TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 12:13:29 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kardioloski nalazi  (Pročitano 3432 puta)
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Oktobar 04, 2013, 09:48:25 posle podne »

Dobro je da ti je neko potvrdio da to nije nikakav problem i da mozes da vezbas bez problema. Vezbe koje ti smetaju ( ako postoje takve vezbe ) zaobidji, i nastavi kao do sada.

Sačuvana
Mili981
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Oktobar 02, 2013, 07:54:44 pre podne »

Samo sam htela da javim da sam se konsultovala kod drugog kardiologa, ovog puta u drzavnoj instituciji. Doktorka mi je rekla da je sve u redu i da nema kriterijuma za prolaps, i da je regurgitacija trivijalna i da da nemam ogranicenja kad je fizicka aktivnost u pitanju, osim kad je kikboks i ragbi u pitanju :D Tako da, pazljivo birajte kod kog privatnika da idete na preglede :)
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Septembar 05, 2013, 09:29:11 posle podne »

Ok, tako se i savetuje, kontrola na godinu dana, posto je u pitanju minimalna regurgitacija ( pretpostavljam gradus I ) ali ako ces biti mirnija konsultuj jos nekog.
Sačuvana
Mili981
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Septembar 02, 2013, 10:11:34 posle podne »

Napisao je za godinu dana. Ipak cu zatraziti misljenje drugog kardiologa za svaki slucaj. Hvala na savetima.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Septembar 02, 2013, 03:24:50 posle podne »

Mislim da ti je sasvim dovoljno 4 do 5 treninga nedeljno, i redovan odmor koji je podjednako vazan. Malo je nezahvalno reci sta za koga predstavlja umereni trening, ali, posto do sada nije bilo problema u toku vezbanja nastavi tako i naravno, ukoliko osetis bilo kakvu promenu prestajes sa vezbanjem i odmaras.

Da li ti je lekar rekao na koliko da se javljas na kontrolu?
Sačuvana
Mili981
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Septembar 01, 2013, 01:10:17 posle podne »

Zaboravila sam da odgovorim da nisam nikad imala srcane smetnje tokom treninga.
Sačuvana
Mili981
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Septembar 01, 2013, 01:09:10 posle podne »

U poslednjih par meseci su intenzivniji. Vezbam 5-6 puta nedeljno, po programu 3 pa 1, grudi/ledja, noge, ramena/biceps/triceps, sve u superserijama sa po minut pauze, ponekad kardio posle od 30min. Krenula sam i da pojacavam tezine, tako da sam radila benc prosli put sa po 12.5kg. Inace, imam 30g, teska sam 55kg i visoka oko 164cm. Kakva bi ta umerenija varijanta trening trebala da izgleda?
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Septembar 01, 2013, 12:56:44 posle podne »

Dobro, pubertet je svakako posebno doba jer tu i hormoni rade svoje pa se simptomi ne mogu vezati bas za prolaps, a sto se tice tog ubrzanog srcanog rada povremeno, to vec jeste karakteristicno, kada se zauzme odredjeni polozaj ( npr meni smeta kad sam poluokrenuta na levom boku ili ponekad kad se saginjem ).

U teretani vezbas rekreativno ili je to nesto ozbiljnije? Trening bi trebalo da bude umerenog inteziteta, a izuzetno jake treninge treba izbegavati.

Zaboravila sam da pitam jos, da li si u toku treninga imala bilo kakav problem vezan za rad srca?
« Poslednja izmena: Septembar 01, 2013, 01:00:31 posle podne od strane Dr Gorana Grkovic » Sačuvana
Mili981
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Septembar 01, 2013, 12:05:34 posle podne »

Skoro tokom celog svog zivota, otprilike kad sam usla u pubertet krenula su mi kao neke smetnje koje su mi delovale kao preskakanje srca pracene blagim kasljem i to mi je bilo pripisivano od doktora kao namestanje srca. To smetnje su mi skoro pa nestale bas kad sam krenula da treniram. Pre neko vece pred spavanje imala sam ubrzan rad srca pa sam odlucila da se prekontrolisem kod kardiloga s obzirom da treniram u teretani 4,5 godina i tada mi je to i dijagnostifikavano. Doktor je takodje rekao nesto slicno kao ti i cak je i preporucio fizicku aktivnost. Ali, onda sam krenula da istrazujem po netu, vezano za MVP i dizanje tegova i kao ne preopurucu dizanje velikih tezina jer to upravo trpi leva komora pa moze da dodje do veceg prolapsa.
Sad sam krenula da se plasim za dizem vece tezine. Da li moze da dodje do naglog prolapsa usled intenzivnih fizickih aktivnosti. Jel znas da li je potrebno da izmenim trening ili ne? Da li smem da trcim i radim sprinteve?
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Septembar 01, 2013, 11:19:19 pre podne »

Pozdrav,

prolaps mitralne valvule je cisto kozmeticki problem i ne treba da predstavlja problem za vezbanje. Ja ga imam od kad znam za sebe, i vezbam bez problema, dok veliki broj ljudi i ne zna da ga ima.

Da li je slucajno otkriven ili si imala neki problem?
« Poslednja izmena: Septembar 01, 2013, 12:57:12 posle podne od strane Dr Gorana Grkovic » Sačuvana
Mili981
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Avgust 30, 2013, 11:12:53 posle podne »

Dijagnostifikovan mi je prolaps mitralnog zaliska sa daskom mitralne regurgitacije. Da li je neko od vezbaca ovde imao isti slucaj i koliko je preporucljiv trening u teretani ? Kardiolog mi je rekao da nema problema da nastavim da treniram, ali sam onda krenula u istrazivanje po netu, gde savetuju da ne bi trebalo da se opterecuje sa tezinama.
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.302 sekundi sa 18 upita.