TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399759 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 13, 2025, 09:48:19 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: treba mi savet!  (Pročitano 6386 puta)
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #16 poslato: Septembar 17, 2010, 04:36:42 posle podne »

nažalost uvek sam imala problem da radim čučanj zbog povrede donjeg dela leĂ°a :(

ali zato iskorake u sto varijanti radim...
Sačuvana
deskecar
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Septembar 17, 2010, 12:19:43 pre podne »

to bi bilo super coool!
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #14 poslato: Septembar 16, 2010, 10:17:14 posle podne »

zoltane oces i nama ostalim visokima reci kako izgleda taj ugao..:)

Jednom prilikom cu se snimati bas kada radim taj cucanj i stavicu link ovde na forum pa da lepo mozete videti.
Sačuvana
deskecar
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Septembar 16, 2010, 05:50:36 posle podne »

zoltane oces i nama ostalim visokima reci kako izgleda taj ugao..:)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #12 poslato: Septembar 11, 2010, 04:19:30 posle podne »

Sto je bas kod mene problem isto.Baziram se sada ipak pretezno na cucanj koji mi je Petar celik preporucio kada smo se videli na zadnjem takmicenju.Pokazao mi je ugao i sirinu stopala kako da budu u mom slucaju,koliko da spustam teg i podizem iz cucnja,serija itd...pokusacu njegov sistem pa videcu hoce li biti pomaka.On garantuje da hoce jer iz svog iskustva sa ljudima moje visine kaze da to daje velike rezultate ako si uporan, a ja to svakako jesam.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #11 poslato: Septembar 11, 2010, 02:04:37 posle podne »

@malibuilder : zasto vishi ljudi ne bi trebali  da rade cucanj? Zbog duze butne kosti ili ?

Niko ne kaže da ne bi trebalo da rade, samo što koliko sam ja čitao, a delimično video i u praksi, da viši ljudi teže napreduju u masi na nogama ako rade čučanj kao svoju glavnu vežbu. Kod visine ljudi najviše se razlikuje dužina nogu, torzo nije toliko dsiproporcionalan koliko dužina nogu. Tako da jeste ima dužina butne kosti veze sa tom pričom i sama dužina butne kosti stvara probleme kod zglobova. Isto je recimo kao kod nekoga ko ima dosta dugačke ruke i radi bench press, opterećenje na ramena je mnogo veće.

Treba probati i videti kako se napreduje, ali presa, šutanje, iskoraci se mogu pokazati kao sasvim dovoljni za ljude koji su preko ~185cm visine.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
NATURE
Napredni član
Van mreže Van mreže

Чекам васкрсење мртвих, и живот будућег веka

« Odgovor #10 poslato: Septembar 10, 2010, 08:41:43 posle podne »

@malibuilder : zasto vishi ljudi ne bi trebali  da rade cucanj? Zbog duze butne kosti ili ?
Sačuvana
Gosa
Gost
« Odgovor #9 poslato: Septembar 10, 2010, 12:29:12 posle podne »

Pa gde si tražio čoveče ako nisi naišao na mene onda na svim pogrešnim mestima :D

Šalim se naravno, šta god da te interesuje vezano za trening, a da ja mogu pomoći samo kaži.
Ceo forum Trening...mislim nasao sam ja ali ne tako konkretno objasnjeno..ok ako mi treba pomoc za dalji trening javicu se...hvala
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #8 poslato: Septembar 10, 2010, 07:37:47 pre podne »

Pa gde si tražio čoveče ako nisi naišao na mene onda na svim pogrešnim mestima :D

Šalim se naravno, šta god da te interesuje vezano za trening, a da ja mogu pomoći samo kaži.
Sačuvana
Gosa
Gost
« Odgovor #7 poslato: Septembar 09, 2010, 01:47:49 posle podne »

Kombinovanje grudi i bicepsa i ledja i tricepsa je verovatno najlosija podela za koju ja znam. Pogotovo kad odvojis ramena na poseban dan onda prakticno radis ramena tri dana u nedelji, jer fakat ako radis i jednu vezbu koja nije izolaciona za triceps oključuješ i ramena u taj trening tako da će tvoja ramena brzo da se naforsiraju ili čak pretreniraju. Pogotovo ako ti je ishrana losa...

Mnogo bolja opcija je da kreneš sa nogama, pa da drugi trening budu grudi/ramena/triceps i treci trening ledja/biceps, na taj nacin ces imati samo tri treninga u nedelji, a nećeš imati konflikte u trenzima mišićnih grupa. Isto tako ovakvim treningom češ raditi mišićne grupe koje rade sinergično i kad već odradiš grudi nećeš morati da radiš prednji deo ramena nego možeš samo da se fokusiraš na srednju glavu ramena, a zadnju ćeš pogoditi kad budeš radio leĂ°a i posle grudi i ramena je dovoljno da odradiš jednu ili max dve vežbe za triceps da bi ga dovršio jer je već primio dosta rada od grudi i ramena, to je neka vrsta tehnike pred-iscrpljenja. Ista priča je i za ledja/biceps. kad radiš leĂ°a i ako imaš pametan izbor vežbi onda ćeš pogoditi cela leĂ°a sa tri vežbe i samim time već odraditi trapeze i zadnji deo ramena i pred-iscrpiti podlakticu i biceps i onda dodaš još jednu ili dve vežbe za biceps i to ti je sasvim dovoljno za trening.

Što se nogu tiče čučanj, osim ako nisi preko 190 onda ne savetujem, onda bolje presu da radiš, potom iskorak, ležeći pregib i naravno listovi dve vežbe jedna sa ispravljenim, jedna sa savijenim nogama i to bi trebalo da bude sasvim odgovarajuće.
HVALA na savetu iako nije moja tema...dugo sam trazio ovako nesto,ali sam ipak naisao....hvala i pozzzz
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #6 poslato: Jul 16, 2010, 01:54:33 posle podne »

Pa ne mozes da kazes da ti je aktivan odmor bicepsa kada radis mrtvo dizanje sa kilazom koju biceps ne moze da podigne, pored toga aktivan odmor podrazumeva da radis misic direktno ali sa manjim brojem ponavljanja i zanemarljivom tezinom i na kraju ova vrsta aktivnog odmora se ne treba primenjivati cesto, samo neke od tehnika aktivnog oporavka ili odmora se mogu primenjivati na redovnoj osnovi, tako da sa te strane to nije dobra varijanta. Probaj da uradis biceps kako valja i ona sledeci dan da radis vucenje na vratilu sa dodatnom kilazom pa mi reci el se to racuna kao aktivan odmor...

Drugo tvoje pitanje je dali je intenzitet sa kojim se radi misic koji je potporan vecoj misicnoj particiji izmoren tokom rada iste. Ovo je u sustini i poenta prediscrpljenja, jer na taj nacin ces imati potrebu samo da doradis manju misicnu particiju da bi dovrsio trening i te manje misicne particije. Ja ionako ne verujem da pocetnici treba da daju mnogo na direktan rad manjih misicnih particija, a kod sportista koji imaju vise od 5 godina ozbiljnog treninga tehnike i sistemi treninga su vec iskristalisani pa i nema potrebe za ovakvim dilemama. isto tako nigde nije zapisano u kamen da se prediscrpljenje radi smao u jednoj seriji, cak sta vise kad se radi prediscrpljenje vecih misicnih particija produzene superserije su idealna alatka da bi se misic maximalno aktivirao.

Nije tako jednostavno promeniti jedan parametar treninga, a ostaviti ostale netaknute, balans je ono sto je veoma bitno... Nadam se da sam bar malo priblizio moje vidjenje ove price.
Sačuvana
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

Be yourself no matter what they say!

« Odgovor #5 poslato: Jul 16, 2010, 10:35:50 pre podne »

Kombinovanje grudi i bicepsa i ledja i tricepsa je verovatno najlosija podela za koju ja znam. Pogotovo kad odvojis ramena na poseban dan onda prakticno radis ramena tri dana u nedelji, jer fakat ako radis i jednu vezbu koja nije izolaciona za triceps oključuješ i ramena u taj trening tako da će tvoja ramena brzo da se naforsiraju ili čak pretreniraju. Pogotovo ako ti je ishrana losa...

Mnogo bolja opcija je da kreneš sa nogama, pa da drugi trening budu grudi/ramena/triceps i treci trening ledja/biceps, na taj nacin ces imati samo tri treninga u nedelji, a nećeš imati konflikte u trenzima mišićnih grupa. Isto tako ovakvim treningom češ raditi mišićne grupe koje rade sinergično i kad već odradiš grudi nećeš morati da radiš prednji deo ramena nego možeš samo da se fokusiraš na srednju glavu ramena, a zadnju ćeš pogoditi kad budeš radio leĂ°a i posle grudi i ramena je dovoljno da odradiš jednu ili max dve vežbe za triceps da bi ga dovršio jer je već primio dosta rada od grudi i ramena, to je neka vrsta tehnike pred-iscrpljenja. Ista priča je i za ledja/biceps. kad radiš leĂ°a i ako imaš pametan izbor vežbi onda ćeš pogoditi cela leĂ°a sa tri vežbe i samim time već odraditi trapeze i zadnji deo ramena i pred-iscrpiti podlakticu i biceps i onda dodaš još jednu ili dve vežbe za biceps i to ti je sasvim dovoljno za trening.

Što se nogu tiče čučanj, osim ako nisi preko 190 onda ne savetujem, onda bolje presu da radiš, potom iskorak, ležeći pregib i naravno listovi dve vežbe jedna sa ispravljenim, jedna sa savijenim nogama i to bi trebalo da bude sasvim odgovarajuće.
da li postoji jos neki razlog zbog cega ne bi trebalo kombinovati grudi i biceps, ledja i triceps. . . Ja mislim da je to zahvalna varijanta jer kada radis ledja ti radis i biceps nizim intezitetom nego kada radis konkretne vezbe za biceps i time ubrzavas oporavak misica. . . Tako je isto i sa vezbama za grudi gde radis ramena i triceps nizim intezitetom i ubrzavas oporavak tih misicnih partija. . . A sto se pred zamora tice to bi trebalo da bude vezano u jednoj seriji da bi imalo pravi efekat. . . Ovako mu vise dodje kao klasican zamor :) pa na kraju ne radis biceps odnosno triceps dovoljnim intezitetom. . . To je moje misljenje i voleo bih da mi pojasnis razloge za svoje glediste da bih uvideo ukoliko gresim. . .
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #4 poslato: Jul 16, 2010, 10:20:33 pre podne »

Sačuvana
maxo
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Jul 15, 2010, 09:27:47 posle podne »

Da tim danima. Imam 81 kg,193cm. Pa nemam neki poseban cilj,mozda da poradim na listovima. jednostavno bi hteo da ubacim noge.da ne izostajem sa tim.kad vec radim sve ostalo. Vazno je samo da se radi onako kako treba,a sve ostalo ce doci posle nekog vremena samo od sebe  :) valjda. Uopsteni cilj mi je masa,da nabacim kg.mada znam da je to tesko preko leta.pa pokusavam sad da sadrzim to sto imam. nego necu da smaram o tome,nisam otoviro ovu temu da bi o tome pricao,nego me zanima,Gde da ubacim trening za noge ? Sta vi mislite tj ti i ostali   :D
Sačuvana
BojanLeet
Napredni član
Van mreže Van mreže

BRO-SLAYER

« Odgovor #2 poslato: Jul 15, 2010, 09:10:58 posle podne »

Ponedeljak , utorak cetvrtak imas kickbox? Kolko imas kg, visina, i koji je cilj ? :D
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.111 sekundi sa 18 upita.