TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 08:31:38 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Energy drink.  (Pročitano 5446 puta)
Slavisa Stojic
Top poster
Van mreže Van mreže

Bog gleda u dušu, ne u tanjir...

« Odgovor #17 poslato: Septembar 25, 2015, 11:01:09 posle podne »

Posto drugarica Grković vise nije aktivna na forumu,najbolji odgovor ocekujem od Slavise...  :D
Celo leto se lencarilo i uzivalo i sad je dosla skola i paklen tempo i to je naravno sok za organizam...
Ustajem ujutru u 6,jedem i idem peske u skolu na drugi kraj grada - 40 minuta brzog hoda... dodjem kuci oko pola 2,odmaram malo i jedem...potom ucim pa idem na trening pa ponovo jedem i uvece oko 9:30 kao mrtvac padnem u krevet i tako u krug 24/7...
Vikendima imam neke druge obaveze pa mi je opet sve isto...
S vremena na vreme uzmem neka ,,energetsko pica'' - guarana,ultra energy,monster,buster.... itd itd....
Koliko su stetna za nesto cescu upotrebu? Konkretno mislim na jednom u 2-3 dana... koliko mogu narusiti dijetu i odraziti se na formu?
Juce sam imao da ucim oko 20 strana ekonomije,one suve ekonomike gde mi je koncetracije 1000 % potrebna  ;D ...uzeo sam ultra energy i popio i donekle mi je pomogao,sad ne znam da li je bio neki placebo ili zaista deluje...
danas opet neke privatne obavaze,sigurno do 7 uvece a onda na trening... sad cu verovatno uzeti guaranu da dobijem kick....
to znaci da sam popio dva energy soka u roku od dva dana... :-X
sto se tice kofeina ili nekog N.O , ne bi ih uzimao,nikakav sam sa parama trenutno...mada lakse mi je da uzmem sokic od 40-50 dinara nego par hiljada za neki sups

Eh, eh...druže Pavac...red, rad, disciplina...osnova svega...

Dakle, volja...volja za moć...moć znanja...  ;)

Lično mi je kao "booster za učenje" dosta pomagao zeleni čaj( Sencha), crni čaj( gruzijski), kafa po potrebi...Monika je lepo ukazala na problem previše šećera u svim tim energetskim napicima( oko 10-15 gr šećera na 100 ml)...kad staviš "na papir", previše "ove bele smrti"...

http://www.pansport.rs/tekstoteka/ishrana/nije-sve-tako-crno-uz-crni-aj.html

Sve u svemu, "mozak najbolje radi", kada je "odmoran" - dobro se naspavaj, imaj uslove za učenje( mir i tišinu) i naravno, iskrenu želju da savladaš gradivo...
Sačuvana
Miletić Dušan
Global Moderator
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Septembar 25, 2015, 09:29:09 posle podne »

Možda da probaš http://www.pansport.rs/Pove%C4%87anje-performansi/Stimulanti-na-bazi-kofeina-i-taurina/NI269-Guarana-200mg.html
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #15 poslato: Septembar 25, 2015, 03:07:36 posle podne »

Problem kod energetskih napitaka je velika količina šećera, uglavnom.  Možeš probati sa čistim kofeinom ili još bolje kombinacijom kofein i taurin (baš kao u energetskim napicima) - moj predlog Biotech CaffeineTaurine.  Veoma pristupačna cena, takoĂ°e, a nema neželjenih kalorija.

P.s.  pripazi ako uzimaš kasno uveče, da ne bi došlo do nesanice
Sačuvana
AnĂ°elko
Gost
« Odgovor #14 poslato: Septembar 25, 2015, 01:52:39 posle podne »

Posto drugarica Grković vise nije aktivna na forumu,najbolji odgovor ocekujem od Slavise...  :D
Celo leto se lencarilo i uzivalo i sad je dosla skola i paklen tempo i to je naravno sok za organizam...
Ustajem ujutru u 6,jedem i idem peske u skolu na drugi kraj grada - 40 minuta brzog hoda... dodjem kuci oko pola 2,odmaram malo i jedem...potom ucim pa idem na trening pa ponovo jedem i uvece oko 9:30 kao mrtvac padnem u krevet i tako u krug 24/7...
Vikendima imam neke druge obaveze pa mi je opet sve isto...
S vremena na vreme uzmem neka ,,energetsko pica'' - guarana,ultra energy,monster,buster.... itd itd....
Koliko su stetna za nesto cescu upotrebu? Konkretno mislim na jednom u 2-3 dana... koliko mogu narusiti dijetu i odraziti se na formu?
Juce sam imao da ucim oko 20 strana ekonomije,one suve ekonomike gde mi je koncetracije 1000 % potrebna  ;D ...uzeo sam ultra energy i popio i donekle mi je pomogao,sad ne znam da li je bio neki placebo ili zaista deluje...
danas opet neke privatne obavaze,sigurno do 7 uvece a onda na trening... sad cu verovatno uzeti guaranu da dobijem kick....
to znaci da sam popio dva energy soka u roku od dva dana... :-X
sto se tice kofeina ili nekog N.O , ne bi ih uzimao,nikakav sam sa parama trenutno...mada lakse mi je da uzmem sokic od 40-50 dinara nego par hiljada za neki sups
Sačuvana
Filip97
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Maj 21, 2013, 11:21:11 posle podne »

Vazi i hvala  :)
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Maj 21, 2013, 10:10:33 posle podne »

Jaci je malo crni caj od zelenog, ima vise kofeina a nesto manje korisnih nutrijenata. Mislim da ce ti zeleni caj biti sasvim ok.
Sačuvana
Filip97
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Maj 21, 2013, 09:36:08 posle podne »

A sta je jace crni ili zeleni?  :)
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Maj 20, 2013, 11:00:54 posle podne »

Ok cajevi kao stimulansi pred trening, a za nadoknadu tecnosti i elektrolita mozes Isostar npr, ili neki drugi izotonicni napitak, oni su ok.
Sačuvana
Filip97
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Maj 20, 2013, 02:19:44 posle podne »

Hahaha vise mi se svidja ovo sa cajevima   :D svidja mi  se kick ali ne bi da preterujem  :)
Sačuvana
Bolex
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Maj 20, 2013, 08:45:18 pre podne »

u kombinaciji red bulla i vodke stvarno se pamet okrene... :D ono sve sladunjavo kad pijes pa moze jos, moze jos ali.... :)
Sačuvana
"hemijom'' protiv genetike... 8)
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Maj 20, 2013, 08:42:56 pre podne »

Red bull je pre par godina bio zabranjen u Nemackoj zato sto su u njemu pronadjeni tragovi kokaina, u vrlo malim dozama. Ne znam kakva je sada situacija. Inace je odgovoran, u kombinaciji sa alkoholom, za veliki broj smrtnih slucajeva kod mladih pa treba biti oprezan.

I ja sam vise za zdraviju alternativu, kao sto kaze Monika.
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #6 poslato: Maj 20, 2013, 07:45:12 pre podne »

neka zdravija alternativa energetskim pićima, ako ti treba taj dodatni kick pre treninga - crni čaj ili zeleni čaj :) 
liquid speed je takoĂ°e bio dobar... 

red bull light mi je isto super, samo ga nešto ne vidim kod nas....
Sačuvana
NIKOLIC>
Aktivan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Maj 20, 2013, 12:26:08 pre podne »

red bull>sva ostala energetska pica, nebo i zemlja.
Sačuvana
"In the land of the blind, the one-eyed man is king"
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Maj 20, 2013, 12:21:07 pre podne »

Ok, evo ovako. Energetski napici za sportiste su napravljeni tako da zadovolje potrebe organizma za tecnoscu i mineralima koji se gube tokom fizicke aktivnosti znojenjem, i druga stvar, da obezbede energiju putem ugljenih hidrata. Unose se pre, tokom i nakon treninga. Nezeljeni efekat pojedinih napitaka moze biti visak ugljenih hidrata, pa ih ne treba svakodnevno upotrebljavati.

Guarana i pica tog tipa su stimulansi. Guarana u sebi sadrzi dosta kofeina i taurina. Dobra strana je sto ces imati taj kick, tj dodatnu energiju, a eventualni nezeljeni efekti su lupanje srca, nesanica, nervoza, eventualno stomacni problemi, pa se zato i ne preporucuje mladjima od 18 godina.
Ultra energy takodje sadrzi kofein, taurin i guaranu. Za guaranu i ultra energy, preporucena ista upotreba, max dve limenke u toku dana.

U svakom slucaju, ok su za povremenu upotrebu ( mislim na poslednja dva ).
Sačuvana
Filip97
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Maj 19, 2013, 11:35:48 posle podne »

Pa mislio sam na hidroactive,guaranu,ultra energy... a ako vam nije tesko da mi pojasnite o svemu posto me zanima.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.145 sekundi sa 18 upita.