TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 10:44:32 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pomoc oko programa za dobijanje mase!!!  (Pročitano 4192 puta)
Mareczbg123
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Novembar 21, 2013, 08:16:54 posle podne »

Najbolje ako mozes da mi kazes neki proglam uskladjen sa ovim mojim, pa da pocnem od ponedeljka? Unapred zahvalan
Sačuvana
Mareczbg123
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Novembar 20, 2013, 12:21:20 pre podne »

Pa ovde ima dosta nepoznatih termina za mene, pa se mozda nisam lepo izrazio. Pokusacu sad malo bolje :D
pa u principu kad radim vezbe sa konstantnim brojem ponavljanja radim 4 serije po deset. Naprimer: iskorak, onda vezba za biceps sa krivom sipkom, onda vezba za ramena sa bucicama...
Leg pres kao i veslanje, koje radim na klupi radim 5 serija sa povecanjem na 2 i 5. Leg pres pocinjem sa 60, a poslednju radim sa 80kg. Veslanje pocinjem sa 30, zavrsavam sa 40. Prve dve serije radim po 12 ponavljanja, pa kako povecavam tezinu smanjujem po 2 ponavljanja. Tako inace i za sve druge vezbe koje radim na masinama. Kad sam rekao gladijator mislio sam na onaj deo za grudi, ako me razumes.
Na lat masini radim iza vrata i ispred. Sa sirokom sipkom. Benc radim 3 puta nedeljko, ako racunam subotu. Pet serija pocinjem prvu seriju 10 ponavljanja, sa 35, pa kako povecavam tezinu smanjujem br ponavljanja za 2.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #16 poslato: Novembar 19, 2013, 10:46:36 pre podne »

OK, sada će Miceoni i Bogiša da prestanu da lupaju i da prebace svoju svaĂ°u na neku drugu temu jer ako niste primetili čovek traži konkretne savete, a ne vaša prepucavanja ko ima više sala nasebi. Ovo vam je poslednje upozorenje pred ban.

E pa ovako. Radim 4 ili 5 puta nedeljno. Ponedeljak, utorak, sreda, petak, subota. Ponekad izbacim subotu.
Ponedeljkom radim grudi biceps ramena ledja: pocinjem sa latom, radim pet serija na 3 i petoj povecavam kilazu a smanjujem br ponavljanja. Pa onda benc, isto tako samo to za 10kg vise, poslednja serija 45,50kg.
Pa onda gladijator, 4 serije po 10 ponavljanja. Pa onda veslanje, ista prica. Pa onda za ramena, sednem na klupu, rasirim ruke i podizem bucice od 7,5 kg,  iznad glave, konstantno po 4 puta po 10 ponavljanja. Onda sa krivom sipkom stojeci, podizem za biceps,  oko 15 kg,  4 serije po 10 puta.
Pa utorkom radim noge, leg pres, neke vezbe za listove, iskorak sa tegom, i jos par stvari na masini i ledjnjake.
Sreda, slicno kao i pon samo umesto bicepsa ide triceps. Znaci prvo lat, pa benc, pa lat na grudi,  veslanje, pa propadanja i na kraju potiskanje za unutrasnji deo tricepsa.
Petak isto noge.
Subota grudi, ledja ramena, slicno kao ponedeljak i sreda.
Lat, benc...

OK ovde ima dosta nelogičnosti i jeste da je svaki trening dobar ako se dobro izvodi, ja bi ipak malo neke stvari promenio, bar ako želiš da se malo ozbiljnije baviš ovim sportom.

Za početak ne znam šta je gladijator? To bi trebalo da bude mašina sa mnoštvo sprava na sebi, ali ti očigledno pokušavaš da opišeš neku vežbu? možeš li mi dati sliku šta je to što radiš?

Dakle ako sam dobro shvatio ti radiš nešto ovako:

PON:

Lat mašina (ispred ili iza glave, široki ili uski hvat?): 5 serija, ali nisi napisao koliko kila radiš niti koliko ponavljanja.
Bench press: opet 5 serija ali nema ponavljanja i da li sve serije radiš sa 45 - 50kg ili...?
Gladijator:? 4 serije po 10 pon
Veslanje (na donjem koturu pretpostavljam? Široki ili uski hvat?): 4 serije po 10 pon
Sedeći potisak bućicama iznad glave:4 serije po 10 pon sa 7.5kg bućicama
Stojeći pregib za bieps EZ šipkom: 4 serije po 10 pon sa 15kg

UTO:

Leg press: ništa nisi napisao
Neke vežbe za listove: koje i opet nišzta nisi napisao za serije i ponavljanja
Iskorak: opet ne piše ništa
I neke vežbe za leĂ°njake: pretpostavljam da misliš na hiperextenziju, ali opet ništa nisi napisao.

Zvuči kao da se jako dobro uklapaš u grupu vežbača koji ne rade noge u teretani...to je ionako klasika u našim teretanama...

SRE:

Lat mašina - koji hvat, koja šipka itd...
Bench press ponovo???
Lat na grudi? Koja je onda ova prva vežba i šta tačno radiš ponedeljkom?
Veslanje:...
Propadanja: na razboju ili na klupi? Koliko serije/pon...?
Ne postoji unutrašnji deo tricepsa...na koju vežbu ovde miliš?

PET:

Opet noge? Zašto?

SUB:

Ponovo isto kao ponedeljak i sreda...zašto?

Možeš li mi dati vuiše detalja kao što sam na početku tražio, jer ovo što si napisao je većma nejasno.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Bogisa
Gost
« Odgovor #15 poslato: Novembar 19, 2013, 07:54:14 pre podne »

Bolje radi ponedeljak rame i triceps, utorak ledja, sreda grudi i biceps, petak noge, i tu subotu ako radis odradio kardio. Ovako kao sto si ti naveo da radis ne dajes misicima vremena za odmor.

Imas dosta programa po netu, ovo je samo primer split treninga :)
Sačuvana
Mareczbg123
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Novembar 18, 2013, 11:49:14 posle podne »

Ne zelij ja neku specijalnu definiciju, al opet nisam ni rekao da cu da ga slusam.
Sada me zanima, da li je ovaj program sto radim dobar?
Sačuvana
Bogisa
Gost
« Odgovor #13 poslato: Novembar 18, 2013, 10:08:23 posle podne »

Pa i ja njemu pricam

Ako njega budes slusao i jeo kao on cips i smoki bices kao svinja ;)
Sačuvana
Mareczbg123
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Novembar 18, 2013, 09:33:28 posle podne »

Pa i ja njemu pricam
Sačuvana
Bogisa
Gost
« Odgovor #11 poslato: Novembar 18, 2013, 07:37:50 posle podne »

Hvala tebi, ali stvarno ne znam kako mi to moze pomoci? :D

Miceoniu pricam :)
Sačuvana
Mareczbg123
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Novembar 18, 2013, 07:22:52 posle podne »

Hvala tebi, ali stvarno ne znam kako mi to moze pomoci? :D
Sačuvana
Bogisa
Gost
« Odgovor #9 poslato: Novembar 18, 2013, 07:18:00 posle podne »

Pazi, ja sam imao 59 kg i 179 cm a za 19 meseci sam ostvario veliki rezultat. NIsam nista porastao, imam i dalje 179cm a 82 kg.

Evo, mozes to pogledati na moju temu detaljno

http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=154941.new%3btopicseen#new

Ovo ti zoves rezultatom? Nabacivanje sala? Pogledaj koliko masnih naslaga imas..

Da ne bude da pametujem i gledam druge, a ne sebe, izbacicu svoju sliku. Ovo je uradjeno za manje od godinu dana. Od suplemenata koriscen whey protein 2 ipo meseca, ne pijem ga od avgusta vise, trenutno pijem samo glutamin, c1000 i multivitaminski kompleks.. ;)
Sačuvana
miceoni
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Novembar 18, 2013, 06:35:20 posle podne »

Pazi, ja sam imao 59 kg i 179 cm a za 19 meseci sam ostvario veliki rezultat. NIsam nista porastao, imam i dalje 179cm a 82 kg.

Evo, mozes to pogledati na moju temu detaljno

http://www.pansport.rs/forum/index.php?topic=154941.new%3btopicseen#new
Sačuvana
Mareczbg123
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Novembar 18, 2013, 02:19:09 posle podne »

E pa ovako. Radim 4 ili 5 puta nedeljno. Ponedeljak, utorak, sreda, petak, subota. Ponekad izbacim subotu.
Ponedeljkom radim grudi biceps ramena ledja: pocinjem sa latom, radim pet serija na 3 i petoj povecavam kilazu a smanjujem br ponavljanja. Pa onda benc, isto tako samo to za 10kg vise, poslednja serija 45,50kg.
Pa onda gladijator, 4 serije po 10 ponavljanja. Pa onda veslanje, ista prica. Pa onda za ramena, sednem na klupu, rasirim ruke i podizem bucice od 7,5 kg,  iznad glave, konstantno po 4 puta po 10 ponavljanja. Onda sa krivom sipkom stojeci, podizem za biceps,  oko 15 kg,  4 serije po 10 puta.
Pa utorkom radim noge, leg pres, neke vezbe za listove, iskorak sa tegom, i jos par stvari na masini i ledjnjake.
Sreda, slicno kao i pon samo umesto bicepsa ide triceps. Znaci prvo lat, pa benc, pa lat na grudi,  veslanje, pa propadanja i na kraju potiskanje za unutrasnji deo tricepsa.
Petak isto noge.
Subota grudi, ledja ramena, slicno kao ponedeljak i sreda.
Lat, benc...
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #6 poslato: Novembar 18, 2013, 09:01:20 pre podne »

Imam sad 70 kg i visok sam 186
trenirao sam ranije karate i atletiku, nikad nisam dizao tegove do pre 2 meseca

OK Mare, reci mi onda sledeće, kako ti izgleda trening koji si radio ta dva poslednja meseca? Probaj da mi napišeš što više detalja, tipa koliko si često u teretani, koje vežbe radiš, koliko serija, ponavljanja sa kojim kilažama i slično. Poenta je da tako mogu stvoriti sliku u kakvoj si formi trenutno i šta trenutno radiš. Onda ćemo probati da napravimo neki program koji bi ti mogao odgovarati ;)
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Bogisa
Gost
« Odgovor #5 poslato: Novembar 18, 2013, 12:12:34 pre podne »

Koliko si visok i koliko si tezak?

Za dobijanje mase postoje zlatna pravila.

-iskljucis bilo kakvu vrstu kardio treninga, trcanje, stalno igranje nekog sporta, boks i sl.

-ne vezba se svaki dan, vec 3 dana nedeljno sa srazmernim pauzama, npr ponedeljkom, sredom i petkom.

-cetiri glavne vezbe su: bench press, siroki zgibovi, cucnjevi s tegovima, mrtvo dizanje. Pa ti detaljno istrazi o ovim vezbama kako bi mogao pravilno da ih radis jer je to dosta bitno.

-kada radis vezbe moras da imas tri stvari na umu: treba da dizes velike tezine, nesto sto ti je tesko ali ipak mozes da podignes a ne da dizes nesto sto ti je lako, drugo stvar je da ne dizes vise od 10 puta, najbolje je od 6 do 8 puta u jednoj seriji, polako, pusti misici da disu i treca stvar je da nema potrebe da vezbas vise od sahat ipo vremena, sahat vremena je dovoljno.

Posle treninga napuni svoje telo ugljenim hidratima za obnovu energije i proteinima. Proteini su ti bitni za izgradnju misicne mase. Mozes da kupis neki protein poput Mass fusion ili Elite mass, a ovako u hrani najbolje je da konzumiras smoki, cips, kikiriki, orah, belo meso, pirinac i dr.

Smoki i cips? Pa da l si ti covece normalan?!
Sačuvana
Mareczbg123
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Novembar 17, 2013, 09:54:57 posle podne »

Imam sad 70 kg i visok sam 186
trenirao sam ranije karate i atletiku, nikad nisam dizao tegove do pre 2 meseca
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.131 sekundi sa 18 upita.