TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 01:07:02 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Treba li koristiti beli luk u ishrani?  (Pročitano 9391 puta)
daniel.t
Gost
« Odgovor #23 poslato: Novembar 14, 2012, 09:37:09 posle podne »

Naravno, sve ovo vazi za neki domaci beli luk, a ne za ovo kinesko cudo od belog luka koji uvozimo i kojeg je sad vec 90%, bez ukusa, mirisa i svaka glavica klonirano identicna ;D
Sačuvana
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2390


« Odgovor #22 poslato: Novembar 12, 2012, 11:03:57 posle podne »

Kako god, jelo nije jelo bez luka! :-)

Cinjenica :)
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2067


« Odgovor #21 poslato: Novembar 12, 2012, 11:01:37 posle podne »

Kako god, jelo nije jelo bez luka! :-)
Sačuvana
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2390


« Odgovor #20 poslato: Novembar 12, 2012, 10:58:27 posle podne »

Ja se ne opterecujem previse ...jedem ga kad mi se jede pa sad kome smeta sta da mu radim..
Sačuvana
Robert
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 20555


Pansport
« Odgovor #19 poslato: Novembar 12, 2012, 04:45:46 posle podne »

Volim sve vrste luka. Praziluk mi je blagi favorit.
Sačuvana
P. Heath
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1967


NO PAIN - NO GAIN

« Odgovor #18 poslato: Novembar 12, 2012, 02:35:34 posle podne »

Rekla sam da ce opet imati problem sa zadahom..ne vetri beli luk tako lako ;)

Zato su pametni ljudi napravili orbit. ;)

Jos kad bi orbit bio onaj isti orbit kao pre 10 godina,gde bi nam kraj bio, obicno pocne da se raspada nakon 10-15 minuta :D

Zato imamo zvake Five po izuzetno pristupacnoj ceni od 200 din.  ;D
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #17 poslato: Novembar 12, 2012, 02:33:02 posle podne »

Rekla sam da ce opet imati problem sa zadahom..ne vetri beli luk tako lako ;)

Zato su pametni ljudi napravili orbit. ;)

Jos kad bi orbit bio onaj isti orbit kao pre 10 godina,gde bi nam kraj bio, obicno pocne da se raspada nakon 10-15 minuta :D
Sačuvana
P. Heath
Napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 1967


NO PAIN - NO GAIN

« Odgovor #16 poslato: Novembar 12, 2012, 02:27:04 posle podne »

Rekla sam da ce opet imati problem sa zadahom..ne vetri beli luk tako lako ;)

Zato su pametni ljudi napravili orbit. ;)
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #15 poslato: Novembar 12, 2012, 01:57:59 posle podne »

Pa jasno je svima sta je glavni problem kada je luk u pitanju, koji god i ocekivala sam da ce prvi komentari biti na tu temu! :-)

Dobra stvar je sto se u toku pripreme ( naravno ukoliko to nije neka duga termicka obrada ) kljucni sastojci sacuvaju, a izgubi se miris pa ga je lakse tako unositi jer se ne oseti. Izgubi se malo C vitamina npr ali se on moze nadoknaditi nekom drugom namirnicom.

Ja uglavnom luk dinstam samo kada ga spremam uz meso ili sta vec, pa tako se i ne oseti previse..ali kad je sirov luk u salati,e onda je bomba za dah :D
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2067


« Odgovor #14 poslato: Novembar 12, 2012, 01:51:19 posle podne »

Pa jasno je svima sta je glavni problem kada je luk u pitanju, koji god i ocekivala sam da ce prvi komentari biti na tu temu! :-)

Dobra stvar je sto se u toku pripreme ( naravno ukoliko to nije neka duga termicka obrada ) kljucni sastojci sacuvaju, a izgubi se miris pa ga je lakse tako unositi jer se ne oseti. Izgubi se malo C vitamina npr ali se on moze nadoknaditi nekom drugom namirnicom.
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #13 poslato: Novembar 12, 2012, 01:33:07 posle podne »



Odlican text,procitao,primio ka znanju..Jel crni i praziluk imaju slicna ili neka druga lekovita svojstva ? Hvala doktorice

Svi oni pripadaju istoj porodici biljaka pa su im, manje vise, svojstva slicna. Crni luk je malo slabiji od belog, mada je i on odlican izvor vitamina i minerala, a praziluk je, izmedju ostalog i odlican diuretik.

Hvala na odgovorima, pretpostavljao sam da je tako,samo umanjeno dejstvo.. a jednostavno neke salate su lepse sa belim lukom,neke crnim a neke prazilukom :) svejedno skoro svakodnevno ih imam prisutne u ishrani, naravno u odredjenoj meri,a kada bas ne idem nigde, i ne brinem za dah, opustim se u konzumiranju :)
Sačuvana
Dr Gorana Grkovic
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2067


« Odgovor #12 poslato: Novembar 12, 2012, 01:30:07 posle podne »



Odlican text,procitao,primio ka znanju..Jel crni i praziluk imaju slicna ili neka druga lekovita svojstva ? Hvala doktorice

Svi oni pripadaju istoj porodici biljaka pa su im, manje vise, svojstva slicna. Crni luk je malo slabiji od belog, mada je i on odlican izvor vitamina i minerala, a praziluk je, izmedju ostalog i odlican diuretik.
Sačuvana
pedjoni986
Gost
« Odgovor #11 poslato: Novembar 12, 2012, 01:28:15 posle podne »

Moja ekipa (drustvo),smo solidarni,imamo usmeni pakt,ili svi jedemo luk,ili niko,pa ako ga svi jedemo,nemamo problem zadaha...zvuci otrcano,ali neka hrana bez luka nema smisla...  ;D

Lepo receno :)
Sačuvana
TwinSix
Entuzijasta
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 4423


« Odgovor #10 poslato: Novembar 12, 2012, 09:54:39 pre podne »

Moja ekipa (drustvo),smo solidarni,imamo usmeni pakt,ili svi jedemo luk,ili niko,pa ako ga svi jedemo,nemamo problem zadaha...zvuci otrcano,ali neka hrana bez luka nema smisla...  ;D
Sačuvana
Miraa
PANSPORT TEAM
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2390


« Odgovor #9 poslato: Novembar 12, 2012, 09:19:43 pre podne »

Rekla sam da ce opet imati problem sa zadahom..ne vetri beli luk tako lako ;)
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.112 sekundi sa 18 upita.