TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 10:27:20 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Kandida i otezano disanje ??  (Pročitano 2842 puta)
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Mart 19, 2014, 01:10:02 posle podne »

Moguce je onda da se tako pogodilo, ali ako se i dalje tako umaras treba videti o cemu se radi. Jesi li imao nesto od terapije kad si bio prehladjen? Jesi li odlezao prehladu? Moze se desiti da je virus ostao u organizmu pa se zato tako osecas. Pre koliko si bio prehladjen?
Sačuvana
ronaldo9
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Mart 18, 2014, 02:34:35 posle podne »

Bio sam prehladjen u vreme kad sam radio analizu vrv je od toga, a sada se dobro osecam, a i inace se dobro osecam osim kad treniram jer tad se umaram prebrzo. Prvi put imam povisen taj bilirubin ranije nisam imao. Vrv se ta infekcija spoijla sa treniranjem pa me zato stigao umor jer redovno sam trenirao  i sa klubom i individualno.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Mart 18, 2014, 01:56:18 posle podne »

Ovo sam pitala zato sto mi normalno imamo gljivice na jeziku, to je normalna flora i ne smatra se patoloskom tj ne treba je leciti ukoliko ne daje simptome. E sada, u sklopu cele ove slike koju si napisao, moze biti da ti je imunitet narusen pa je pocela da raste nekontrolisano. Mozes bolje za pocetak ispirati usta par puta u toku dana sodom bikarbonom ( razmutis u casi, promuckas u ustima i ispljunes ) ili stavis sodu malo na cetkicu za zube, i blago masiras, nikako jako.

Jesi li bio bolestan u skorije vreme?  kako se osecas sada? Povisen ti je CRP sto znaci da je prisutno neko zapaljenje u organizmu. Nisko ti je gvozdje, nista strasno ali treba to malo nadoknaditi. Bilirubiti su bago poviseni, nista alarmantno. Jesu li do sada bili poviseni bilirubini nekada?
Sačuvana
ronaldo9
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Mart 18, 2014, 01:48:09 posle podne »

Pa nemam taj osecaj zarenja, a osecaj knedle u grlu imam kad treniram tj. kao da imam nesto sto mi stoji u grlu ne mogu da ga ispljunem....radio sam bris nosa, grla i jezika i samo jezik nije u redu. Nekako mi je utisak dok se umaram da je to zbog zapusenog nosa jer vazduh bas zapinje tj. jedva da mogu malo da udahnem kroz nos. Inace ni krvna slika mi nije bas ok ali ne znam da je tumacim, ono sto nije u granicama vrednosti je:
 BiliT 26.8(ref vrdnost 3,4-20,5)
BilD 9.3 (0-8.6)
CRP 20 (0-6)
Fe-PI 10.1 (11.6-31.3)

I sedimentacija je uvecana
« Poslednja izmena: Mart 18, 2014, 01:50:22 posle podne od strane ronaldo9 » Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Mart 18, 2014, 10:37:00 pre podne »

A da li imas osecaj zarenja u ustima, narocito ako jedes kiselu ili zacinjenu, ljutu hranu? Osecaj knedle u grlu? Radio si samo bris jezika sada, jel tako?
Sačuvana
ronaldo9
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Mart 18, 2014, 10:23:10 pre podne »

Imam na jeziku bas dosta tog sekreta pogotovu nakon budjenja, a zna da mi se pojavi i tokom napora gde moram dublje da disem (osecam kao da u ustima imam krec pomesan sa necim sluzavim). Nakon budjenja jedna nozdrva mi je obavezno zapusena i tokom treninga osecam da je disanje na nos otezano tj. vazduh tesko prolazi.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Mart 18, 2014, 10:13:31 pre podne »

Da li imas belicaste naslage na jeziku? U kojoj meri je to izrazeno? Nece kandida praviti mehanicku barijeru ali moze biti uzrok tog umora koji osecas. Jesi li dao stolicu na pregled?
Sačuvana
ronaldo9
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Mart 18, 2014, 09:13:35 pre podne »

Otkriveno mi je prisustvo candida spp. na jeziku pa me zanima da li to moze biti uzrok mog preteranog umaranja na treninzima ??? Da li kandida moze mehanicki da ometa protok vazduha do pluca i koliko je daktanol gel koristan u otklanjanju iste ??
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.118 sekundi sa 18 upita.