TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398406 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 11:32:20 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povreda donjih ledja  (Pročitano 6876 puta)
yostra
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Rome wasn't built in a day!!!

« Odgovor #27 poslato: Januar 17, 2014, 10:42:32 pre podne »

Moze pomoc? Radio sam biceps u teretani i u jednom trenutku me je preseklo u donjem delu ledja,od tada me "sece" svaki put kad ustajem iz kreveta,kad uvrnem ledja i pri slicnim pokretima. U cemu je stvar i kako mogu da saniram? Hvala :)
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Decembar 18, 2013, 10:26:53 pre podne »

sužen je...
Sačuvana
dzigizord
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Decembar 15, 2013, 11:32:39 posle podne »

A reci mi to suzenje kanala, sa tim sam se rodio? I sta je tu tacno problem sa tim kanalom?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Decembar 15, 2013, 11:19:58 posle podne »

vraćanje diska bi popravilo situaciju. problem je što je oštećen prsten diska i postoji sklonost ka ponovnom izletanju...
drugi problem je suženje kanala. procenu treba da napravi neurohirurg...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Decembar 15, 2013, 11:10:11 posle podne »

ima smisla ovo drugo. fizioterapeut koji je veoma iskusan, pod nadzorom lekara i po proceni odrediti terapiju. vežbe sa opterećenjem prekinuti privremeno, ojačati mišiće, pa krenuti uz nadzor, oprez, postepeno.neke vežbe izbegavati, možda i zauvek.
Sačuvana
dzigizord
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Decembar 14, 2013, 12:00:10 posle podne »

Meni onda nije jasno kako bi izgledala magnetna da sam je uradio kad mi je bilo najgore i kad nisam mogao da mrdam :/
A povezano sa tim mi nije jasno, ako ja odem kod fizioterapeuta i on me "iskrcka" i mene neko vreme (dok opet nesto verovatno ne zeznem treningom) ne boli UOPSTE, da li to znaci da se disk skroz vratio na mesto ili sta?
Da li bi opet povezano sa ovim gore imalo smisla da odem da mi opet to uradi kao i ranije vec 3 puta, pa da pazim i lagano jacam te misice vezbama za tu povredu a teretanu zabatalim na neko vreme?
Naravno uradicu EMNG cim pre i otici do neurohirurga, ali da li i ovo gore ima smisla.
Mislim bukvalno svi koji su videli snimak su rekli da je bas ozbiljno, a mene trenutno bas slabo boli i imam bas malo problema, :/ Ne znam sta da mislim :(
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Decembar 14, 2013, 11:07:23 pre podne »

prema magnetnoj nalaz je ozbiljan. dobro je da nema ispada u refleksima i drugih poremećaja.
za sada prekid treninga, potrebno je uvesti kineziterapiju za početak, obučavanje u zaštitnim položajima i pokretima za zaštitu od povrede kičme.
potrebno je naći dobrog fizioterapeuta ili sportskog lekara i raditi apsolutno pod nadzorom.
potrebno je uraditi emng. potrebno je uraditi pregled neurohirurga radi mišljenja o operativnom lečenju.

Sačuvana
dzigizord
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Decembar 13, 2013, 10:29:13 pre podne »

Evo i nalaza, ima jedna slika pre snimanja MR-a kada sam obavio prvi pregled i nalaz posle snimanja MR-om.
http://postimg.org/gallery/cfn6e9i/
Ako kapiram meni je taj mozdani kanal abnormalan (to mi je rekao i tehnicar odmah posle snimanja, kao rodio si se sa tim jbg), a sta to tacno znaci ne znam? Mislim da li to ima i neke druge posledice sem da disk ima mesta da seta ili sta vec.
Sačuvana
dzigizord
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Decembar 12, 2013, 01:07:01 posle podne »

Dobio sam snimke magnetne rezonance i bio kod neurologa da ih pregleda. Cim je videla prvi snimak ostala 2 nije ni htela da gleda, kaze ozbiljno je. Rekla je da cu ici na konsultacije sa neuroHIRURGOM, medjutim prvo treba da uradim i EEMG ali ne mogu odmah u toj klinici jer doktor koji to radi sutra ga operisu, videcu da li mogu negde drugde to da uradim.
Ova doktorka, neurolog, mi je rekla da ne radim nikakve vezbe, da se sto manje krecem, i lezim sto vise u pozi u kojoj me nista ne boli, sto manje sedim (sreca pa sam programer pa sedim 15h dnevno...  ::) ), pa posle konsultacija sa neurohirurgom da cemo videti sta dalje.
Pitao sam je da li bar da radim neku fizikalnu ili te vezbice za donji deo ledja dok cekam na EEMG, pa da vidim da li mi to pomaze, da imamo podatak vise, rekla je da mogu ali da treba da idem da zakazem da mi neko to pokazuje.
Dala mi je i neke B vitamine da pijem?
Inace sve ostale reflexe koje mi je ispitala i snagu stopala, prstiju nogu i dr. su u redu.

Evo linka ka slikama : http://postimg.org/gallery/p24lgeu/

Na prvoj slici je poprezni presek, slikao sam zumirano, najdornji red 10-15 kvadratici su problematican disk, iznad su 2 koja su ok.
Druga slika je zumiran problematicni deo trece slike.

Sta da radim? Ne bih da mirujem i cekam hirurga, hocu da radim nesto ka resenju? Da li mogu ikako da ocekujem da se ovo zaleci bez noza dovoljno da mogu da funckionisem bez bolova i bez straha da ce da izleti jos gore, naravno ako konstantno pazim sta radim i jacam taj deo. Da li je operacija hernije rizicna operacija ili ne? Da li bih posle nje bio "kao nov" ili je to samo krpljenje i posle toga ne bih smeo isto X stvari da radim?
Koje vezbe da radim pre nego sto uspem da uradim EEMG?
Sačuvana
dzigizord
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Decembar 10, 2013, 10:49:57 posle podne »

Danas sam bio kod neurologa. Uradila mi je pregled, i preliminarni nalaz je hronicni isijas izazvan sportskom povredom i poslala na magnetnu rezonancu i neko testiranje zivaca strujom zaboravio sam skracenicu nije mi tu uput. Magnetnu sam obavio odmah nakon pregleda. Tehnicar mi je rekao da vidi herniju, e sad on je samo tehnicar, videcemo sta ce doktorka reci idem u cetvrtak ujutru sa tim snimkom kod nje, a cim budem mogao okacicu i ovde. Mada svakako i meni je na snimku izgledalo da je disk malo "izliven" ka sredini.
U svakom slucaju rekla je da cu morati da radim neke raznorazne vezbe za jacanje tih ledjnih misica sto idu uz kicmu jer su mi verovatno popustili ligamenti koji su oko diska pa se lakse seta da tako kazem. Spomenula je i neko ime za te vezbe ali svakako je rekla detalji i sve nakon pregleda tog snimka. Pitao sam je da li cu moci skroz da zalecim, rekla je da zavisi od stepena povrede.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Decembar 10, 2013, 02:59:17 posle podne »

ima nešto novo?
Sačuvana
dzigizord
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Decembar 04, 2013, 06:14:32 posle podne »

vazi, hvala. javljam dalje kad budem saznao nesto.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Decembar 04, 2013, 05:27:07 posle podne »

prekini vežbe trk kod neurlloga, napravi snimanja, pa javi rezultate da se dogovorimo o daljim treninzima...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Decembar 04, 2013, 05:25:36 posle podne »

skraćeni listovi i zadnja loža su ti uticali na nepravilan položaj karlice i kičme, što je dovelo do oštećenja diskusa...
Sačuvana
dzigizord
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Decembar 03, 2013, 12:38:14 posle podne »

Jos jedna stvar, kad se setim mislim da je sve pocelo od cucnja a kasnije sam se dopovredjivao mrtvim dizanjem a u zadnje vreme vise nisam ni siguran od cega. Imam jako zategnute listove i ne mogu da udjem skroz u pravilan cucanj a da ne krenu da mi se odizu stopala sa zemlje pa sam to "kompenzovao" losom formom i idiot forsirao sam povecanje kilaze/ponavljanja na svakom treningu umesto da radim na tom listu i posle jednog treninga je poceo taj bol mislim prvi put bas zbog cucnja...
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.124 sekundi sa 18 upita.