TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405424 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 05, 2025, 12:47:37 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Subject: Bojan Vujovic  (Pročitano 6458 puta)
jovo18
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: Novembar 06, 2007, 11:23:00 pre podne »

Kao sto rekoh, ovo je komb koja meni odgovara
Npr. ravan benc:
0.serija : zagrevanje (oko 20 ponavljanja)
1.s : tezina koju podignem 8X
2.s : tezina koju podignem 6X
3.s : isto
4.s : smanjim na tezinu koju dignem 8x
5.s nju radim ako nisam zadovoljan misicnom reakcijom(napumpanost) sa manjom tezino(jeno 10tak puta)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #20 poslato: Novembar 05, 2007, 01:11:28 posle podne »

Mnogo puta ces u teretanama videti momke koji rade razne sisteme i programe vezbi.I uvek ces sebi postavljati pitanje:-Mozda je taj njegov program bolji od mog.Mozda i jeste..ali samo za njega.Zelim ti reci to da je taj program mozda on prilagodio samo za njegovo telo ali to neznaci da bi na tebi dalo neke rezultate.Moje dugogodisnje iskustvo mi govori da svako mora na sebi testirati razne nacine izvodjenja vezbi,ponavljanja itd...vremenom ces videti sta tvom telu odgovara.I ponovicu po stoti put na forumu.Zapisujte vezbe koje radite,broj ponavljanja,ma bukvalno sve.Jedino tako cete videti posle nekog vremena sta vam je dalo rezultate a sta nije.
Sačuvana
Bojan Vujovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Novembar 05, 2007, 01:04:53 posle podne »

Jovo, mozes li to objasniti na prakticnom primeru sa tezinama koje sam naveo, jer nisam bas siguran da sam sve pohvatao...
Sačuvana
BENDŽO
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Novembar 04, 2007, 02:59:04 posle podne »

JA SAM IPAK VIŠE ZA PROGRESIJU.

npr. grudi zagrejavanje 30kg x 12-15 reps
1. ser. 40kg x 10reps
2. ser. 50kg x 8reps
3. ser. max težina (~70kg) x 6-8reps TREBA STREMITI KA NIŽOJ CIFRI (do otkaza)
4. ser. max težina x 8-10reps (55-60kg) (do otkaza)
Sačuvana
jovo18
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Novembar 04, 2007, 10:45:22 pre podne »

Vitamine uvek uzimas ujutro posle dorucka. Kod njih je bitno da se konzumiraju nakon jela posto vitamin uzet na prazan stomak predstavlja bacen vitamin. Ovsene p. takodje uzimas kao dorucak posto se radi o slozenim UH koje se postepeno oslobadjaju i stabilno snabdevaju telo energijom za razliku od prostih koji su brza energija ali i samim tim vrlo brzo ruse nivoe secera u krvi i dolazi do naglog pada iste.
Sto se tice progresivnih serja nije dobra ideja da se stalno rade, nadjes neku radnu tezinu pa za njom treniras. Progeseivu taktiku odradis jedanput mesecno da ustanovis napredak. Uglavnom je pravilo da ukoliko radis masu jenu i jednu kilazu podignes 6x i osetis da bi mogao jos prosto povecas tezinu,a ne br ponavljanja. Uradis s tom novom tezinom 2 serije i opet se vratis na radnu tezinu. Sledeci trening probaj s tom novom tezinom da radis kao da je radna. Ovo naravno ne vazi za svakoga ali meni odgovara.
Sačuvana
Bojan Vujovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Novembar 03, 2007, 09:34:45 posle podne »

Mislim da je pitanje koje cu postaviti potpuno debilno, ali mozda ja gresim dosta...

Kada radis neku vezbu, primera radi: grudi, radis recimo 4 serije, ponavljanja od 6 do 8, i to sa kilazom koja na sipci ima tendenciju povecanja, u mom slucaju 40kg, 50kg, 60kg i 70 kg; e sad, ja videh da ljudi ceo trening odrade sa samo jednom kilazom i to 4 serije, ali 9,8,7,6 ponavljanja, pa sledeci trening povecaju kilazu za malo i tako to.

Ovo pitam uopsteno za sve vezbe, sta je bolje od ova dva sistema?
Sačuvana
Bojan Vujovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Novembar 03, 2007, 08:53:25 posle podne »

Sta je sa onom pricom da mleko ne valja uzimati uvece nakon treninga?
Sta mi je najbolje uraditi neposredno nakon treninga, a sta malo posle(to posle je kad stignem kuci, a to je pola sata kasnije)?
I to mislim na vitamine i ovsene pahuljice. Znaci, svaki trening mi je uvece...
Sačuvana
jovo18
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Novembar 01, 2007, 09:28:33 pre podne »

Gomilace se materije to je sigurno ali ti te materije ne trebaju. Tebi trreba misic koji ce biti snazan i izdrzljiv, on zahteva aminokistline i ostale hranjljive materije svaka 2.5 do 3 sata da bi mogao valjano da se oporavi i da zapocne ili nastavi svoj rast. Velika pauza izmedju obroka znaci neminovno stvaranje sala posto telo ne dobija dovoljno hranjljivih materija pa mora da stvara zalihe(salo) i sto je jos gore u tim dugim periodima bez hrane trosi misic,aminokiseline, kao izvor neophodnih materija.Prakticno telo pocinje samo sebe da jede. Takodje dolazi i  do variranja secera u krvi(salo), nestabina energija.
Samo ti klopaj svaka 2.5 - 3 sata i vedeces kako ces lepo i pravoilno da se razvijas!!!
Sačuvana
Bojan Vujovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Oktobar 31, 2007, 11:49:22 posle podne »

PARADOKS!!!

Totalno sam sludjen, tek sad.
Naime, verujem da imam brz metabolizam, zato mi je tesko da se popunim. Pridrzavam se onog pravila: vise manjih obroka dnevno, ali danas sam cuo nesto sto me je potpuno izbacilo iz takta. Kaze mi drugar, jedi tri puta dnevno, velike obroke, usporices metabolizam i sniziti temperaturu tela, tako ce se materija u meni gomilati.

Sta sad da radim, dragi moji prijatelji???
Sačuvana
Mikala
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Oktobar 21, 2007, 08:43:33 posle podne »

Sutlijas ti je bezveze,mleko pij samo pred spavanje.

a sto je sutlijas bzvz, a moze mleko i pirinac posebno u toku dana !?  :)
Sačuvana
jovo18
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Oktobar 21, 2007, 10:23:00 pre podne »

Ovako izgleda moj dan:

ustanem ujutru oko 06:30
na faks krecem u 07:30
sa faksa stizem do 14:00
i uvece oko 19:00 u teretanu.

naravno, tako je svaki dan kad terniram, a kad ne treniram, onda mi je popodne uglavnom slobodno.

Trenutno se hranim na sledeci nacin, za dorucak pojedem pahuljice sa mlekom, u toku jedne pauze na faksu plazmu od 150g, u toku druge sendvic sa pilecim prsima HOMEMADE (jer ne moze covek da nadje kolicinski takav sendvic u gradu), dodjem kuci, opet pahulje, rucak, banana pred trening i jos nesto za veceru (tunjevina, ili opet neki sendvic). Da li je ovo za sada ispravan rezim ishrane ili treba da ga menjam? Sta da ubacim, a sta da izbacim?

Sto se tice preparata koje hocu da uzmem, ja sam trazio recept bas vezano za ZMA i slicno, tj. koje bi mi bilo najbolje da pocnem da uzimam i u koje vreme kako bi sve to dostiglo svoj maksimum iskoriscenosti. E, to je glavno pitanje. Ne bih ja da se rokam suplementima na suvo, dok jos nemam postenu bazu.

Nadam se da su pahuljice ovsene posto jedino one odgovaraju za dorucak s tim sto bi bilo dobro da ubacis i 10tak belanaca, kuvanih. Na faksu uvek mozez da pojedes konzervu tunjevine, ellu sir, jos jedan sendvic za pilecim belim mesom, sve je bolje od mlevne plazme. Takodje nije lose da kupis protein pa i on moze po potrebi da ti zameni neki obrok. Dobra je stvar sto sam sebi spremas hranu.
Kada dodjes kuci opet bi bilo dobro da popijes protein ili jedes nesto lakse(moze opet tunjevina). 2,5 sata pre treninga jedi belo meso i pirinac i neka sezonska salatica, banana ti ne treba. Ovakav moze da ti bude i obrok nakon treninga.
Ovo je samo otprilike, uvek kao izvor belancevina u obzir dolaze: Ella sir, tunjevina, druge vrste riba, junetina, konjetina, piletina.
Kao izvori ugljenih hidrata su korisni pirinac, ovsene pahuljice, a ne plazma.
Vrlo je vazno da se jede i dovoljno povrca, posebno vlaknastog(potrazi na forumu imas sve o njemu)
Ovako se hranis svaki dan i kada ne treniras i kada treniras
Sto se tice suplemenata preporucujem ti da uzmes neki protein (Elite, Elite Complex isl) i moze ZMA, najoptimalniji period je pre spavanja i to 3 kapsule(kao i u uputstvu).
Uplementi ti pomazu da postignes bazu!!!!!!
Sačuvana
Bojan Vujovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Oktobar 20, 2007, 07:57:06 posle podne »

Ovako izgleda moj dan:

ustanem ujutru oko 06:30
na faks krecem u 07:30
sa faksa stizem do 14:00
i uvece oko 19:00 u teretanu.

naravno, tako je svaki dan kad terniram, a kad ne treniram, onda mi je popodne uglavnom slobodno.

Trenutno se hranim na sledeci nacin, za dorucak pojedem pahuljice sa mlekom, u toku jedne pauze na faksu plazmu od 150g, u toku druge sendvic sa pilecim prsima HOMEMADE (jer ne moze covek da nadje kolicinski takav sendvic u gradu), dodjem kuci, opet pahulje, rucak, banana pred trening i jos nesto za veceru (tunjevina, ili opet neki sendvic). Da li je ovo za sada ispravan rezim ishrane ili treba da ga menjam? Sta da ubacim, a sta da izbacim?

Sto se tice preparata koje hocu da uzmem, ja sam trazio recept bas vezano za ZMA i slicno, tj. koje bi mi bilo najbolje da pocnem da uzimam i u koje vreme kako bi sve to dostiglo svoj maksimum iskoriscenosti. E, to je glavno pitanje. Ne bih ja da se rokam suplementima na suvo, dok jos nemam postenu bazu.
Sačuvana
jovo18
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Oktobar 15, 2007, 09:42:51 pre podne »

Sto se tice price o omega3, B-Compl, ZMA to sto si procitao u Pan informatoru je sustina tih preparata.
Omega3: http://www.pansport.co.yu/new/catalog/index.php?id=NI750
kao i
i B-Compl.:http://www.pansport.co.yu/new/catalog/index.php?id=NI011
 mozes odmah da pocnes da koristis, kao i neki od gejnera(ako se opredelis za njih,npr
Volumass35; http://www.pansport.co.yu/new/catalog/index.php?id=SN071
Hi Protein meg Gainer: http://www.pansport.co.yu/new/catalog/index.php?id=DY552)

Sto se tice ZMA pro(http://www.pansport.co.yu/new/catalog/index.php?id=UN292) ili slicne stimulatore testosterona npr SNI Tribulus( http://www.pansport.co.yu/new/catalog/index.php?id=SI002, ja uzimam ovaj i prilicno sam zadovoljan) mozes da uzimas ali kada se uhodas u trening i kada steknes malo bilderskog stazas. Naravno ako si oko 18-te godine onda ti bas i neki stimulatori testosterona ne trebaju posto ssu tvoj i onako viskok.

Napominjem da ti je izuzetno vazno da koristis od pocetka neke multivitamniske preparata, ukoliko uzmes Take One(http://www.pansport.co.yu/new/catalog/index.php?id=NI021)za pocetak ti nece trebati dodatna suplementacija vitaminom B.

Uvek mozes da koristis kreatin i glutamin!

Vise info o suplementima na: http://www.pansport.co.yu/new/catalog/index.php
Ovde imas i cene i pakovanja.

Srecno i ne stidi se samo pitaj :)
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #8 poslato: Oktobar 14, 2007, 09:12:45 posle podne »

Po svemu sudeci, ja i jesam atletski gradjen, ili bar mislim da je to tako, imam tanku kozu, i po tom pitanju sam sav providan. U principu, ja sam sav u misicu, ali to ne izgleda bas tako lepo kao sto bih ja hteo. Ali nisam rahiticno mrsav.

Ono sto mene sad zanima jeste:

1) da li je hipertrofija povecana aktivnost misica?
2) kako bi onda trebalo da izgleda trening sa tim 10-12 ponavljanima (verovatno vas gism sve, lai ja sam covek koji voli da ima sve nacrtano, crno na belo, bez mnogo filozofije)
3) sta je omega 3 i sta je B complex, a takodje i ZMA? Za sve sam ovo cuo ili procitao u Pansport Informatoru, no, za svaki slucaj...
4) Koji je na kraju recept, sta TACNO uzimati i kada sa cim poceti i (ne znam da li ovo sme) koje suplemente koristiti (ili neke njihove ekvivalente) sa tacnim zapreminama pakovanja i cenama, a i nacinu uzimanja istih.

Bice jos pitanja, tek smo poceli, zaboga... :)

U svakom slucaju, havala vam na svoj pomoci, sve mi ovo jako mnogo znaci!!!!!!

1.Hipertrofija je rast misica
2.  3vezbe po 4 serije po 8-12 ponavljanja.Nemogu sad ovde da ti nabrajam vezbe,moras malo da se potrudis.Ako si lenj da nadjes vezbe na ovom forumu onda ne verujem da ces nesto mnogo vise volje imati u izvodjenju istih.
3.Omega 3 su ti masnekiseline,ja bih rekao osnova svake suplementacije UVEK.Za podrobnije objasnjenje MOLIM TE potrazi malo na forumu,sve je vec receno,ne mozemo za svakog od hiljadu da ponovo sve pisemo.
4. kako recept?? Jedi 6 puta na dan,jedi jednake porcije proteina,UH jedei samo pre treninga kao i jednom posle u PWM.Ne razumem sta uzimati?Jesi li dosad shvatio da bez hrane nema nista?Kad sredis hranu onda pocni o suplementima d arazmisljas
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
Bojan Vujovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Oktobar 14, 2007, 09:04:19 posle podne »

Po svemu sudeci, ja i jesam atletski gradjen, ili bar mislim da je to tako, imam tanku kozu, i po tom pitanju sam sav providan. U principu, ja sam sav u misicu, ali to ne izgleda bas tako lepo kao sto bih ja hteo. Ali nisam rahiticno mrsav.

Ono sto mene sad zanima jeste:

1) da li je hipertrofija povecana aktivnost misica?
2) kako bi onda trebalo da izgleda trening sa tim 10-12 ponavljanima (verovatno vas gism sve, lai ja sam covek koji voli da ima sve nacrtano, crno na belo, bez mnogo filozofije)
3) sta je omega 3 i sta je B complex, a takodje i ZMA? Za sve sam ovo cuo ili procitao u Pansport Informatoru, no, za svaki slucaj...
4) Koji je na kraju recept, sta TACNO uzimati i kada sa cim poceti i (ne znam da li ovo sme) koje suplemente koristiti (ili neke njihove ekvivalente) sa tacnim zapreminama pakovanja i cenama, a i nacinu uzimanja istih.

Bice jos pitanja, tek smo poceli, zaboga... :)

U svakom slucaju, havala vam na svoj pomoci, sve mi ovo jako mnogo znaci!!!!!!
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.048 sekundi sa 12 upita.