TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 11:59:15 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Krvarenje iz nosa.  (Pročitano 1632 puta)
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Jun 20, 2013, 12:05:37 pre podne »

Mozda nije najpopularniji oblik vitamina C ali je svakako laksi za unosenje vecih kolicina, sumeci vit C od 1000 mg dokazano u teoriji i u praksi smanjuje krvarenje. Mozes krenuti sa po dve doze u toku dana, slobodno, par dana, pa posle nastavi da odrzavas dozu koju vec odlucis da pijes.

Ukoliko budes otisao da proveris krvnu sliku ( sto nije lose da uradis ) konsultuj se sa svojim lekarom oko faktora koagulacije i vremena krvarenja, da li mozes i to da proveris.

Nadam se da ce biti ok, javljaj novosti!
Sačuvana
NIKOLIC>
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Jun 19, 2013, 06:44:55 pre podne »

Nije bilo nikakavih povreda.

Ne pijem vitamin C, gledacu da pocnem.Krvnu sliku nisam proveravao, ali mogao bih.

Javljam se opet ako bude nesto. :)
Sačuvana
"In the land of the blind, the one-eyed man is king"
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Jun 18, 2013, 11:46:21 posle podne »

Aha. To je onda malo jace krvarenje. Nije bilo nekih povreda, jel tako?

Posto kazes da ti se to redono desava verovatno su ti krvni sudovi losiji, a na to se nadovezao i zapusen nos u zadnjih par dana. Da li pijes vitamin C? On dosta utice na kvalitet krvnih sudova i preporucuje se za krvarenja iz nosa narocito, mada, generalno smanjuje krvarenje ( kod zena npr ).

Nije lose da proveris krvnu sliku, za svaki slucaj, da vidis kakvo je tu stanje.
Sačuvana
NIKOLIC>
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Jun 18, 2013, 07:36:35 posle podne »

Bas mi curi, nije mlaz ali rekao bih odprilike 3-5 kapi u sekundi.Ja sam izduvavao i skoro svaki put sam izbacio ugrusak.

Hvala na pomoci.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Jun 18, 2013, 06:05:00 posle podne »

Ok. Imam jos jedno pitanje - da li primetis krv kad izduvas nos ili ti bas curi? Koliko je to kolicinski, jel ide u mlazu ili po malo?

Za zaustavljanje krvarenja treba da palcem i kaziprstom obuhvatis stisnes nos na dva tri minuta, a glava treba da je nagnuta napred. Ukoliko si kod kuce, hladna obloga na vrat moze dobro doci.

I ovo sto si cuo da treba izduvati nos nije netacno, ali, to se savetuje kad su jaca krvarenja u pitanju, da se izbaci ugrusak, naravno ako moze, bez nekog preteranog napora.
Sačuvana
NIKOLIC>
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Jun 18, 2013, 08:24:05 pre podne »

Nisam koristio kapi za nos i koliko znam nisam alergican ni na sta.

Ne znam samo zasto mi 3 dana zaredom curi.Koja je procedura za blago krvarenje, da zabacim glavu unazad i da cekam da prestane krvarenje ili da izduvam nos, posto sam cuo za razne nacine?
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Jun 18, 2013, 08:00:33 pre podne »

Jesi li koristio kapi za nos tada?

U sustini, dobro je da nije u pitanju poviseni pritisak, a najverovatnije je u pitanju infekcija koju si imao. I jos nesto, trenutno je jako aktuelna alergija na lipu, koja takodje moze biti uzrok. Jesi li ti alergican?
Sačuvana
NIKOLIC>
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Jun 18, 2013, 07:38:15 pre podne »

Pre oko nedelju dana sam se prehladio i bio mi je zapusen nos stalno.Prekjuce mi je 2 puta curila krv iz nosa dok sam sedeo za racunarom.Juce mi je curila cim sam se probudio i jednom uvece, i jutros cim sam ustao i otisao do kupatila pocela je da curi opet.Merio sam pritisak odmah posle i bio je 122 sa 61, takav mi je uvek.Jos od pete godine mi redovno curi 3-6 puta godisnje, a sad evo 3 dana zaredom.Da li znate mozda sta je razlog i kako da sprecim?
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.106 sekundi sa 18 upita.