TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 23, 2024, 10:42:46 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kratka pauza izmedju serija??  (Pročitano 3711 puta)
ronaldo9
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Januar 31, 2014, 10:04:56 pre podne »

Niti sam ovo pisao da se hvalim niti sam ovo pisao kako bi neko posle govorio kako lazem. Moje pitanje je bilo jednostavno, a to sto se diskusija odaljila od toga pitanja to je druga prica. Nikad ne radim jednu msiicnu grupu 2x zaredom i zato sam se pitao je li bi mi pauza izmedju razlicith vezbi trebala biti manja ili ne....
Sačuvana
Starfucker
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Nec Hercules contra duos

« Odgovor #19 poslato: Januar 30, 2014, 11:12:24 posle podne »

tebe brine pauza od 2 minute izmedju vjezbi -.- sta imamo o tome da pricamo kad si nam napisao da radis nesto sto je nemoguce, iz iskustva znam da na cucnju na pravih 90% od maximuma mogu da izvucem maximalno 5 ponavljanja pod uslovom da sam taj dan bas raspolozen, dakle jedna serija na 90% i to je ili kraj cucnja ili spustim kilazu pa uradim jos par laksih serija... i takav trening vjerovatno ne bih mogao da ponovim sledeci trening.... a ti nama naprica da radis 7x3 sa 30sec pauze na 90% od maxa tri puta sedmicno... mani se budalestina
Sačuvana
ronaldo9
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Januar 30, 2014, 10:56:54 posle podne »

Idem u teretanu zadnjih 7 nedelja konstantno i u solidnoj sma formi. Za razliku od ruku noge mi ne otkazuju tako lako posto vec dugo treniram fudbal tako da mi vezbe poput cucnja ne predstavljaju neki problem ali kad su te manje misicne partije u pitanju dosta mi brze otkazu misici.
U svakom slucaju mene je samo zanimala ta pauza izmedju razlicith vezbi kakav ima uticaj a sa ovim odosmo dosta dalje
« Poslednja izmena: Januar 30, 2014, 10:58:25 posle podne od strane ronaldo9 » Sačuvana
Starfucker
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Nec Hercules contra duos

« Odgovor #17 poslato: Januar 30, 2014, 10:48:38 posle podne »

da, ali 21 ponavljanje (7x3) na 90% je prakticno nemoguce... ako sam dobro razumeo
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Januar 30, 2014, 10:46:07 posle podne »

Vidi mogao si da kreneš sa nešto manjom kilažom i da svaki trening dodaješ po 2,5kg a da pauze budu iste ili da si počeo sa većom pauzom pa da svaki sledeći trening skraćuješ pauzu.Ne znam šta ti je u planu ali ne misliš valjda da sledećih 3 meseca radis sa 140kg i sa istom pauzom.
Sačuvana
ronaldo9
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Januar 30, 2014, 10:38:49 posle podne »

To je valjda stvar utreniranosti Problem imam kod zadnje 2-3 serije kad je recimo cucanj u pitanju jer se tada dosta zadisem, a pre toga dosta lakse ide

@starfucker
Kao sto rece kolega ispod. Testirao sam svoj max i on je recimo na cucnju 160 kila i tako sam dosao do 140 kila koje radim u 3 ponavljanja jer je to 90% odf max
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Januar 30, 2014, 10:34:42 posle podne »

Starfucker ne znam dal si ga razumeo ali njegov cilj je da se brže oporavlja kad radi na visokim procentima od maksimuma zato kaže izdržljivost u snazi...
Sačuvana
Starfucker
Aktivan član
Van mreže Van mreže

Nec Hercules contra duos

« Odgovor #13 poslato: Januar 30, 2014, 10:31:10 posle podne »

vjerovatno nema pojma koliki mu je max pa je odabrao neku tezinu za koju misli da je...

ronaldo- trening snage ti je kad radis sa tezinama koje mozes dici najvise 5 ponavljanja u jednoj seriji, dakle sve od 1-5 ponavljanaj spada pod snagu i te tezinu su ti blizu maximuma koje mozes dici na nekoj vjezbi, dakle odmor mora biti veci od 3-5 minuta pa i vise.... trening izdrzljivosti ti je kad radis jako puno ponvljanja dakle 15+ u jednoj seriji i to nema veze sa snagom misica, tu pauze budu manje jer su tezine jako male...
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Januar 30, 2014, 10:26:05 posle podne »

ili možda na malo manjem procentu ako ti 86% bude preteško ili da povećaš i pauzu na 2 min ...
« Poslednja izmena: Januar 30, 2014, 10:30:51 posle podne od strane Miletić Dušan » Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Januar 30, 2014, 10:23:38 posle podne »

Opet te nisam razumeo,ali ako si hteo da kažeš da radiš sa težinom koja je 90% od maksimalne kilaže koju možeš da podigneš jedamput.I da sa tom kilažom radiš trojke u sedam serija sa 30sec pauze to je gotovo nemoguće jer nema sanse da se oporavis za to vreme.Ja kad radim maksimalne trojke u 3 serije pauza između mi je nekad i veća od 5 min da bi se oporavio za sledeću seriju...
A ako radis na 90% od tih maksimalnih trojki to mi se nešto i ne sviđa,ja bih pre radio na jačem procentu.
Na primer sa 86% od maksimalnog keca bh radio 8 trojki sa pauzom od jedan minut.
Sačuvana
ronaldo9
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Januar 30, 2014, 10:13:22 posle podne »

:D ....radim cucanj sa tezinom koja je 90% od maksimalne koju mogu da podignem i to u 7 serija, a svaka serija 3 ponavljanja
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Januar 30, 2014, 10:10:51 posle podne »

Zelim da razvijem izdrzljivost u snazi

Radim po ovom redosledu sledece vezbe: benc, cucanj, rameni potisak, iskorak, zgibovi, mrtvo dizanje
Ko ovih vecih misicnih partija (cucanj, iskorak,mrtvo dizanje) koristim tezine 90% od max u 7 serija i 3 ponavljanja, a ostale vezbe su tezine nekih 75% od max i radim ih u 5 serija i 8 ponavljanja po seriji (ali uglavnom zadnje 2-3 serije br ponavljanja logicno opadne)....zgibove radim do otkaza u 7 serija. SDad me samo zanima to do koje mere ce ta duza pauza izmedju razlicitih vezbi da mi odmogne..

Ti si hteo da kažeš da radiš te trojke sa 90% od maksimalnog keca ili od maksimalne trojke ?
Sačuvana
ronaldo9
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Januar 30, 2014, 10:05:21 posle podne »

Zavrsim sve serije jedne vezbe pa predjem na drugu
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Januar 30, 2014, 09:58:16 posle podne »

Ček ček.Da li radiš kružni trening? Ili radiš jednu vežbu,pa sve njene serije,pa tek onda sledeću vežbu sa njenim serijama itd?
Sačuvana
ronaldo9
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Januar 30, 2014, 09:09:14 posle podne »

izdrzljivost u snazi??? mozes malo bolje da objasnis sta ti ovo znaci
na 90% uradis 7 serija po 3 ponavljanja i to na 30 sekundi pauze izmedju serija???? ili te ja nisam dobro razumio...

napisi kolko puta sedmicno treniras, sta radis kojim danom, kolko serija ponavljanja.... budi precizniji malo ovako te nista ne kontam

Da tezina 90% od max i 30 sec odmora izmedju svake od 7 serija i 3 ponavljanja po seriji. Tri puta nedeljno (pon, sre, petak) radim ovaj trening, a dva puta trening brzinske izdrzljivosti (utorak i subota) pa sma mislio da je to dobra kombinacija...a kad sam rekao "izdrzljivost u snazi" mislio sam da pocnem da treniram na onaj nacin koji ce mi pomoci da smanjim vreme potrebno za oporavak izmedju dva sprinta jaceg inteziteta ili dve serije vezBi sa velikim tezinama
« Poslednja izmena: Januar 30, 2014, 09:11:40 posle podne od strane ronaldo9 » Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.115 sekundi sa 19 upita.