TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 11:03:36 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kako da poboljšam zdravlje kože ?  (Pročitano 4031 puta)
torbaman
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: April 12, 2013, 12:07:48 pre podne »

Eto u Čačku bolnica nema jedan dermatoskop (skupo obuka košta , procedura...) pa zato ću morati na privatnu kliniku gde imaju specijalizovani dermatolozi (našao sam ih tri). Kaže mi dermatolog u Čačanskoj bolnici da oni nisu ni dužni da imaju dermatoskop i da jedino može da se ide u BG ili u privatne klinike u Ča . A što se tiče tog skrininga njega rade bez dermatoskopa (ako i kada ga rade te sedmice).
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: April 11, 2013, 12:24:05 pre podne »

Displasticne mladeze treba lepo sagledati i pratiti.

Sto se tice pregleda, koliko ja znam, ukoliko postoje sumnjive promene pregledaju se dermoskopom. Pregleda se citava koza, i ako se naidje na nesto sto moze biti problem sagleda se pod uvecanjem i onda predlaze sta dalje, ali to mozda vazi samo za ustanove koje imaju dermoskop.
Sačuvana
torbaman
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: April 08, 2013, 09:00:23 posle podne »

Evo opet ja, bio sam kod dermatologa i doktorka me je pregledala i rekla načelno da mi je stanje normalno ali u suštini nemože ništa preciznije da mi kaže u vezi mojih mladeža s' obzirom da nemaju dermatoskop. Rekla mi je da imam dosta nekih "displastičnih" mladeža. U čačku postoje jedna ili dve privatne klinike koje imaju dermatoskop i koje mogu da prate promene na mladežima. Pa planiram da odem na pregled. Što se tiče onog besplatnog skrininga rekla mi je da nezna nego tek treba da ih obaveste da li će biti organizovano ali i da mi taj skrining isto ništa preciznije nemože pomoći jer se tu i nekoriste nikakve sprave ili dermatoskop nego da je to u stvari isto samo pregled golim okom. Je li to istina?
A za one crvene sitne tačke mi je objasnila da su to samo prošireni krvni sudovi što nespada u probleme kože.
« Poslednja izmena: April 08, 2013, 09:04:25 posle podne od strane torbaman » Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: April 05, 2013, 11:43:57 posle podne »

U svakom slucaju dobro se raspitaj, sada i u manjim mestima ima dermatoskopa. Mislim da Cacak, kao veci grad, treba da ima tako nesto, mada, moguce je da je takva situacija kao sto kazes. Onda zaista ne znam gde vas salju dalje, sta vam je od vecih centara najblize.
Sačuvana
torbaman
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: April 05, 2013, 10:14:26 posle podne »

Hoću. Početkom sedmice idem ovde na kožno pa ću da vidim sa njima da li će to da ima i u Čačku i ako ne gde je najbliže. Bilo bi super ako može i u Čačku. Znam da ovde na kožnom odeljenju nemaju ni dermatoskop od kako je jedan stariji doktor od skoro otišao u penziju, jedino je on imao svoj lični itd...
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: April 05, 2013, 02:25:16 posle podne »

Svake godine se ukljucuje sve vise ustanova u ovu akciju, tako da verujem da ce i u Cacku biti organizovani preventivni pregledi u toj nedelji. Nema potrebe da ides u Beograd zbog toga, samo se lepo raspitaj.

Javi kakvi su ti rezultati.
Sačuvana
torbaman
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: April 04, 2013, 10:52:43 pre podne »

Aham, kapiram.  ok  zvaću pa ću pitati. Ja živim u Čačku pa ću pitati i moju doktorku za to.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: April 04, 2013, 12:29:57 pre podne »

Ne znam tacno kako je to organizovano u Beogradu, znam za Nis i Novi Sad da se pregledi rade u domovima zdravlja i na koznoj klinici ( tako je bilo do prosle godine, pretpostavljam da ce i sada biti tako ). Bude obavestenje par dana ranije, najbolje da pitas direktno.
Sačuvana
torbaman
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: April 04, 2013, 12:21:08 pre podne »

Gde se prijavljuje za taj besplatni skrining ? Da li na polikliniku na Bežanijskoj Kosi ? Ako se nevaram taj dan je 15. Maj, to znači da je taj besplatni skrining od 15. do 21. Maja ?
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: April 03, 2013, 11:46:07 posle podne »

Mozes se javiti dermatologu, u svakom slucaju, prevencija je na prvom mestu. U maju je i Evropski dan borbe protiv melanoma pa se organizuje i besplatni skrining u toku cele nedelje, samo se zakaze termin. Promene koje treba obavezno notirati su rast mladeza, asimetrija ( jedna strana mladeza se razlikuje od druge ), izmenjene ivice, pigmentacija koja se menja, zatim pojava svraba, osetljivosti, krvarenja...
Sačuvana
torbaman
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: April 02, 2013, 12:14:14 posle podne »

Da bilo je promena. Ono što sam rekao da su mi mladeži potamneli se odnosi na one što nisu ispupčeni nego na one koji su u ravni sa površinom kože. Njih sada ima više a oni koji su tu već duže su dobili tamniju boju pogotovo na nogama. Bilo je promene u zapremini kod ponekih koji su ispupčeni a nisu visuljci (smanjili su se poneki). Što se tiče visuljaka oni su kao i pre još sam dobio i par novih. Svejedno ću otići opet kod kožnog na pregled.
Hvala za savete oko namirnica i omega 3 sad znam šta da tražim.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: April 01, 2013, 10:43:37 posle podne »

@ Mighty Apsolutno se slazem! :-)

Omega tri masne kiseline su odlicne za kozu, iz tih namirnica koje si pomenuo ( riba, laneno ulje, orasi, maslinovo ulje...) a pored toga za kozu su povoljni i antioksidansi kojih ima u velikom broju namirnica ( narocito obojenog voca i povrca ), posebno u zelenom caju, onda namirnice bogate vitaminom A i B karotenom imaju ulogu u prevenciji ostecenja koze ( sargarepa, spanac, breskve, riba, jaja..). Ipak, mislim da je dobro uzeti neki od preparata omega 3 masnih kiselina ( dolaze u obliku gel kapsula ) jer ne uspemo uvek ishranom to da regulisemo.

Inace, osobe svetle puti, svetlih ociju i kose, sa velikim brojem mladeza i sklonosti za brzo dobijanje pega nakon izlaganja suncu, pripadaju rizicnoj grupi za karcinome koze pa se trebaju posebno cuvati sunca, pocevsi vec od prvog jaceg sunca u periodu koji dolazi. Najbolje resenje je svakako prevencija, zastitne kreme, naocari, kape...Poslednjih godina se narocito povecao broj mladeza kod ljudi, i crvenih i tamnih, nije to slucaj samo kod tebe ali svakako ne dozvoli da izgoris, jer je to direktni uslov za nastanak melanoma.

Da li si zapazio neke promene kod vec postojecih mladeza, osim promene boje?

Cula sam za preparat Arctic sea, to je kombinacija omega 3 masnih kiselina i maslinovog ulja ( sastav je ok ), ali nemam povratne informacije i ne mogu ti vise reci o tome.

Sačuvana
torbaman
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: April 01, 2013, 08:15:33 posle podne »

Hvala na savetu majti, upravo sam pročitao gomilu tekstova o Omega  3 6 9 kiselinama i video koliko grešim u ishrani.
Pominju se i hvale laneno ulje, lanene semenke, orasi, masne ribe. Naišao sam i na neki proizvod Arctic sea (neznam jeli on ok).
Da li postoji Omega 3 kiselina da se kupi u obliku tableta ili sirupa ili se to može nabaviti samo kao sastojak u ovim orašastim plodovima i ribi ?
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #5 poslato: April 01, 2013, 06:54:22 posle podne »

ja bih preporučila, u dodatku, i Omega 3,6,9 i Omega 3 masne kiseline - za lepu kožu... naravno orašasti plodovi i semenke su blagodetni...

verujem da bi se i Gorana složila :)
Sačuvana
torbaman
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: April 01, 2013, 12:54:12 pre podne »

Samo još da dodam doktorka mi je rekla da koristim žensko mleko za telo. Ja sam koristio Dahlija belo mleko (vitamin E, almond and canola) i naravno redovno tuširanje. Pa me interesuje šta bi ste mi Vi još preporučili. Čitao sam na internetu za neke namirnice koje su dobre za kožu (šargarepa, ribe, orašasti plodovi ..)
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.089 sekundi sa 18 upita.