TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398432 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 24, 2024, 09:51:08 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Nekoliko Pitanja  (Pročitano 4614 puta)
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #10 poslato: April 06, 2010, 08:49:55 pre podne »

Jedan proteinski šejk je po mom mišljenju malo za jedan obrok.  Dakle može varijanta protein i npr. šačica badema, oraha uz to ili dobra varijanta je neki kompleksniji protein koji sadrži i surutku, kazein, protein iz jaja, vitamine, minerale  - sporije se vari i samim tim i bolja opcija za zamenu obroka...

ali ni u ovom slučaju da ne bude umesto hrane, već kao dodatak
Sačuvana
PANSPORT BEOGRAD
PeĂ°a
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Prodavnica u YBC-u

Pansport
« Odgovor #9 poslato: Mart 29, 2010, 08:27:03 posle podne »

da ali ja sam visok 175 a imam sad 87 kg, tako da hocu prvo da smrsam. Znaci mogu da koristim sejk umesto jednog obroka? 

Nije bas preporucljivo.
Bolje da za taj obrok,tj,recimo veceru jedes samo
neko meso i neku laganu salaticu,a da proteinski sejk
pijes kao uzinu,kako ne bi gubio na misicnoj masi,jer
ako budes gubio i masti i misise,ti ces samo postati laksi,
ali ce se tvoj procenat masnoce u telu malo promeniti,sem toga,
vise misica znaci i vise potrosenih kalorija svakoga dana.

Sačuvana

Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #8 poslato: Mart 27, 2010, 10:13:09 posle podne »

Mozda onda posle podne? Znaci nije to zbog samog trcanja nego zbog sagorevaca... Mislim u svakom slucaju probaj, ako ne budes imao problema sa spavanjem, samo napred  ;)
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Mart 27, 2010, 08:26:23 posle podne »

nije frka što ne trčiš ujutru... mnogo je važnije šta jedeš i kako rasporediš obroke i namirnice po obrocima
Sačuvana
bole91
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Mart 26, 2010, 04:20:13 posle podne »

hvala na savetima ali ja ujutru nikako ne mogu da trcim jer i dalje idem u skolu, tako mi jedino ostaje uvece. Nastavicu ovako pa ako opet treba obraticu vam se za pomoc Pozdrav
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Mart 25, 2010, 08:28:17 posle podne »

da ali ja sam visok 175 a imam sad 87 kg, tako da hocu prvo da smrsam. Znaci mogu da koristim sejk umesto jednog obroka? 

problem je u tome što gubitkom mišićne mase značajno usporavaš metabolizam.. zato je važno da održavaš mišićnu masu dok skidaš masne naslage
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #4 poslato: Mart 25, 2010, 08:05:50 posle podne »

Manji problem ti moze predstavljati to sto je najefikasnije uzimati sagorevace pred trcanje, a ti trcis uvece, a posto se vecina sagorevaca bazira na termogenezi t.j. sadrze kofein, pa ces mozda imati prob. da zaspes.

Ako imas sansu, trci pre podne ili ujutru, samim tim ces i vecim procentom koracati ka cilju jer to najefikasniji metod. Znaci ujutru na prazan stomak sagorevac pa trcanje...

Takodje, kao sto je Daniela napomenula, treba da pripazis na misicnu masu u tom slucaju, t.j. da ne zapostavis proteinski unos jer ces uz svakodnevno trcanje i sagorevac ako ne obratis paznju na to izgubiti i misica uz masti. poz
Sačuvana
bole91
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Mart 25, 2010, 06:11:12 posle podne »

Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Mart 24, 2010, 06:38:22 posle podne »

Sve zvuči ok sad samo treba da se koncetrišeš da ne izgubiš previše mišića tolikim fizičkim aktivnostima.. moraš jesti dovoljno, najvažnije proteina i svakako da će proteinski šejk tu pomoći. Izbor je veliki a meni su favoriti Dymetize i Optimum nutrition whey proteini.
Što se tiče sagorevača tu je naravno uvek Animal Cuts kao favorit ali je i Xenadrine više nego ok.
Sačuvana
bole91
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Mart 23, 2010, 07:58:49 posle podne »

pozzz  pre mesec dana poceo sam da posecujem teretanu 5 puta nedeljno i naravno svako vece trcanje po 2 km. Imam nekoliko pitanja,koji bi mi sagorevac preporucili i da li mogu da koristim neki sejk(proteinski ili neki drugi) umesto jednog obroka?  Ishranu sam koliko toliko sredio i za sada sam smrsao oko 3 kg. Nadam se da ste razumeli sta sam hteo da pitam :).   Pozdrav
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.099 sekundi sa 18 upita.