TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 12:11:16 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: creatin vs lometazid  (Pročitano 4171 puta)
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Jul 15, 2013, 05:21:42 posle podne »

Bolje je da ide sporije kako bi organizam imao vremena da se privikne na novi rezim rada, a da li ce se vracati na staro pre svega od tebe zavisi! ;-)

Protein ce ti sigurno koristiti, uz savete koje si dobio za korekciju ishrane ( koliko sam videla, bilo je par stvari koje su mogle da dovedu do veceg zadrzvanja vode ), sa malim ispravkama mora biti rezultata.
Sačuvana
prijatelj sporta
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Jul 11, 2013, 08:25:13 pre podne »

Evo ovako, juce sam bio na merenju. Rezultati su mi zadovoljavajuci u smislu, misicna masa je ostala manje vise ne promenjena, masa masti se smanjila za 1.5 posto, i voda se smanjila za 1.1 posto.
Kreatin sam prestao da pijem pre nekih 10 dana, tako da mislim da je to to, da cu tu biti jako malo odstupanja od ovog merenja. Tako da mi sad ostaje samo da kupim protein posto sam i sa njim zaribao odavno, sto mi se malo odrazilo i na metabolizam i na 0.1 posto smanjenja misica.
Tako da eventualno nije za ovu temu, ali je sutina da i definitivno sa ovim treningom sada sto imam ,sam zadovoljan sve se desava u pravom smeru, do duse sporo, ali isto se tako nadam da ce i sporo da se vraca :)
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Jul 04, 2013, 07:33:06 pre podne »

Ne znam koliko je proslo kako si zavrsio sa kreatinom, ali, najbolje bi bilo da sacekas da prodje par dana, da se celije ''ociste'' od kreatina i da se eliminise visak tecnosti, tako ces imati realniju sliku o tome sta se desava.

Ocekujem rezultate,

pozdrav

Sačuvana
prijatelj sporta
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Jul 03, 2013, 08:56:31 pre podne »

Ako ne danas, nadam se do kraja nedelje cu se meriti, posto sam zavrsio sa kreatinom. Pa cu videti sta se desava sa parametrima.
I zbog svoje znatizelje a i sa vama cu podeliti iskustvo .
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Jul 02, 2013, 09:03:00 posle podne »

Ok, javi se ukoliko budes imao pitanja. Ne znam da li ces raditi proveru kolicine tecnosti kad budes pravio pauzu sa kreatinom, bas me zanima kakvi bi  rezultati bili u tom slucaju.
Sačuvana
prijatelj sporta
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Jul 02, 2013, 10:02:45 pre podne »

Nista onda, meni samo preostaje da se zahvalim na savetu, jeste da sam manje vise predpostavio sta moze da bude odgovor. Ali u svakom slucaju hvala.
Ako se budem negde zaglavio pitacu i to je to.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Jul 02, 2013, 09:33:27 pre podne »

Ja sam mislila prvenstveno na zeleni caj i caj od maslacka, jako su dobri za izbacivanje viska tecnosti, ali i persun koji si ti pio je isto dobar tako da ne mozemo reci da nisi pokusao.

Po meni lometazid ne, osim ukoliko nemas osecaj tezine u rukama, nogama ( "teske" noge ), otoke, podbulost lica, nadutost stomaka, mada, i u tim situacijama treba konsultovati lekara. Ja sam za to da se lekovi koriste samo onda kada postoji pravi razlog za to, a za lometazid, odn diuretike su to visok pritisak, prpblemi sa bubrezima, jetrom, a verujem da ti nemas takvih problema.

Namirnice koje si naveo su kvalitetni izvori ugljenih hidrata tako da je to ok, samo vodi racuna o kolicini. Cisto cu ovde napomenuti da je ovas takodje dobar za izbacivanje viska tecnosti, pa mozes ovsene ubaciti za dorucak.

Ukoliko planiras da ubacis protein, sto je svakako dobar potez, najbitnije je da ga uneses nakon treninga, a ako ti finansije dozvoljavaju onda mozes i ujutru, uz dorucak.
Sačuvana
prijatelj sporta
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Jul 01, 2013, 07:43:51 pre podne »

Sto se tice kreatina, i tocu probati posle pauze pa cemo videti sta se desava.A sto se tice cajeva, probao sam i to.. dugo sam pio i kukuruznu svilu i kasnije caj od persuna ali rekao bi da to i nije donosilo neke promene, opet kazem pozivam se na merenja. Tako da sam odustao od toga, a koristio sam ih sigurno blizu 5 meseci , tako da ne moze da se kaze da sam ih malo uzimao pa da nisu stigli da deluju .
   Na pitanje o ishrani i ugljenim hidratima trudim se da ubodem neku sredinu, tacnije slatkise jako malo preko nedelje uzimam, gotovo nekad i nista te prirode, i nista gazirano ne pijem, po nekad neke testenine, kuvani krompir, pirinic i tako dalje...Ne jedem slano ili ti zacinjeno i tako da mi je to sve jako cudno sto se tice unosa sastojaka koji vezuju vodu, ne unosim ih mnogo a opet imam vode.
   Glutamin je super stvarcica, jer definitivno vraca u zivot posle treniniga.
Naravno zaboravih da napomenem razmiljam o tome da ubacim i neki protein uz dorucak, mada ga ubacujem kroz meso za rucak i naravno kroz surutku jaja i sir za veceru .
   Ako smem sebi da dozvolim da zakljucim, rekao bi da je odgovor negativan , i da nesto ne pije vodu da se uzimaju ove dve navedene stvari zajedno.
« Poslednja izmena: Jul 01, 2013, 07:49:32 pre podne od strane prijatelj sporta » Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Jun 29, 2013, 09:30:12 pre podne »

Mozda je bilo bolje da cesce pravis kracu pauzu, na oko mesec dana npr po dve nedelje, mozda bi ti to vise odgovaralo.

Da li si uzeo cajeve koji izbacuju visak tecnosti u razmatranje? Moje misljenje je da ti lometazid nije potreban, iako, uslovno receno nije jak diuretik. Na kraju krajeva, kad sada budes prestao sa uzimanjem kreatina redukovace se i visak tecnosti koji postoji.

Ishrana je ostala nedorecena pa ne mogu proceniti da li mozda unosis vise ugljenih hidrata nego sto je potrebno, ali, ono sto mogu da primetim i sugerisem je da ti za dorucak treba neki protein, poreg kifle. Nadam se da u daljem toku dana unosis dovoljno proteina kroz ishranu, naravno da nije obavezna suplementacija.

Glutamin uzimas radi oporavka? Jesi li zadovoljan kako radi?
Sačuvana
prijatelj sporta
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Jun 25, 2013, 08:15:19 pre podne »

Hvala na dobrodoslici . Kreatin ne pijem duugo, sad ce kraj treceg meseca i tako da cu posle toga napraviti pauzu isto toliku otprilike.Sto se tice ishrane u principu je to nekih 4 do 5 obroka, ujutru neka integralna kifla posle uzina voce rucak nesto kuvano, ( u principu sve, da ne nabrajam ) pa trening i vecera neka laganija . U principu se toga pridrzavam eventualno za vikend zabrljam . Pijem kreatin glutamin i protein po nekad posto ga nemam nesto stalno , vise ga prirodno ubacujem kroz ishranu.
  A lometazid mi nije niko ZVANICNO preporucio od doktora, vec sam dobio savet od drugarice koja je zavrsila medicinu pa sam je bezveze pitao nesto na tu temu. Nemam nista od tegoba , vec s vremena na vreme odem kod nutricioniste da izmerim masti vodu i misice pa mi je u principu to neki parametar stanja tih stvari u organizmu .
  U sutini od kad koristim suplemente definitivno se vidi napredak u svemu, prvenstveno mislim na povecanje misicne mase. ubraznja metabolizma, skidanja masti, sto mogu na sebi i da primetim ali je to jedina muka sto se povecao nivo tecnosti u organizmu .. A treniram vec godinu dana i sto se tecnosti tice nikad nije bila ispod 12 l cak je poslednje merenje pokazalo i 15 l . Tako da je to jedino sto nisam uspeo da svedem u granice. Pa sam za to posegao za lometizidom.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Jun 24, 2013, 09:35:31 posle podne »

Dobrodosao Bojane,

normalna je pojava da kreatin povlaci vodu, ali, koliko ce vode povuci zavisi od toga kako se hranis, tacnije od unosa ugljenih hidrata tako da na to i sam mozes uticati. Koliko dugo pijes kreatin? Sta jos imas od suplemenata?

Sto se tice lometazida, on jeste diuretik i postoje jasno propisane indikacije za njegovo koriscenje, pa me zanima da li je tebi lekar predlozio lometazid? Na osnovu cega ti je receno da imas viska vode? Da li imas neke tegobe?
Sačuvana
prijatelj sporta
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Jun 24, 2013, 12:22:02 posle podne »

Ljudi, pre svega pozdrav svima. Nesto nisam upeo da nadjem topic o predstavljanju pa da ispostujem u svom prvom pisanju. Zovem se Bojan iz Beograda , volim sve sto vole mladi treniram radim i tako dalje da ne idem nesto preterano u sirinu .

Inace imam jednu nedoumicu i opet nadam se da sam pogodio sekciju u kojoj cu postaviti pitanje. Interesuje me da mi neko strucno objasni posto vec neko vreme pijem suplemente a kod nutricioniste sam dobio nalaz da imam visak vode, da li cu nesto dobiti ako pored toga pijem i lometazid koji sluzi za izbacivanje iste. Jer mi nikako nije jasna filozofija creatina koji vezuje vodu i lometazida koji izbacuje ... Tj sustina pitanja JEL JEDNO DRUGO POTIRE ILI NEMAJU VEZE SUSTINSKI JEDNA I DRUGA STVAR ...

Unapred  Hvala na odgovorima .
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.119 sekundi sa 18 upita.