TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 403102 Teme od strane 25059 Članovi Poslednji član: filipovica01

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Maj 14, 2025, 06:47:05 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Koji se misici aktiviraju prilikom sprinta??  (Pročitano 2128 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #5 poslato: Novembar 12, 2013, 06:53:45 posle podne »

Interesantno je to da jedini sport koji se naivnije shvata od dizanja tegova je upravo trčanje. U teretani se još i naðe neko ko prizna da ne ume da trenira, ali zato svako zna tačno kako se trči, koliko može da se forsira, kako se napreduje itd...

Sprint je tek posebna priča i da bi se savladala pravilna tehnika koja uključuje sve te mišiće zahteva svakodnevni trening i to sa nekim ko to stvarno i ume da te nauči. Takva kompleksna fizička aktivnost zahetva kompletan razvoj celog tela. Vidiš i sam kako sprinteri izgledaju u odnosu na ostale trkače, recimo 400, 1000 metara itd...
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
ronaldo9
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Novembar 12, 2013, 01:07:07 posle podne »

Ok tnx ;) Zanimalo me onako nisam imao neki poseban razlog, a na netu nigde nista o tome nema bar ja nisma nasao....
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #3 poslato: Novembar 02, 2013, 11:08:27 posle podne »

Pa ne možeš odvojiti stabilizatore jer su oni baš jako uključeni u izvoðenju bilo kog agresivnog pokreta.

Kao i kod većine pokreta koji zahtevaju eksplozivnu snagu i kod sprinta su najaktivniji mišići gluteusa, kukova i posebno struka. quadriceps i zadnja loža su sledeći koji trpe, pa listovi i torzo i udovi. Tvoje čitavo telo se "uvrće" tokom sprinta kako bi se sila mišića prenela na podlogu:

Zašto si baš stavio toliki fokus na glavne mišiće pokretače?
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Novembar 02, 2013, 07:01:45 posle podne »

Kao sto sam naslov kaze s tom razlikom sto me zanima koji misici konkretno imaju ubedljivo najveci uticaj na startno ubrzanje i sprint . Znaci ne uzimajuci u obzir stabilizatore i slicno vec samo misice koji trpe maksimalnu silu i koji su direktno odgovorni za ova dva stanja. Nigde nisam mogao da nadjem pa rekoh mozda neko ovde na forumu poznaje dobro anatomiju misica.

Cele noge su ti bitne :) dakle SVE :) prednja loža,zadnja lože,listovi,bočni....ma sve :)
« Poslednja izmena: Novembar 03, 2013, 06:06:29 posle podne od strane Miletić Dušan » Sačuvana
ronaldo9
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Oktobar 27, 2013, 08:25:50 posle podne »

Kao sto sam naslov kaze s tom razlikom sto me zanima koji misici konkretno imaju ubedljivo najveci uticaj na startno ubrzanje i sprint . Znaci ne uzimajuci u obzir stabilizatore i slicno vec samo misice koji trpe maksimalnu silu i koji su direktno odgovorni za ova dva stanja. Nigde nisam mogao da nadjem pa rekoh mozda neko ovde na forumu poznaje dobro anatomiju misica.
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.042 sekundi sa 14 upita.