TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398406 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 11:25:46 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda Skocnog Zgloba.. :/  (Pročitano 5664 puta)
mister
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #35 poslato: Jun 16, 2013, 09:53:55 posle podne »

Da li je sada koristio led i lioton gel, prethodnih dana?

Nije koristio nista,svega je nekoliko puta stavio led prije 5-10 dana i nista vise,nije ni mazao ni sa cim...posao je na svega 2 terapije kod fizijatra....danas je bio na moru,malo vreli pijesak,plivanje to valjda pomaze,barem na more moze ici evo ovih 15 dana moze ici svaki dan :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Jun 16, 2013, 09:27:22 posle podne »

Da li je sada koristio led i lioton gel, prethodnih dana?
Sačuvana
mister
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Jun 16, 2013, 11:21:37 pre podne »

Mirovanje 7 dana, noga gore, led 3x dnevno po 10 min, posle lioton gel, lagana šetnja....
gde je tačno otok?
može fotka?  koliko je prošlo od povrede?

Od povrede je proslo sada vec 15-20 dana,zglob je i dalje otecen,naravno manje nego sto je bio prije nedelju dana,ali me brine taj otok jer nije mali,onaj podliv se povukao.Zglob ne boli ovako,ni pri hodanju,jedino malo na dodir...otok je skoncentrisan na i oko same kosti clanka,tako da se prakticno kost ne moze opipati...ali brat je kriv jer uopste nije stavljao led kada je bilo najpotrebnije,danima posle povrede...sada je na pauzi do pocetka jula,evo ide na more,mozda i to pomogne..valjda ce proci za 15 dana

P.S Povreda je na spoljasnjoj strani
« Poslednja izmena: Jun 16, 2013, 01:19:21 posle podne od strane mister » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #32 poslato: Jun 08, 2013, 11:20:16 posle podne »

dosta bolje..odradio sam usput i jedan solidan trening nogu ...i dalje drzim led 2-3 puta i mazem lioton gel posle nekih napora...hvala doco na savetu

listove sam poceo da radim pre jedno dva meseca 2 puta nedeljno...kazi mi sta bih mogao i trebao da radim od vezbi da ojacam taj deo(iznad pete...predpostavlhjam da je ahilova tetiva) i da mi se vise ne javljaju ovakvi problemi...poz i hvala unapred,...
Radi trening normalno, pazi da obavezno istežeš listove. Posle treninga nogu i listova min 5min istezanja za listove...
Pozdrav
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Jun 08, 2013, 11:16:04 posle podne »

Mirovanje 7 dana, noga gore, led 3x dnevno po 10 min, posle lioton gel, lagana šetnja....
gde je tačno otok?
može fotka?  koliko je prošlo od povrede?
Sačuvana
mister
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Jun 08, 2013, 09:42:14 posle podne »

Da ja ne otvaram novu temu,da pitam za brata,ima 19 godina bavi se profesionalno fudbalom,istegao jeskocni zglob na nekom od treninga nakon toga zglob je natekao ali je on nastavio i dalje sa treninzima i sa takvim otecenim zglobom odigrao je i 2 utakmice u periodu od 7 dana,ovu drugu utakmicu nije mogao vise pa je izasao.Ne boli ga pri hodanju jedino pri dodiru i bilo je oteceno bas bas ogroman otok,kao i crta podliva ispod zgloba.On je bio kod jednog fizioterapeuta koji mu je rekao da mora da miruje i odradio mu je fizikalnu terapiju,zatim je bio kod drugoga i on mu je takodje odradio jednu terapiju.Uglavnom rekli su da nije nista strasno samo mora da miruje.Ovaj fizioterapeut je jos rekao "cim ti se stvorio podliv,moralo je nesto tu puci"  :o ,ali kao nije nista strasno.

Znaci zglob je i dalje otecen,postoji podliv,ali zglob boli jedino pri dodidru,s obzirom na svu srecu sto je sada fudbalska pauza mjesec dana,moje bi pitanje glasilo,kako to sanirati?

1.Da li se smije stavljati led i kako?
2.Da li treba mazati sa nekim kremama?
3.Da li nogu drzati iznad u uzvisenom polozaju da bi otok skroz splasnuo?
4.Da li treba nastaviti sa fizikalnim terapijama? (fizioterapeut je rekao da nije potrebno,medjutim on je to mozda rekao jer se kod njega ne placu terapije,to klub placa,tako da ako je potrebno ici ce privatno)

Hvala
Sačuvana
Terror
Napredni član
Van mreže Van mreže

terroristes

« Odgovor #29 poslato: Jun 08, 2013, 06:37:12 posle podne »

dosta bolje..odradio sam usput i jedan solidan trening nogu ...i dalje drzim led 2-3 puta i mazem lioton gel posle nekih napora...hvala doco na savetu

listove sam poceo da radim pre jedno dva meseca 2 puta nedeljno...kazi mi sta bih mogao i trebao da radim od vezbi da ojacam taj deo(iznad pete...predpostavlhjam da je ahilova tetiva) i da mi se vise ne javljaju ovakvi problemi...poz i hvala unapred,...
Sačuvana
Nase ce sjene hodati po Becu ,lutati po dvoru , plasiti gospodu...
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Jun 03, 2013, 03:07:11 posle podne »

Javi ko ide... Pozdrav  ;)
Sačuvana
Terror
Napredni član
Van mreže Van mreže

terroristes

« Odgovor #27 poslato: Jun 03, 2013, 02:54:37 posle podne »

ok tnx doc... ;)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Jun 03, 2013, 02:40:05 posle podne »

Nije neophodno....
Sačuvana
Terror
Napredni član
Van mreže Van mreže

terroristes

« Odgovor #25 poslato: Jun 03, 2013, 02:22:30 posle podne »

da li pre istezanja da koristim deep heat? ili uopste da ga ne koristim....
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Jun 03, 2013, 02:19:13 posle podne »

Kad sediš noga podignuta gore...
Javi kako ide. Pozdrav
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Jun 03, 2013, 02:18:17 posle podne »

@terror
rastereti nogu par dana od napora, istezanje jednom dnevno. Led i lioton 3x na dan, masiraš ledom bolno mesto 5min, pa mažeš gelom.

Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Jun 03, 2013, 02:16:03 posle podne »

Zagreješ se sa 20-30 podizanja na prste, zatim istežeš listove 5min uz zid noga pozadi prava i spuštaš se sa prstiju na petu. Posle led i lioton gel....
Sačuvana
Terror
Napredni član
Van mreže Van mreže

terroristes

« Odgovor #21 poslato: Jun 03, 2013, 12:10:16 posle podne »

da ne otvaram novu temu...nekih 10 dana nisam imao skoro nikakve fizicke aktivnosti a onda sam imao par vezanih jakih treninga plus bjj plus sam pomagao oko nekog seljakanja i presao brdo stepenica...osecam malo bol oko peta i iznad peta...ostralo mi je deep heat kreme kao i liotin gel pa me interesuje da li bih mogao i kako da kombinujem ove dve kreme ..kad se zagrejem, i radim nekako ali kad se noge ohlade osecam bol koji nije nesto strasan kao i ukocenost i tezinu
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.104 sekundi sa 18 upita.