TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405424 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 05, 2025, 12:40:45 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Subject: Bojan Vujovic  (Pročitano 6457 puta)
mikiveliki
Gost
« Odgovor #6 poslato: Oktobar 14, 2007, 03:30:30 posle podne »

Hans je dao prilicno zanimljive i sto jemnogo vaznije tacne smernice u kom pravcu da se kreces.

Kao tipican predstavnik HARDGAINER-a tebi nikako ne prija veci broj treninga. Predlazem da u pocetku njihov broj bude 3 i da svakio od njih ne traje duze od 45-50 minuta. Broj ponvaljanja koji je najbolji za stimulaciju hipertrofije je ok 10-12 i drzi se toga. Nakon prve tri nedlje moze ubaciti jednu nedelju intezivnijeg vezbanja kada ces znacajnije stimulisati misice na rast iza koje sledi nedelja vezbanja na intezitetu od 65% kako bi pravovremeno i dovoljno suprekompezovao svoju energiju i dozvolio telu da se obnovi i napreduje.

Koriscenje suplementa moze da bude samo kao deo tvog plana ishrane i oni ne smeju da predstavljaju centralno mesto za razliku od hrane koja to jeste!
Ono sato ce ti najvise koristiti je Omega 3, Bcomplex, Neki od Gainer preparta, ZMA...

U medjuvremenu se potrudi da broj treninga bude tacno isplaniran, kao i nivo opterecenja, upotreba odredjenih vezbi,vreme odmora i plan ishrane. Sve zajedno treba da bude trenirano kroz mikro, mezo i makro cikluse...

Sačuvana
jovo18
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Oktobar 14, 2007, 10:30:52 pre podne »

Kao sto je i Hans rekao, nema mesa bez malo sala. Ukoliko zelis veci procenat misica i da sve to izgleda mnogo definisanije, pored odgovarajuce ishrane moraces poprilicno da se baziras na suplementima,posebno glutaminu, BCAA i cistom proteinu posto ce ti oni obezbediti ocuvanje postojeceg misica i potencijalno mogucnost njihovog razvoja uz mali procenat sala. Medjutim ovo je samo teorija, moguc je takav razvoj ali samo ako ti tvoja genetika to dozvoljava(atletski tip gradje, posedovanje tanke koze i sklonosti misicima). Koliko sam shvatio teze dobijas na kolazi sto znaci da ti je bolje da se lepo nabacis pa makar tu bilo i malo vise sala, ionako dolazi zima, pa se lepo steses pred leto i svedes nivo BF na prihvatljiv po tvojim standardima. Sto se tice suplementacije, posebno proteina, nema tu faza kada se uzima, a kada ne. On je gradivna materija koja telu treba svaki dan pa kada jednom odlucis da ih koristis u vidu suplementa bilo bi steta da prekidas.
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #4 poslato: Oktobar 13, 2007, 09:06:03 posle podne »

Pa jedino u vreme kad sam sredio ishranu, sam dobio tih 3.5kg preko. Sad sam opet sredio ishranu, jedem svaki dan pileca prsa, sutlijas, pahuljice, i slicne gluposti i nadam se nekom pozitivnom ishodu. Ne nameravam ja da gruvam suplemente samo jednom, mislio sam da obrnem dve do tri ture pre leta, ali, ne zelim ja sad da budem zverina. Volim da budem sav u misicu, a ne u masi, koja misic i pokriva. Najveca zelja mi je da rastem samo u misicu i zato ne mogu da shvatim da covek mora da poraste ne znam koliko, pa da skine masu da bi lico na nesto.

Nazalost nemozes samo misic da dobijas.Sutlijas ti je bezveze,mleko pij samo pred spavanje.
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
Bojan Vujovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Oktobar 13, 2007, 06:42:23 posle podne »

Pa jedino u vreme kad sam sredio ishranu, sam dobio tih 3.5kg preko. Sad sam opet sredio ishranu, jedem svaki dan pileca prsa, sutlijas, pahuljice, i slicne gluposti i nadam se nekom pozitivnom ishodu. Ne nameravam ja da gruvam suplemente samo jednom, mislio sam da obrnem dve do tri ture pre leta, ali, ne zelim ja sad da budem zverina. Volim da budem sav u misicu, a ne u masi, koja misic i pokriva. Najveca zelja mi je da rastem samo u misicu i zato ne mogu da shvatim da covek mora da poraste ne znam koliko, pa da skine masu da bi lico na nesto.
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #2 poslato: Oktobar 13, 2007, 05:28:18 posle podne »

Dragi moji prijatelji,
dosao je ovaj period kada se gruvamo na veliko. Nekima to ide, nekima ne. Meni ne. Imam vec dug period 75 ili manje kila
(sa jednim izuzetkom: pred leto sam imao cak 78.5, trenirao lepo i hranio se, ali dzabe...) i zelja mi je da se naravno
znatno unapredim po pitanju kvalitetne misicne mase. Imajte na umu i to, da nisam u teretanu krocio 3 meseca(leto),
pa sam vezbao nekih 15 treninga, pa sam sljakao isto tako 15 dana. Ali sad je krenuo faks, pa cu biti potpuno redovan.
Sta ja hocu od vas? Pomoc u vise segmenata u vidu niza pitanja kroz neki duzi vremenski period.
Takodje, po pitanju teretane sam odgovoran, pratim koliko dizem i pisem sve kilaze za svaki trening, za svaku vezbu.
1) koji program da koristim,a da je stvarno najbolji (napomena: kada idem u teretanu skoro svaki dan, osecam se bas
   non-stop spreman, a kada idem svaki drugi dan, onda sam sav nekako smlacen)
2) da li uvek da isterujem maksimum, koliki god on bio ili da radim 70% maksimalne tezine koju dizem tri nedelje pa jedne
   nedelje opet pravim maksimum
3) hocu da uzmem Protein, kreatin, glutamin i dekstrozu za par meseci od pocetka vezbanja. sto je sigurno, sigurno je.
   odvojio sam 200 evra za takve stvari, samo me zanima da li gresim u necemu i da li sam nesto izostavio. namera mi
   je inace da uzmem paket od 5 kg proteina, 800g glutamina, 1.1kg kreatina.
4) ukoliko pocnem da vezbam i pijem ove suplemente, da li ce mi se pojaviti strije od naglog razvoja misica?
5) kako da nateram da se testosteron luci vise, ali prirodnim putem (ne zelim nikakve tribuluse ili slicno)?

to je to za pocetak. slike cu okaciti, pa cu staviti link da vidite tacno o cemu pricam.
Hvala vam svima unapred za svu pomoc i konsultacije!

1.
E ovako,prvo nikao nemoj da vezbas svaki dan jer to ne valja,pretreniraces se.
najbolji trening split ti je onaj u kome vezbas antagonisticke(suprotstavljene)grupe misica.
Znaci 1.dan grudi/ledja
        2.dan prednja/zadnja loza
        3.dan odmor
        4 dan biceps/triceps + srednje i zadnje rame
        5.dan odmor
       6.dan opet ispocetka.

2emoj stalno da isterujes maksimum,ok je jednom u mesec dva da probas max tezinu,ali pre se drzi one tezine kod koje otkazes posle 8-12 ponavljanja z amaksimalnu hipertrofiju.

3.ako nameravas da uzmes suplemente,nemoj da izdvojis pare z ajedan mesec pa onda nista...moras konstantno da budes u mogucnosti da priustis svaki mesec suplementaciju i to ovim redom po vaznosti :Omega 3 masne kiseline,vitamini i minerali,bcaa,whey,kreatin,dextroza ili vitargo.

4.Ako se dosad nisi mnogo razvijao neces ni od ovoga,prvo kreni da jedes minimum 2 grama proteina iz mesa,jaja,mleka po kg telesne tezine,3 grama UH po kg telesne tezine pa tek onda suplementi.Oni sami ti nece nista doneti.U svakom slucaju,ako naglo krenes da se razvijas sigurno ces dobiti strije.

5.Tusiranje hladnom vodom posle treninga,kratka dremka posle treninga podizu nivo testa.Takodje i seks.

Sad ja da te pitam,razumem da si mrsav ali da li si do sada skroz sredio ishranu a opet nisi napredovao?Govorim o 6 obroka dnevno,2 grama proteina itd....

« Poslednja izmena: Oktobar 13, 2007, 05:32:44 posle podne od strane Hans » Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
Bojan Vujovic
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Oktobar 13, 2007, 04:16:54 posle podne »

Dragi moji prijatelji,
dosao je ovaj period kada se gruvamo na veliko. Nekima to ide, nekima ne. Meni ne. Imam vec dug period 75 ili manje kila
(sa jednim izuzetkom: pred leto sam imao cak 78.5, trenirao lepo i hranio se, ali dzabe...) i zelja mi je da se naravno
znatno unapredim po pitanju kvalitetne misicne mase. Imajte na umu i to, da nisam u teretanu krocio 3 meseca(leto),
pa sam vezbao nekih 15 treninga, pa sam sljakao isto tako 15 dana. Ali sad je krenuo faks, pa cu biti potpuno redovan.
Sta ja hocu od vas? Pomoc u vise segmenata u vidu niza pitanja kroz neki duzi vremenski period.
Takodje, po pitanju teretane sam odgovoran, pratim koliko dizem i pisem sve kilaze za svaki trening, za svaku vezbu.
1) koji program da koristim,a da je stvarno najbolji (napomena: kada idem u teretanu skoro svaki dan, osecam se bas
   non-stop spreman, a kada idem svaki drugi dan, onda sam sav nekako smlacen)
2) da li uvek da isterujem maksimum, koliki god on bio ili da radim 70% maksimalne tezine koju dizem tri nedelje pa jedne
   nedelje opet pravim maksimum
3) hocu da uzmem Protein, kreatin, glutamin i dekstrozu za par meseci od pocetka vezbanja. sto je sigurno, sigurno je.
   odvojio sam 200 evra za takve stvari, samo me zanima da li gresim u necemu i da li sam nesto izostavio. namera mi
   je inace da uzmem paket od 5 kg proteina, 800g glutamina, 1.1kg kreatina.
4) ukoliko pocnem da vezbam i pijem ove suplemente, da li ce mi se pojaviti strije od naglog razvoja misica?
5) kako da nateram da se testosteron luci vise, ali prirodnim putem (ne zelim nikakve tribuluse ili slicno)?

to je to za pocetak. slike cu okaciti, pa cu staviti link da vidite tacno o cemu pricam.
Hvala vam svima unapred za svu pomoc i konsultacije!
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.04 sekundi sa 12 upita.