TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 12:37:55 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Istegnuće pregibača kuka  (Pročitano 2561 puta)
IamWhatIam
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

I am wg+hat I am

« Odgovor #7 poslato: Maj 26, 2013, 01:27:15 posle podne »

Bol se javlja baš kod kuka, nije konstantan, znači najviše me boli npr ujutru kada se probudim i pri najobičnijem hodanju, a kasnije tokom dana ako se desi da moram da se oslonim samo na desnu nogu (desni kuk je u pitanju) ,odskočim sa nje, neki nagli pokret npr treba da napravim, jako je veliki problem ako npr treba lupam za busom da potrčim, tj neizvodljivo  :P ali dok nisam pauzirala sa treniranje kad se zagrejem neke stvari lakše mogu da uradim, ali opet boli, najviše pri skakanju, trčanju
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Maj 25, 2013, 08:38:37 posle podne »

Pri kojim pokretima se javlja bol?  u kom delu noge je mesto bola?  (može i slika)
Sačuvana
IamWhatIam
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

I am wg+hat I am

« Odgovor #5 poslato: Maj 23, 2013, 08:44:52 pre podne »

Da to mi je itekako jasno  >:( To bih i ja volela da znam  ??? Mislim da sam pri istezanju na kraju treninga malo jače radila, e ako nije to onda je def neki nakgli pokret. Znam to, studiram fakultet za sport, obraćam pažnju na to
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Maj 22, 2013, 12:32:12 posle podne »

Lokalizacija je sama po sebi problematicna, kuk je ukljucen u skoro svaki pokret, direktno ili indirektno pa je zbog toga potreban veci oprez. Kako je doslo do povredjivanja, jesi li napravila neki nagli pokret? Za ovakve stvari jako je bitno dobro zagrevanje i istezanje na pocetku treninga.
Sačuvana
IamWhatIam
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

I am wg+hat I am

« Odgovor #3 poslato: Maj 22, 2013, 12:24:34 posle podne »

Otišla sam kod lekara u petak i od tad pravim pauzu, radim gornji deo tela (ruke i gornji deo leĂ°a, ramena) kući sa bučicama, imam bolove i dalje, ali manje, primetila sam i sama da kad radim bilo šta čak i hodanje, samo iritiram povredu i boli me. I da, nemam sad neki konstantan bol, više nešto kad te secne onako, najgore kad treba da se oslonim na desnu nogu, da odskoičim sa iste ili sl. Čekamo dr PeĂ°u za odgovor  :)
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Maj 21, 2013, 10:53:40 posle podne »

Ovo je vise pitanje za dr Pedju, ja cu ti reci samo osnovno. Trebalo je da ispostujes pauzu par dana, da odmaras i stavljas led, pa onda, kako se bol smanjuje da krenes sa laganim istezanjem. Ako se prerano vracas u aktivnost, postoji mogucnost da povreda predje u hronicnu formu.

Ne treba raditi gotovo nista od ovoga sto si navela, eventualno mozes raditi trening za gornji deo tela. Da li i dalje imas bolove?
Sačuvana
IamWhatIam
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

I am wg+hat I am

« Odgovor #1 poslato: Maj 20, 2013, 04:42:58 posle podne »

Preporuka kad istegnete pregibač kuka: da li pauzirati i koliko i od kojih tačno sve vežbi pošto za 90% stvari nam služi isti  :P Vučem povredu već 3 ned sigurno, nisam pauzirala, otišla kod lekara i rekao mi da pauziram 2-3 ned, a nisam sigurna ni kako ću jednu izdržati  ::) Pomagajte!!
I ako se pauzira koje bih aktivnosti mogla da obavljam, što u teretani (pretpostavljam ne noge iskoraci, čučnjevi, trčanje, skakanje itd.), što ovako bilo šta- basket, plivanje, roleri nebitno?
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.073 sekundi sa 18 upita.