TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399869 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 17, 2025, 08:54:49 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 ... 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povratak vežbanju...  (Pročitano 13286 puta)
NikolaNiš
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #64 poslato: Jun 30, 2016, 02:49:41 posle podne »

Evo me kući i upravo sam pokušao da izmerim procenat masnih naslaga u telu. Koristim neku formulu gde je potrebno kaliperom meriti 3 tačke na telu: grudi, struk i butina. Kada uz to u tablicu unesem visinu i težinu dobija se 16% masnih naslaga u mom telu. Koliko kapiram to je sasvim korektno za nekog ko je relativno na početku ozbiljnijeg vežbanja (4 meseca od kako sam se reaktivirao). Proveriću i neke druge tablice da uporedim...

Slaviša, promene su vidljive i u ogledalu posebno u predelu grudi, ramena, ruku i leĂ°a.
Sačuvana
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #63 poslato: Jun 30, 2016, 02:41:11 posle podne »

A sta kaze ogledalo...?

Svakako da je antropometrija jako bitna...ali ne zaboravimo da se nas napredak najbolje ogleda u ocima posmatraca?  ;)
Sačuvana
NikolaNiš
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #62 poslato: Jun 30, 2016, 11:30:24 pre podne »

Postaje čudno kada dva muškarca razgovaraju a često se koristi reč "alat"  :D

Ja pored vežbanja volim da majtorišem pa mi je kvalitetan kaliper bitan, za ono što volim da pravim bukvalno su i delovi milimetra bitni. U svakom slučaju, nisam ga koristio za merenje procenta telesne masnoće pa ćemo da vidimo da li će i tu da posluži, javljam šta kaže matematika...
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #61 poslato: Jun 30, 2016, 11:27:02 pre podne »

Nadam se da ćeš se snaći da izmeriš procenat masti sa njim i da će i on poslužiti.
 Ne vezano za ovu temu, ja nisam nešto moderan po pitanju alata ja imam taj stari :D
Sačuvana
NikolaNiš
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #60 poslato: Jun 30, 2016, 11:15:08 pre podne »

A ne, kod mene samo najmodernija tehnologija, imam digitalni koji meri stoti deo milimetra  :D
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #59 poslato: Jun 30, 2016, 11:10:56 pre podne »

Pretpostavljam da planiraš da koristiš onaj majstorski :D
http://i904.photobucket.com/albums/ac243/otomotiftools/Special%20tools/jangka%20sorong/jason1.jpg
Sačuvana
NikolaNiš
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #58 poslato: Jun 30, 2016, 08:39:03 pre podne »

Hvala ti u svakom slučaju na ponuĂ°enoj pomoći, računam kao da si mi omogućio da izmerim procenat masnoće u telu  :)

Našao sam na netu neke tablice i pojašnjenja kako se meri kaliperom pa ću probati to kući da izvedem, imam kaliper koji baš nije predviĂ°en za ove stvari ali opet valjda će da mi omogući da dobijem približne rezultate.
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #57 poslato: Jun 29, 2016, 10:34:12 posle podne »

Da si u Novom Sadu mogli bi da izmerimo i na jedan i na drugi način besplatno, e sad ne znam nikog u Nišu ko bi ti to uradio i koliko bi koštalo. Mada danas skoro svaki trener ima svoju vagu i kaliper.
Sačuvana
NikolaNiš
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #56 poslato: Jun 29, 2016, 10:25:13 posle podne »

Slažem se sa tobom, ali ja ne znam gde bih izvršio takvo merenje u Nišu a da ne moram da platim ko zna koliko (nemam ni predstavu koliko tako nešto i košta)...
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #55 poslato: Jun 29, 2016, 09:08:37 posle podne »

Ja ne verujem u tu metodu merenja procenta masti pomoću obima, ili kaliper ili bioelektricna impedansa.
Sačuvana
NikolaNiš
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: Jun 29, 2016, 05:57:58 posle podne »

Pokušao sam na početku da izračunam procenat masti pomoću neke formule koju sam našao na netu, unesu se potrebne mere i ono kao izbaci koji je procenat, mada ne verujem da je to baš tačno. Ako se lepo sećam na početku mi je ispalo da imam nekih 17% masti.

Fotke nisam nove pravio i neću ni moći još nekih mesec dana, moja lepša polovina je bila dežurni "fotograf" a sada je na raspustu sa klincima van grada. Imam fotke sa početka i posle prvog merenja. Napraviću i nove za mesec dana sa novim merenjima pa ću lepo sve postaviti uporedo. U svakom slučaju ja lično vidim napredak kada se pogledam u ogledalu  :)

Da li imate neki link gde mogu malo bolje pomoću unetih mera da dobijem što precizniji podatak o procentu masti u telu? Nemam mogućnosti da se negde merim na neki bolji način trenutno
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #53 poslato: Jun 29, 2016, 05:43:04 posle podne »

Deluje dobro, procenat masti nisi merio ?
Najvaznije je da li si ti zadovoljan rezultatom kako sada izgledaš u odnosu na taj početni period. Slike govore više od obima, pa ako imaš postavi koju sliku pre i posle.
Sačuvana
NikolaNiš
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #52 poslato: Jun 29, 2016, 05:12:28 posle podne »

Evo da dopunim informacije po pitanju mog napretka. Počeo sam sa treninzima 22. februara (ako sam lepo upamtio) i imao sam 85kg. Nažalost, nisam tada pravio neke dodatne mere...

A evo šta sam dalje merio...

20.03.2016.
Težina 87kg
Desni biceps opušten/stegnut 32,5cm/37cm
Levi biceps opušten/stegnut 32cm/36,5cm
Obim ramena 125cm
Obim grudi 104cm
Struk 90cm

17.04.2016. malo detaljnije merenje
Težina 89kg
Desni biceps opušten/stegnut 33,5cm/38,5cm
Levi biceps opušten/stegnut 33cm/38cm
Obim ramena 128,5cm
Obim grudi 104,5cm
Struk 90cm
Desna i leva butina 60cm
Desni i levi list 41cm
Noge sam merio u opuštenom stanju, najnormalnije dok stojim

Onda sam malo merenje zapostavio pa sledi poslednje od nedavno...
22.06.2016.
Težina 91kg
Desni biceps opušten/stegnut 36cm/39cm
Levi biceps opušten/stegnut 36cm/39cm
Obim ramena 130cm
Obim grudi 109cm
Struk 90cm
Desna i leva butina 62cm
Desni i levi list 41cm

Molim one koji su iskusni da mi kažu da li je ovakav napredak dobar kada se pogledaju brojke, ja prvi put vodim ovakvu vrstu "dnevnika" pa nemam sa čim da uporedim od ranije i ne znam da li je napredak dobar, prosečan ili slab. Merenja sam pravio u danima kada nisam trenirao, znači bez ikakve "pumpe", onako kako jeste.

Još jednom napominjem, redovno treniram minimum 4 puta nedeljno, ishranu sam doveo u red a o suplementima sam pisao par postova ranije. Hvala svima na pomoći  :)
Sačuvana
NikolaNiš
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: Jun 29, 2016, 01:56:58 posle podne »

Do sada sam okrenuo 2 cela kruga i juče počeo 3. Planiram da radim ovaj program minimum 3 meseca, mada imaću pauzu u avgustu 3 nedelje jer ću biti van grada na odmoru (tako da ću verovatno produžiti ovaj program još mesec ili dva). U toku odmora planiram da održavam formu svakodnevnim kružnim treningom sa telesnom težinom (sklekovi, zgibovi, propadanja, čučnjevi, trbušnjaci...) i trčanje u večernjim časovima. Nadam se da bih tada možda mogao još više da utičem na skidanje masnih naslaga jer će kardio trening biti zastupljeniji, ali videćemo... :)
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: Jun 29, 2016, 01:47:13 posle podne »

Meni ovo deluje prilično dobro, mislim da ćeš biti zadovoljan ovim treningom i na duže staze :)
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.395 sekundi sa 18 upita.