TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399943 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 20, 2025, 12:11:11 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 4 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: KOLIKO TREBA DA TRAJE JEDAN KVALITETAN TRENING?  (Pročitano 11523 puta)
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #56 poslato: Jun 26, 2009, 02:45:12 posle podne »

Posto smo iz diskusije koliko treba da traje jedan kvalitetan trening presli na totalno drugu temu,

ostatak diskusije oko ishrane mozete naci u izdvojenoj temi na
http://forum.pansport.rs/index.php?topic=81135.0
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #55 poslato: Jun 23, 2009, 11:19:28 posle podne »

Ja spavam svaki dan otprilike isto, a to je najmanje 8, najvise 10 sati... Ja mislim da je to o.k?
kada sam u fazi priprema san je veliki problem,u toku noci skoro i da nema spavanja ili je isprekidano...dosta veliki unos tecnosti u toku noci remeti san,barem 3x ustajanje u wc,ali to ima prednosti..popije se neki whey,glutamin ,bcaa...alimobavezno u toku dana 2h spavam i to mi oporavlja organizam ....u fazi tzv.mase unos hidrata je veci i san je cvrsci i kvalitetniji..oko 8 h u toku noci i 2h preko dana.
Bitna stvar je i opustanje ,bilo koja vrsta odmora,ne mora biti spavanje pomazu da se organizam oporavi i psihicki spremi za naredni trening.
Sačuvana
tozaNS
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #54 poslato: Jun 23, 2009, 11:18:03 posle podne »

Ja treniram 5x nedeljno uz 1 kardio posle tegova nedeljno i samo taj dan treniram oko 80 min, inace u ostalim danima kada nemam kardio trening mi traje oko 60 min. sa pauzama od oko 60 sek. izmedju serija... Ishrana mi je maximalno sredjena, suplementacija takodje... Ono sto mene konkretno zanima je koliko bi mi trebao trajati trening ali za masu, naravno ishrana i suplementacija maximalna, bez aas?
Nema bitne razlike treninga za masu i definiciju barem kod mene,znaci u masi ubacujes malo vise hidrata i pauze u nekim jacim radnim serijama malo duze,znaci nekih 10 min ce ti trening biti duzi..i ne vidim poentu kardija 1 nedeljno...ako ga radis ,uradi bar 4 x nedeljno ili ga ne radi..uostalom ako vidis da si zadovoljan formom i ne treba ti kardio..posmatraj kako ti organizam reaguje na sve
tako sam i ja....sepao sam kardio 5x nedeljno i onda sam skontao da mogu i bez njega....doduse bilo je tu jos faktora ali  ::) ::) ::) u principu je to to
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #53 poslato: Jun 23, 2009, 11:15:15 posle podne »

Ja treniram 5x nedeljno uz 1 kardio posle tegova nedeljno i samo taj dan treniram oko 80 min, inace u ostalim danima kada nemam kardio trening mi traje oko 60 min. sa pauzama od oko 60 sek. izmedju serija... Ishrana mi je maximalno sredjena, suplementacija takodje... Ono sto mene konkretno zanima je koliko bi mi trebao trajati trening ali za masu, naravno ishrana i suplementacija maximalna, bez aas?
Nema bitne razlike treninga za masu i definiciju barem kod mene,znaci u masi ubacujes malo vise hidrata i pauze u nekim jacim radnim serijama malo duze,znaci nekih 10 min ce ti trening biti duzi..i ne vidim poentu kardija 1 nedeljno...ako ga radis ,uradi bar 4 x nedeljno ili ga ne radi..uostalom ako vidis da si zadovoljan formom i ne treba ti kardio..posmatraj kako ti organizam reaguje na sve
Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

Crime is a desease. Meet the cure.

« Odgovor #52 poslato: Jun 23, 2009, 11:12:34 posle podne »

Ja spavam svaki dan otprilike isto, a to je najmanje 8, najvise 10 sati... Ja mislim da je to o.k?
Sačuvana
Stallone Cobra, the strong arm of the law.
tozaNS
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #51 poslato: Jun 23, 2009, 11:10:48 posle podne »

A koliko treba da traje jedan kvalitetan san ??????? Jako me zanima Markov odgovor kao odgovor jednog takmicara...
Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #50 poslato: Jun 23, 2009, 11:07:48 posle podne »

Sačuvana
tozaNS
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #49 poslato: Jun 23, 2009, 11:06:09 posle podne »

neko uradi 15-16 serija za pola sata,a neko za sat vremena........sve zavisi kolike pauze pravi i naravno kolko blebece ca drustvom u gymu  :) :) :)
moj trening traje oko 60-70 minuta...toliko mi je potrebno da uradim dve particije,ponekad traje i duze ali uglavnom uradim 15-16 serija i to je to  :) :) :)
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #48 poslato: Jun 23, 2009, 11:02:04 posle podne »

Nije problem napisati brojke,ali niko ne jede isto,niko ne trenira isto,a to su presudni faktori..pocetnici 45 min do 55min,rekreativci i napredniji 55 min do 70 min...na aas i duze od toga,ali opet napominjem nacin vezbanja,radne serije,pauze izmedju ponavljanja igraju presudnu stvar.ako imas konkretno pitanje za sebe daj neke smernice i napisacu ti kako i sta da radis,a ostalima ce to biti od koristi.
Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #47 poslato: Jun 23, 2009, 10:54:50 posle podne »

Mislio sam uopsteno, znaci neke srednje vrednosti... Znaci pocetnici (sa, bez suplementacije) koji imaju 4-5 treninga nedeljno toliko... Napredniji vezbaci (sa, bez suplementacije) koji imaju 4-5 treninga toliko... Ko je na aas, verovatno zna koliko treba da vezba, ali opet, napisi i za njih, jer mozda neki grese... Ovo predlazem jer znam da bas to u ovoj temi interesuje ljude koji citaju forum...
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #46 poslato: Jun 23, 2009, 10:37:40 posle podne »

Ne moze se generalizovati i u minut reci ida ti odgovor..ima vise faktora,ishrana ,odmor ,broj treninga u toku nedelje...sto je vezbacki staz duzi tako i duzina treninga moze biti duza,ali ako su i ostali segmenti zadovoljavajuci.Ja trenutno vezbam 5 x nedeljno,2 dana pauze i trening mi traje i vise od 1,5sat
Sačuvana
COOLic
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #45 poslato: Jun 23, 2009, 10:32:44 posle podne »

Pa ispisite koliko bi valjalo za pocetnika, koliko za rekreativca, koliko za naprednijeg vezbaca.... Takav se odgovor ocekuje od ljudi koji ovo citaju, a neupuceni su...
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #44 poslato: Jun 23, 2009, 10:23:01 posle podne »

Sve zavisi da li si pocetnik ,rekreativac,napredniji vezbac,takmicar...da li koristis suplemente,aas...oni koji koriste aas mogu vezbati i dosta duze.
Sačuvana
ZR_Alexandar
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #43 poslato: Jun 23, 2009, 09:14:33 posle podne »

Od 50 do 60 minuta, sa zagrevanjem i istezanjem... Moram da priznam da sam kao pocetnik vezbac trenirao oko 3 sata dnevno, 6-7 dana nedeljno i jedino sto sam uspeo je da stalno budem pod upalom i da razgradim ono malo misica sto sam imao :D Vremenom sam uvideo da je manje bolje, i da je intenzitet presudan. Ponekad uspem da se tako razbijem u jednoj vezbi da mi izgleda da ne moram nista vise da radim.. Ali ipak se nateram i doradim... Sad sam se raspricao bezveze :D
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #42 poslato: April 11, 2009, 01:25:58 posle podne »

Sve ja to razumem, ali jednostavno tako ne moze... zbog ljudi pocetnika i rekreativaca koji citaju ovaj forum...

a sad da se vratimo na temu ili da polako zakljucavamo...
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 4 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.099 sekundi sa 18 upita.