna šolja ovsenih, jedna puna kašičica cimeta, malo suvog grožĂ°a - preliveno nemasnim mlekom.

Odstoji 15 min i super je ;)
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #13 poslato: Januar 31, 2012, 05:20:02 posle podne »

Ne razumem pitanje.. 100g ovsenih neće imati 100g kad ih skuvaš...
Sačuvana
Markoni015
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 48

« Odgovor #12 poslato: Januar 31, 2012, 09:36:10 pre podne »

Da li se povecava kalorijska vrednost obroka termickim obradjivanjem (npr. 100g ovsenih sirovih i 100g ovsenih skuvanih)?
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.192 sekundi sa 18 upita.