TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 09:55:26 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Slepo crevo  (Pročitano 7088 puta)
NemanjaJ.
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Decembar 30, 2013, 03:39:52 pre podne »

Zahvaljujem se na odgovoru. Bol za sada ne postoji. Danas sam odradio 2x12 minuta laganog trčanja, a nadam se da se bol skroz povukao.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Decembar 29, 2013, 01:36:33 posle podne »

Citamo naravno, javice se i dr Pedja kad bude mogao.

Nalaz nakon pregleda trbuha je normalan ( prve dve recenice ), a dijagnoza CANALIS INGUINALIS APPERTUS L DEX znaci da ti je desni ingvinalni kanal prosiren sto znaci da u buducnosti tu moze nastati preponska kila ( ali ne mora ).

Sigurno je da se ne treba opterecivati, i nemoj non stop razmisljati o tome. Ni ja nisam hirurg ali mislim da je hirurg to podrazumevao kada je rekao da te nece operisati jer nisi profesionalni sportista - kod njih je svakako napor znatno veci i veca mogucnost da nastane kila.
Sačuvana
NemanjaJ.
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Decembar 27, 2013, 05:56:08 posle podne »

E ovako. Ukoliko neko čita.

Bio sam ponovo kod hirurga i rekao sam mu da sumnjam na kilu. Krenuo je on tu da pritiska i rekao da kila ne postoji i da je to sve u redu i kako treba. Posle mi je zavlačio prst kroz testise do valjda tog kanala i rekao da imam "oslabljenu preponu". Pitao sam ga jel to "sindrom bolne prepone" i rekao je "pa da, to je to". TakoĂ°e mi je rekao da bi me verovatno poslao na operaciju da sam profesionalni sportista, ali pošto nisam, da ne brinem.
Posle toga sam ga pitao da li mogu da nastavim sa treninzima, rekao mi je "slobodno, nemoj da brineš, ti si zdrav dečko". E sad me to malo buni, pošto je PeĂ°a ovde pisao neke vežbe i sve to. Da napomenem još jednom da ja bolove ne osećam, samo nekad u toku dana osetim taj "žig". TakoĂ°e mi je rekao da verovatno puno razmišljam o tome (što i jeste tačno) pa je to razlog što me "žigne" nekad u toku dana.

Napisaću ovde i šta mi je napisao, pa ako neko može da malo bolje pojasni:

"Trbuh je mek palpatorno bez patološke osetljivosti. Jetra i Slezina se ne palpiraju.
Provokativni testovi za APP negativni.
Antriranjem spoljašnjih otvora ingvinalnih kanala nalazim: CANALIS INGUINALIS APPERTUS L DEX"
Dat savet
Kontrola po potrebi"

Pa ako neko može malko detaljnije da pojasni dijagnozu, kao i savet koji mi je dao, a to je da treniram normalno i da ne brinem. Pozdrav.

Edit: TakoĂ°e mi nije jasno zašto bi me poslao na operaciju "samo u slučaju da sam profesionalni sportista". Valjda zbog napora koje, kao profesionalac, MORAM da i zdržim. Ja to tako kapiram.
Sačuvana
NemanjaJ.
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Decembar 23, 2013, 07:27:37 posle podne »

Apdejt: Sad me ne boli, nije ni juče. Ne boli me ni na jači dodir, odnosno pritisak. Kao da se ništa nije ni desilo. Ali kao da vidim mi je (kada stegnem trbušnjake) na desnoj strani malo ispupčenije nego na levoj, mada sam pitao brata jel vidi nešto i kaže da je isto i da nema ništa, nego da je to mišić sa strane. Možda ja to i umišljam posle svih onih problema. To se valjda naziva placebo efekat, znate vi to bolje sigurno. Kada neko svojim umom tera telo da boluje. Jer ja sad da vidim bilo šta što je samo malo različitije od druge strane pomisliću da to nije u redu.

I još jednom da pitam PeĂ°u, pošto verovatno nije video, na šta sumnja? Probao sam ponovo onaj fazon sa loptom i sad ne boli. Baš je PeĂ°a pisao tekst o "sportskoj kili" i da upravo to sa loptom može dati odgovor da li je "sportska kila", pa pretpostavljam da sumnja na to.

EDIT: Da napomenem još nešto. Pošto nemam neke trbušnjake u odnosu na butni mišić, radio sam zadnjih nekoliko meseci trbušnjake, ali je problem bio što nisam postepeno povećavao, nego možda naglo. Svaki drugi dan sam ih radio i stalno bih povećao za po 50, dok nisam došao do 400 i to održavao. Tu sad može biti problem što ranije nisam obraćao pažnju na trbušnjake pa se preforsirao naglim povećavanjem. I to sam ih radio po 50 u seriji, ali različite vrste (obične, sa strane i dizanje nogu). Recimo po 10-15 od svakih, pa kad se to završi, pravim pauzu i to je jedna serija.
« Poslednja izmena: Decembar 24, 2013, 01:11:19 pre podne od strane NemanjaJ. » Sačuvana
NemanjaJ.
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Decembar 22, 2013, 02:08:27 pre podne »

Još nešto sam zaboravio da kažem, a možda pomogne kao detalj. Kada su bolovi počeli (dakle po celom stomaku u vidu grčeva), neznajući u tom momentu šta je, stavljao sam toplo oko stomaka (kasnije sam pročitao da to nikako ne sme da se radi ako je u pitanju slepo crevo), a kada bih čučnuo pored peći, bolovi bi bili umanjeni. Dakle, dok duva toplo u mene. Pa možda pomogne ovaj detalj. To je inače bilo dok se bol nije premestila u desni donji deo i kada sam odmah posumnjao da je slepo crevo. E sad, meni je led pomogao verovatno iz razloga što sam to na vreme otkrio. Par sati od početka bolova sam otišao hirurgu.

Mogu i na slici da pokažem gde me otprilike boli. Dakle preponska kila je odmah iznad polnog organa i do prepona, a kada boli, taj bol osetim recimo u predelu gde piše "preponska".
http://www.poliklinika-medicus2000.com/images1/kila1.jpg

TakoĂ°e sam pročitao da neki, koji su se žalili, imaju slične simptome kao i ja i da su im lekari otrili da im je proširen ingvinalni kanal i da to može biti čak i od roĂ°enja, da zbog toga postoji predispozicija da se pojavi kila itd. Čak da to može biti i od bubrega. TakoĂ°e da može biti od neke virusne infekcije.
« Poslednja izmena: Decembar 22, 2013, 02:13:33 pre podne od strane NemanjaJ. » Sačuvana
NemanjaJ.
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Decembar 22, 2013, 12:41:20 pre podne »

Prvo i treće ne. Što se tiče lopte, sad sam probao stopalima da stegnem, ali ne loptu nego sam uzeo tabure. Malko zaboli, ali sam baš jako stegao. Kad stisnem kolenima ne boli uopšte. Na šta sumnjaš?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Decembar 22, 2013, 12:18:24 pre podne »

kad sedeći/ležeći podižeš pravu mogu da li boli?
kad bitrebao da stegneš loptu kolenima/stopalima da li boli?
kad ležeći podigneš glavu i ramen od podloge da li boli?
Sačuvana
NemanjaJ.
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Decembar 21, 2013, 11:12:21 posle podne »

To sam zaboravio da napišem. Jok, ništa. Mogu čak i stomak da stegnem kolko god. Ne boli ni kod istezanja trbušnjaka/stomaka, ni kod rotiranja. Jedino (nekad) boli kad uzmem recimo i stegnem trbušnjake i onda noktom idem gore-dole po tom mestu gde boli (malo pored kuka, taj tu mišić), kao kad idete po zapaljenom mišiću, takva neka bol, odnosno osećaj. Kao da me mišić boli. Pa sam onda pomislio da nije istegnut neki mišić tu, ali čisto sumnjam, jer nekad (kad zaboli) osetim da nije mišić nego nešto "još unutra".
« Poslednja izmena: Decembar 21, 2013, 11:14:10 posle podne od strane NemanjaJ. » Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Decembar 21, 2013, 07:46:06 posle podne »

da li boli pri nekom pokretu?
Sačuvana
NemanjaJ.
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Decembar 21, 2013, 11:33:49 pre podne »

Mislim da boli na istom mestu, ali nije onako oštar bol. Juče me od poslednjeg pisanja nije bolelo. Ali opet osećam da još uvek "nije to to", ako me razumete šta hoću reći. Kao da nije to još uvek u potpunosti prošlo i sad me zeza tako katkad. Kao kad vas nešto jedan dan baš boli, pa onda drugi dan osećate "vibracije" od svega toga. Ili ko kad posle jačeg zemljotresa zemlja podrhtava, eto tako nekako.

A hirurg mi apsolutno ništa nije rekao. Jedan dan su mi leukociti bili 14, drugi dan, kada je sve to prošlo, bili su čini mi se 8. I on je tu rekao da će bolovi proći i ništa više. Kada sam mu rekao da se bavim atletikom (onog prvog dana kada je sve krenulo), on je rekao nešto tipa "ma samo ti treniraj". A kada je video leukocite, pitao me je da li me boli, tada sam rekao da boli manje. Posle toga je rekao da još malo držim led dok ne proĂ°e u potpunosti i to je to.
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Decembar 20, 2013, 10:59:25 posle podne »

Da li boli na istom mestu kao kada si imao napad slepog creva? Ako je pocelo da boli nakon trcanja, onda je verovatno to u pitanju, a to sto si nosio teret moze da doprinese.

Sta ti je hirurg savetovao za dalje, sto se tice slepog creva?
Sačuvana
NemanjaJ.
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Decembar 20, 2013, 12:52:04 posle podne »

Ne boli me non stop, samo povremeno. Sad me ne boli recimo dok ovo pišem, što ne znači da neće zaboleti za recimo neka 2,3 sata. Krenulo je da boli pre možda 2 dana. Moje mišljenje je da je to od trčanja, jer me nije bolelo tokom te 2 nedelje odmora, tokom kojih nisam trčao.
Da se ispravim samo, mislim da nije ni ta 2 cm od kuka, nego tik uz kuk maltene. Možda 1cm. Jel može na tom mestu da bude slepo crevo?
Znam da napadi slepog creva mogu da se povrate, imao sam i kao mali (možda sam imao 7 godina, sad imam 24) imao jedan napad i do tog momenta nijednom. Nemam pojma šta da radim. Taj bol nije nesnošljiv, mogu da živim s tim ;D ali me živcira. Plus što ne znam šta da radim s treningom, koliku dugu pauzu da pravim, da li uopšte da je pravim itd.
Da napomenem da sam juče nosio 12kg kolača uzbrdo, pa neke torbe, stolice itd. Možda bude da je i od toga, mada mislim da je od treninga, iako eto skoro 2 nedelje nisam imao problema posle istih, a sad ih imam.

Edit: A pitao sam da li je to neka reakcija pošto sam posle toga trenirao, pa da se nije to nešto povratilo, da nije to neka reakcija tela na napor, da nisam dovoljno odmarao itd.
Kao da me slepo crevo "opominje" i kaže "nemoj još da treniraš".
« Poslednja izmena: Decembar 20, 2013, 01:03:21 posle podne od strane NemanjaJ. » Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Decembar 20, 2013, 12:44:07 pre podne »

Odmah cu reci da nije normalno da te nesto boli, narocito ne non stop iako je blag bol u pitanju. Proslo je malo vise od mesec dana od prethodnog puta, pa to svakako nije zaostala reakcija. Da li je bol vezana za trening? Kada je pocela ponovo da se javlja?
Sačuvana
NemanjaJ.
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Decembar 19, 2013, 05:40:58 posle podne »

Eeeeeee, ovako. Javljao sam se ovde povodom povrede tetive pre par meseci kada mi je PeĂ°a pomogao. To je prošlo i sad je drugi problem. Nazvao sam temu "Slepo crevo" jer jeste bio napad, odnosno upala, što je potvrdio i hirurg rekavši tipa "da, da, to je to, krčka se", kao i leukociti koji su tada bili na 14. To sve je bilo 15. novembra. Dakle većina simptoma je tu bila, krenuvši od bolova (grčeva) po celom stomaku, preko mučnine, otežane stolice, nadutog stomaka gubitka apetita, kočenja noge itd. Jedino nisam povraćao niti imao temperaturu. Nisam mogao sam da ustanem i tako. Da ne davim, valjda je hirurg lepo video, odnosno valjda je istina da je bilo u pitanju slepo crevo.

Taj nenormalni bol (u tom nekom predelu pored kuka, nekih 2cm ka stomaku) je trajao tu jednu noć. Bolelo je i dok ležim, da se napnem nisam smeo. Pošto sam ja malo nestabilne prirode, odmah sam sebe već video na operacionom stolu ;D ali mi je hirurg rekao da stavljam led na to mesto. Nekoliko dana sam stavljao led i pol je, postepeno, u potpunosti prošao. Dakle ništa nije bolelo, mogao sam da se napinjem, da stežem trbušnjake itd. Sve ok. Pošto se bavim atletikom, sačekao sam da se malo to smiri i nisam trenirao taj neki period. Od momenta kada me je to potpuno prošlo, pauzirao sam 2 nedelje. Posle toga sam krenuo sa laganim trčkaranjem. Imao sam strah ali nije bilo nekih problema. Lagano sam mogao da radim i na spravi za noge.

E, sad, ovako. 2 nedelje sam radio lagane treninge uz 2 malko jača. Sad osećam na trenutke vrlo slab bol, ali ne kao što je bilo tada. Nije onaj prepoznatljivi oštar bol slepog creva. Osećaj je kao kad su vam teške i umorne noge, kada noga da se tako izrazim "bridi". E, kao da mi se ta "umorna noga" premestila u predeo slepog creva. Takav je bol. Sad ne znam koliko me razumete. Nemam nikakakve izbočine ili bilo šta slično tome, pa verujem da nije kila, jer bih valjda mogao i svojeručno da napipam bruh. Dakle, to je u predelu 2cm od kuka.

E sad, moje pitanje ne bi bilo šta boli (jer je valjda hirurg uvideo da je slepo crevo, to je na prvu palpaciju uvideo), nego jel ovo "normalno". Tačnije, jel je to samo reakcija tela na nesnošljive bolove koje sam imao tog 15. novembra. Dakle, ne boli me više onako oštro, mogu da ustanem, da se napnem, normalno idem u wc, mogu da hodam, čak i da trčim jelde. Ali tako katkad osetim neodreĂ°en bol, kao kad ste gladni pa vas boli.

Svaki odgovor bi dobrodošao.

Edit: Zaboravih da napišem da me nekad zaboli i kad malo više uvučem stomak.
« Poslednja izmena: Decembar 19, 2013, 05:53:32 posle podne od strane NemanjaJ. » Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.09 sekundi sa 18 upita.