TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397971 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: JordanSnots

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 12:42:34 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pomoc oko ishrane  (Pročitano 9117 puta)
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #27 poslato: Januar 13, 2013, 01:43:36 posle podne »

Jedan dozer nekog whey proteina ima u proseku 25 g sto je optimum,napredniji vezbaci mogu koristiti duplu dozu i sama apsorbcija proteina kao suplementa je mnogo brza nego kroz ishranu.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #26 poslato: Decembar 06, 2012, 04:32:02 posle podne »

verujem da ćeš imati puno uspeha uz ovakvu ishranu jer su proteini zastupljeni u svakom obroku.  Prati kako se hraniš (ako možeš zapisuj) takoĂ°e prati svoju telesnu težinu ne češće od 2-3 nedelje (i odraz u ogledalu).
Ako je sve ovo propraćeno kvalitetnim treningom i odlučnošću da istraješ u svemu - svaka čast. Javi nam se ubrzo :)
Sačuvana
djoleeeee
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

Trazi nacin a ne izgovor!

« Odgovor #25 poslato: Decembar 05, 2012, 01:47:33 posle podne »

Oko 174cm visina,67,5 kg. Zeleo bih da zadrzim trenutnu tezinu.Napravio sam neki jelovnik,zelim vase misljenje o njemu:
Obrok 1 - 7:20
7 jaja(2 cela I 5 belanca)-kuvana
100 gr ovsenih pahuljica
Neka mala porcija salate
Solja zelenog caja
Obrok 2 – 9:40
200g pilecih grudi
Neka porcija salate
Krompir
Obrok 3 – 11:35
Protein Shake
Jabuka
5-10 badema
Obrok 4 – 14:05(pre treninga)
100g pecenog cureceg mesa
2 kriske Ella sira
Banana
Obrok 5 – Posle treninga
Protein Shake
Obrok 6 – Sat vremena nakon treninga
200g Snicli
Pirinac
Neka porcija salate
Obrok 7 – Pred spavanje
Protein Shake(Casein)
Verovatno cu promeniti u HIT program sa cardiom 2x nedeljno
Naravno,ne bih svaki dan jeo snicle,curece meso i dr. Verovatno bih menjao u ribu,mahune i sl.

Auuu, ako se budes ovako striktno pridrzavao ovoga, svaka cast...
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Novembar 08, 2012, 01:38:58 posle podne »

Oko 174cm visina,67,5 kg. Zeleo bih da zadrzim trenutnu tezinu.Napravio sam neki jelovnik,zelim vase misljenje o njemu:
100 gr ovsenih pahuljica
Neka mala porcija salate
Solja zelenog caja
200g pilecih grudi
Neka porcija salate
Krompir
Protein Shake
Jabuka
5-10 badema
2 kriske Ella sira
Banana
Obrok 5 – Posle treninga
Protein Shake
200g Snicli
Pirinac
Neka porcija salate
Obrok 7 – Pred spavanje
Protein Shake(Casein)

Naravno,ne bih svaki dan jeo snicle,curece meso i dr. Verovatno bih menjao u ribu,mahune i sl.

Sada to lepo izgleda, samo se pridrzavaj toga i bice rezultata. Unosi tecnosti, min 2-3 litra u toku dana i to je to.
Sačuvana
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Novembar 08, 2012, 12:15:59 pre podne »

100 gr ovsenih pahuljica
Neka mala porcija salate
Solja zelenog caja
200g pilecih grudi
Neka porcija salate
Krompir
Protein Shake
Jabuka
5-10 badema
2 kriske Ella sira
Banana
Obrok 5 – Posle treninga
Protein Shake
200g Snicli
Pirinac
Neka porcija salate
Obrok 7 – Pred spavanje
Protein Shake(Casein)

Ok ti je skroz jelovnik...
Sačuvana
Staja
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Novembar 07, 2012, 07:37:27 posle podne »

100 gr ovsenih pahuljica
Neka mala porcija salate
Solja zelenog caja
200g pilecih grudi
Neka porcija salate
Krompir
Protein Shake
Jabuka
5-10 badema
2 kriske Ella sira
Banana
Obrok 5 – Posle treninga
Protein Shake
200g Snicli
Pirinac
Neka porcija salate
Obrok 7 – Pred spavanje
Protein Shake(Casein)
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #21 poslato: Septembar 10, 2012, 04:50:37 posle podne »

198cm 83kg  treba mi bar jos 20kg... napravio sam i poceo da primenjujem sledeci jelovnik pa da cujem misljenja da li je ok

hrana koju pojedem tokom dana je sledece:

400g svinjske dzigerice
---------------------------------
2 jogurta + 200g palente (ovo podelim u dva obroka)
----------------------------------
200g pirinca
100g rice cakes-a
100g ovsenih + 2 jogurta + 50g kornfleks + 1dc mleka
-----------------------------------------------------------------------
rucak (svaki dan nesto drugo)
-------------------------------------------------------

1. obrok palenta
2. obrok rice cakes
3. obrok rucak
4. obrok palenta
5. obrok dzigerica
6. obrok pirinac
7. obrok ovsene

Napominjem da tu ima jos nekih stvari kao npr uz dzigericu jedem hleb i pijem sok od paradaiza, u ovsene, korn fleks jogurt i mleko ubacim i 2 kasike secera i malo neskvik-a zbog ukusa... itd... ukupno ima 492g UH, 162g proteina i 43g masti i PLUS rucak koji ne racunam jer svaki put je nesto drugo pa ne znam... i naravno u brojanje proteina i UH-a ne racunam te sitnice sto jos jedem tokom dana, banane i slicno...

sad planiram tj sutra da kupim super mass gainer od dymetize-a pa da i to dodam... da li je ovo ok? da li bi mogao nabiti mase od ovog programa relativno lako?

nemaš dovoljno proteina sem te džigerice....  piletina, govedina, riba, jaja, sir .... što ne jedeš nešto od toga?
od hidrata ne sviĂ°aju mi se te ovsene uveče...  eventualno samo za doručak, a u toku dana jedi pirinač, krompir, testenine integralne... što je bolja opcija od te palente....   

moraš da imaš bar još 2 obroka sa mesom, po mom mišljenju... sa kvalitetnijim hidratima.... rice cakes - jako malo.... popij proteinski šejk bar dodatno.. ubaci bademe , lešnike... izmeĂ°u obroka..  voće...

super mass gejner je ok u tvom slučaju ako ti treba još 20 kg.... ali pazi da se ne zamastiš previše, jer on ima dosta hidrata, a ti inače unosiš jako puno hidrata
Sačuvana
micobilder
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Septembar 10, 2012, 03:50:30 posle podne »

198cm 83kg  treba mi bar jos 20kg... napravio sam i poceo da primenjujem sledeci jelovnik pa da cujem misljenja da li je ok

hrana koju pojedem tokom dana je sledece:

400g svinjske dzigerice
2 jogurta + 200g palente (ovo podelim u dva obroka)
200g pirinca
100g rice cakes-a
100g ovsenih + 2 jogurta + 50g kornfleks + 1dc mleka
-----------------------------------------------------------------------
rucak (svaki dan nesto drugo)
-------------------------------------------------------

1. obrok palenta
2. obrok rice cakes
3. obrok rucak
4. obrok palenta
5. obrok dzigerica
6. obrok pirinac
7. obrok ovsene

Napominjem da tu ima jos nekih stvari kao npr uz dzigericu jedem hleb i pijem sok od paradaiza, u ovsene, korn fleks jogurt i mleko ubacim i 2 kasike secera i malo neskvik-a zbog ukusa... itd... ukupno ima 492g UH, 162g proteina i 43g masti i PLUS rucak koji ne racunam jer svaki put je nesto drugo pa ne znam... i naravno u brojanje proteina i UH-a ne racunam te sitnice sto jos jedem tokom dana, banane i slicno...

sad planiram tj sutra da kupim super mass gainer od dymetize-a pa da i to dodam... da li je ovo ok? da li bi mogao nabiti mase od ovog programa relativno lako?
Sačuvana
Mudrost ne dolazi nuzno sa godinama, nekad se godine pojave same od sebe.
djoleeeee
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

Trazi nacin a ne izgovor!

« Odgovor #19 poslato: Avgust 25, 2012, 01:22:21 pre podne »

najbolje da je tako. Studenti treba da umru, ali da ne jedu u menzi. Ako ne 'stoji dobro finansijski' kontaš da odustane od sporta? ili možda da umre od gladi, ali da zaobiĂ°e menzu? Možda je najbolje da se ne opterećuje sad sa vežbanjem u teretani dok ne ojača finansijski dovoljno da može lepo da spakuje jedan portabl frižider sa sobom kad krene na predavanje na fax, gde će spremiti zdravu hranu da može zdravo da napreduje? šta mu vredi ovako nezdravo sa tom hranom iz menze... nema vajde..

Za to što je momku potrebno, menza će itekako pomoći u odnosu na ove pileće salame i sendviče sa vazduhom.

Sad ćemo davati i savete za zdrav život, hajde da uradimo usput i reformu školstva i pozovemo predstvanike studentskih menza da se ujedine i naprave jedan zdrav, bilderski jelovnik za studente  ;D može se raditi i mesečni srednji presek bodyfat-a da vidimo kako napreduju zdravi mali studentski bilderi, tu su radionice, edukacija, omega 3, susret sa sutra- omega 4... sky is the limit...

super si ti ovo 'iskarikirao' al nisi shvatio ono sto sam ja hteo da kazem... nije ni bitno...
Sačuvana
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Avgust 24, 2012, 11:21:08 posle podne »

Veruj daleko sam ja od nekog ko premerava sve posebno sto se ne takmicim niti imam nameru....
Sačuvana
BBBbbb
Napredni član
Van mreže Van mreže

Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #17 poslato: Avgust 24, 2012, 01:28:41 posle podne »

Studentski zivot (prevashodno menza) i zdrava ishrana ne idu zajedno...

U menzi ne mozes naci nista sto je ok, cak i ako se zadesi neko meso, to bude przeno u dubokom ulju...

Jedini spas je ako dobro stojis finansijski da sam spremas neku dobru klopu, ako ne, nemoj da se opterecujes, bice prilika ;)

Koliko se ja secam vrlo cesto imas grilovano meso. Trazis tanjir sa povrcem i meso, i nema tu neke pameti, to su ti dva obroka, dodaj ih jos "cistijih" koliko ti treba i to je to. Gomila je fino napredovala tokom studiranja na ovaj nacin.

E sad sto se mnogi tamo vataju za pohovani kackavalj, punjene pljeke i naravno becke snicle, sve to sa pomfritom, to je druga prica. Jbga ne vole ljudi spanac...
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Avgust 24, 2012, 12:54:51 posle podne »

Rekreativci NE MORAJU DA MERE U GRAM to što jedu, specijalno oni koji pitaju kako da dobiju masu. Samo moraju da nauče da JEDU, da shvate da jesti ne znači odraditi pakovanje viršli i 2 pica kata za 24h, već kako jedu normalni ljudi: doručak, ručak, večera, 1-2 užine izmeĂ°u. O tome se radi. NAPREDAK U TERETANI (snaga, hipertrofija) nije OBAVEZNO USLOVLJEN sa 6-7 obroka, wheyom ili gainerom, sa kojima se nalazi tačno iskalkulisana količina namirnica. Može to mnogo jednostavnije i manje komplikovano, i TO JE POENTA. Ko god tvrdi suprotno, ili nije u ovom sportu dovoljno dugo ili je u zabludi isuviše dugo.

Na forumima kod nas (verovatno i napolju) je problem što nekad savete daju polupočetnici, početnici bez iskustva ili forum stručnjaci koji ne spoje 10 kvalitetnih treninga u toku godine, ali zato imaju 2k+ postova spama. Sevaju dezinformacije, pogrešna ubeĂ°enja, biser do bisera - što u principu dalje širi nebuloze u vezi sa ovim sportom. Naravno, veliki doprinos je i gurua iz lokalnih teretana koji imaju svoje božepomozi filozofije koje prosipaju klincima... no, jbg, ništa to nije novo, niti se može promeniti, uvek će biti i ostati tako...       

Sačuvana
Arbeit macht frei.
Stefan991
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Avgust 24, 2012, 11:13:57 pre podne »

Ja sam poceo da napredujem tek kada sam sastavio jelovnik od 6 obroka gde dominiraju meso,jaja,sir,ovsene,pirinac,kostunjavo,whey,riba..Pogotovo meso i pirinac.Prve 2 godine nisam neki znacajniji rezultat napravio jer sam jeo sta stignem sto bi se reklo,uglavnom mamina kuhinja.Kao student sam prvu godinu jeo 2-3 puta u menzi i 2-3 puta u stanu,ali kazem napredak je poceo tek kada sam poceo da jedem bb hranu sa gotovo istim treningom.Tako da su trening i ishrana kljuc svega i jedno bez drugog ne ide.Koristim vagu redovno i svaki obrok mi je u gram izmeren,znam tacno koliko proteina,hidrata i masti unesem svaki dan i nista ne zrtvujem,to mi je vec navika.Stil zivota sto bi se reklo..Ko ima jako dobru genetiku i nije mu potrebna takva ishrana ali ja malo takvih znam..
Sačuvana
Ironman.
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Avgust 24, 2012, 09:04:43 pre podne »

jasno je sve, to je bilo malo karikiranje gore... Pored toga tebi je ovaj sport život, na neki način si već dugo lično i profesionalno vezana za sport.

Bez karikiranja iz prethodnog posta:
hteo sam reći da se ne mogu stavri uzimati tako fatalistički: 4-6 obroka dnevno, samo pileće belo, ela sir, tuna, whey itd... To jeste proveren put, ali nije jedini. Kad vidim taj momenat u postu da se ne može bez pilećeg belog, ele, ili zdrave ishrane, maltene nemoj ni počinjati ako nemaš 200 jura za suplemente i još toliko mesečno za hranu - popizdim. Ljudi koji doĂ°u ovde prvi put dobiju pomalo obeshrabrenje kako nešto ne rade kako treba kad izaĂ°u iz teretane i kako im treba brdo para do dobrog izgleda. Što NIJE ISTINA.
Svaki početnik u teretani koji ima VOLJU, kontinuitet treninga, koji je zdrav i prav, makar jeo buranije, pasulja i hleba sa mlekom u studentskoj menzi 3 puta dnevno, imaće IZUZETAN NAPREDAK u snazi i mišićnoj masi. BITAN JE TRENING i KONTINUITET TRENINGA, planove ishrane treba praviti mnogo kasnije. O tome se radi, to hoću da kažem...
Sačuvana
Arbeit macht frei.
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Avgust 24, 2012, 08:49:49 pre podne »

najbolje da je tako. Studenti treba da umru, ali da ne jedu u menzi. Ako ne 'stoji dobro finansijski' kontaš da odustane od sporta? ili možda da umre od gladi, ali da zaobiĂ°e menzu? Možda je najbolje da se ne opterećuje sad sa vežbanjem u teretani dok ne ojača finansijski dovoljno da može lepo da spakuje jedan portabl frižider sa sobom kad krene na predavanje na fax, gde će spremiti zdravu hranu da može zdravo da napreduje? šta mu vredi ovako nezdravo sa tom hranom iz menze... nema vajde..

Za to što je momku potrebno, menza će itekako pomoći u odnosu na ove pileće salame i sendviče sa vazduhom.

Sad ćemo davati i savete za zdrav život, hajde da uradimo usput i reformu školstva i pozovemo predstvanike studentskih menza da se ujedine i naprave jedan zdrav, bilderski jelovnik za studente  ;D može se raditi i mesečni srednji presek bodyfat-a da vidimo kako napreduju zdravi mali studentski bilderi, tu su radionice, edukacija, omega 3, susret sa sutra- omega 4... sky is the limit...

Hej hej da se razumemo nisam mu pomenula da treba da vucara sa sobom transportni frizider, vec sta mu je problem poneti jedan sendvic...ovo vezano za mene je skroz druga situacija jer ga  ne nosim ga u rukama...
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.046 sekundi sa 14 upita.