TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398429 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 10:30:25 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Razlika u mleku sa i bez laktoze...?  (Pročitano 8401 puta)
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #16 poslato: Mart 10, 2010, 01:22:57 posle podne »

kad već pričamo o mleku - što manje masti više fosfora a on je loš u smislu da praktično izvlači kalcijum iz kostiju
Sačuvana
lanami
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 345


« Odgovor #15 poslato: Mart 10, 2010, 08:54:55 pre podne »

Probala sam mleko bez laktoze, iz radoznalosti ciste :)
I, u mom slucaju, stvorilo mi je uzasne stomacne probleme.
Probala sam jos jednom, drugog proizvodjaca, poredjenja radi, i isto! Uzasan bol u crevima.
Ima neko objasnjenje?

Inace, svaka cast Ognjene na objasnjenju! Inace, jedino mleko koje valja je Suboticke mlekare, jedino ono ima kajmak, Kravica je uzas, vodeno jako (cak i ono sa 3,2% MM).
Sačuvana
Seph
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 365

« Odgovor #14 poslato: Mart 09, 2010, 10:12:26 pre podne »

ja se ne nerviram samo ....ne vidim cemu opsesija tolika sta je u mleku i zasto laktoza ne valja....
Sačuvana
quaresma
Fakultet za sport i turizam tims. assistant
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2212


« Odgovor #13 poslato: Mart 08, 2010, 09:17:49 posle podne »

nema potrebe za takvim tonom Seph... i nema potrebe za nervozom...
ti puno znaš o ovome ali ima ljudi koji zaista ne znaju o čemu se radi ili ne znaju sve činjenice ili bi da čuju opet ...
Sačuvana
MSc Sport Scientist
Faculty of sport and tourism - Assistant
Center of Health, Exercise and Sport Science CHESS
http://chess.edu.rs/

sasa.semeredi@gmail.com   feel free to contact me

Practice will not make you perfect, perfect practice will make you perfect.
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #12 poslato: Mart 08, 2010, 08:17:24 posle podne »

nema potrebe za takvim tonom Seph... i nema potrebe za nervozom...
ti puno znaš o ovome ali ima ljudi koji zaista ne znaju o čemu se radi ili ne znaju sve činjenice ili bi da čuju opet ...
Sačuvana
Seph
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 365

« Odgovor #11 poslato: Mart 08, 2010, 09:47:33 pre podne »

nemam rad,brate o tome nema puno filozofije...msm,imas na wikipediji cak :D :D :D

na wikipediju ja odem i napisem da u srbiji zive polarni medvedi...

Druze razmisljaj pobogu,ne mora tu da se pise mnogo...laktoza nastaje kombinovanjem glukoze i galaktoze 2 prosta secera...rezultalt je nestabilan secer koji je zbog svoje hemijske strukture jako podlozan propadanju ili pravljenju sala -tim pre sto najveci deo populacije je netolerantan na isto...dalje zasto mast ne goji opet ti kazem kako moze da goji mast ako ima mleko 0%mm a pogledaj sastav istog tog mleka i kolicinu UH....dakle ja sad tebe pitam posto oces da pametujemo ovde vec,sta seceri prostog tipa rade i sluze u organizmu i kada?mislim izgleda mi da zelis da isteras nesto,jer koliko god ja da ti dajem objasnjenje ti teras dalje
Sačuvana
Seph
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 365

« Odgovor #10 poslato: Mart 08, 2010, 12:01:42 pre podne »

nemam rad,brate o tome nema puno filozofije...msm,imas na wikipediji cak :D :D :D
Sačuvana
quaresma
Fakultet za sport i turizam tims. assistant
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2212


« Odgovor #9 poslato: Mart 07, 2010, 09:26:16 posle podne »

Kakvo objasnjenje?pa ti nisi na ovom forumu od juce ,znam da si tu odavno a o tome je pisano milion puta...laktoza je disaharid,secer koji u najvecim delom telo nemoze da skoristi ,slaba je za popunjavanje depoa itd i najcesce zavrsava kao mast....izaziva gastro probleme itd.. a i sa druge strane ti kad uzmes mleko sa 0% mm kako moze da mast predstavlja problem molim te?

samo te pitam da li imas neki rad gde si to procitao, nista vise.. moja specijalnost nije ishrana..
Sačuvana
MSc Sport Scientist
Faculty of sport and tourism - Assistant
Center of Health, Exercise and Sport Science CHESS
http://chess.edu.rs/

sasa.semeredi@gmail.com   feel free to contact me

Practice will not make you perfect, perfect practice will make you perfect.
DHEA
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1303


"Менаџер физичких послова"

« Odgovor #8 poslato: Mart 07, 2010, 09:25:59 posle podne »

Баш као што Огњен рече, мене би више бринула количина (и природа) шећера или чега већ у том "не-лактозном" млеку... :)
Sačuvana
Never underestimate your power to change and improve yourself.

Somethnig is better then nothing. More is defenitly better then something. So, stop talk and do more work!
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #7 poslato: Mart 07, 2010, 08:08:38 posle podne »

Mleko od 2.8 % je pravo mleko i njega treba piti, ali takodje imati i dugme za zaustavljanje.

Neko ko nije takmicar neka slobodno pije ovo mleko ali da ima meru...

To je bar moje vidjenje, ova sa jako malo masti su voda... Onda mozete i uzeti od 3.6 % i pomesati vodom :)
A ta sa jako malo masti su previse tehnoloski obradjenja, dusa mu je izvadjena :)

A kao sto ste i pisali, secer je isto problem u mleku, tako da mnogi grese misleci da su na konju sa npr 0.5 % masnim mlekom... i misle da ga mogu piti u litrama...
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #6 poslato: Mart 07, 2010, 05:16:56 posle podne »

a u čemu bi bio cilj pijenja mleka posle treninga - sa ili bez laktoze?
Sačuvana
Seph
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 365

« Odgovor #5 poslato: Mart 07, 2010, 04:54:41 posle podne »

Kakvo objasnjenje?pa ti nisi na ovom forumu od juce ,znam da si tu odavno a o tome je pisano milion puta...laktoza je disaharid,secer koji u najvecim delom telo nemoze da skoristi ,slaba je za popunjavanje depoa itd i najcesce zavrsava kao mast....izaziva gastro probleme itd.. a i sa druge strane ti kad uzmes mleko sa 0% mm kako moze da mast predstavlja problem molim te?
Sačuvana
quaresma
Fakultet za sport i turizam tims. assistant
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2212


« Odgovor #4 poslato: Mart 07, 2010, 01:06:18 pre podne »

moguce, moze objashnjenje ili neki izvor da se procita vise o tome?
Sačuvana
MSc Sport Scientist
Faculty of sport and tourism - Assistant
Center of Health, Exercise and Sport Science CHESS
http://chess.edu.rs/

sasa.semeredi@gmail.com   feel free to contact me

Practice will not make you perfect, perfect practice will make you perfect.
Seph
Zainteresovan član
***
Van mreže Van mreže

Poruke: 365

« Odgovor #3 poslato: Mart 06, 2010, 10:13:44 posle podne »

upravo greska,najveci problem mleka upravo lezi u nestabilnom vidu hidrata ,u ovom slucaju laktoze
Sačuvana
quaresma
Fakultet za sport i turizam tims. assistant
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2212


« Odgovor #2 poslato: Mart 06, 2010, 09:33:56 posle podne »

laktoza je secer, nije u njoj problem, mleko sadrzi mlecnu mast, zbog cega se namirnice spornije vare..
Sačuvana
MSc Sport Scientist
Faculty of sport and tourism - Assistant
Center of Health, Exercise and Sport Science CHESS
http://chess.edu.rs/

sasa.semeredi@gmail.com   feel free to contact me

Practice will not make you perfect, perfect practice will make you perfect.
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.332 sekundi sa 18 upita.