TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399323 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 11:02:08 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: medicinski fax  (Pročitano 9074 puta)
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

Be yourself no matter what they say!

« Odgovor #35 poslato: Jun 02, 2010, 10:45:33 posle podne »

3-ca sam godina..ide mi fino...:)...Nemam nista protiv NS-a...ali je kriterijum znatno nizi sto rezultuje i nizim stecenim znanjem....

Studiraš u bgd a znaš kako je u NS? Svaka čast..

Uostalom imala sam jednog profesora iz geografije u gimnaziji... bio je jako strog i neki bi rekli imao je visoke kriterijume... danas se ne sećam ni reči...
stečeno ZNANJE ima veze sa pristupom studentima...

No da ne širimo temu... svki CIga svoga konja hvali...

Ja nisam specijalista nutricionista jer to postoji samo kao subspecijalizacija (do toga još nisam stigla).. ali se ozbiljno bavim ishranom već 15 godina i magistrirala sam fiziologiju a doktoriraću na antioksidantima
imam nekoliko drugarica na medicinskom u NS-u koje su se prebacile iz  BG-a. . . Prosek im je znatno poboljsan a i na osnovu uporedjivanja kriterijuma sa njima, tj. znanja potrebnog za polaganje ispita, smo utvrdili da je razlika vise nego ocigledna. I da. . . Znanje direktno zavisi i od trazenog na fakultetu. . . 
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Jun 02, 2010, 09:04:56 posle podne »

3-ca sam godina..ide mi fino...:)...Nemam nista protiv NS-a...ali je kriterijum znatno nizi sto rezultuje i nizim stecenim znanjem....

Studiraš u bgd a znaš kako je u NS? Svaka čast..

Uostalom imala sam jednog profesora iz geografije u gimnaziji... bio je jako strog i neki bi rekli imao je visoke kriterijume... danas se ne sećam ni reči...
stečeno ZNANJE ima veze sa pristupom studentima...

No da ne širimo temu... svki CIga svoga konja hvali...

Ja nisam specijalista nutricionista jer to postoji samo kao subspecijalizacija (do toga još nisam stigla).. ali se ozbiljno bavim ishranom već 15 godina i magistrirala sam fiziologiju a doktoriraću na antioksidantima
« Poslednja izmena: Jun 02, 2010, 09:09:57 posle podne od strane daniela svarc » Sačuvana
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #33 poslato: Jun 01, 2010, 05:41:22 posle podne »

Sačuvana
rhythm_of_life
Gost
« Odgovor #32 poslato: Jun 01, 2010, 09:59:46 pre podne »

@bojane
koja si godina,kako ti ide? sta planiras po zavrsetku faxa?
zivim u bg-u ,pa cu najverovatnije tu... ako upadnem na fax,naravno  ;D :D

@daniela
koju specijalizaciju ste zavrsili da biste bili nutricionista? bas gledam na sajtu faxa,i nige ne vidim da se pominje spec. iz nutricionizma :(
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #31 poslato: Maj 31, 2010, 09:07:25 posle podne »

Ja sam studirala u NS i sad i radim na tom faxu...

Mogu samo da kažem da mi je bilo skroz ok tokom studija.. znanje koje sam dobila bilo je dovoljno da se posle snaĂ°em i na stipendijama van Srbije i to u više oblasti... program je sad obnovljen a biće još poboljšanja...

Eto da kažem nešto i za moju "kuću" ;)
Sačuvana
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Maj 30, 2010, 11:59:59 posle podne »

Ako planiras da upises medicinu upisi je u bg-u....Ostali medicinski fakulteti u Srbiji su dosta losiji i laki za prolaz u odnosu na ovaj u Bg-u.....Fax nije tezak, gradivo nije tesko za kapiranje ali je potrebno odvojiti dosta vremena za bubanje....Uglavnom imas 4 ispita godisnje koji su ozbiljni od kojih su 2-3 obimna.....to ti je prve tri godine....das prve 2 i posle ide dooosta lakse.... Ali pre svega doobro spremi prijemni, upisi i dalje ces natenane....
Sačuvana
rhythm_of_life
Gost
« Odgovor #29 poslato: Maj 28, 2010, 01:39:17 posle podne »

Evo ga! - Infostud je zakon. Znam kad sam umalo ja otišao na med (što bi bila MEGA greška u mom slučaju - nikad nisam hteo da budem lekar!) imao sam spisak za prve tri godine, ali ne i ostalo.
Onda sam kupio "obrazac" uz koji sam dobio olovku, DVD, i fasciklu (koji su koštali 1500din!).
Na dvdu (koji sam hteo da tražim) je bilo ovo što je navedeno u prvom linku.

http://prijemni.infostud.com/Medicinski_fakultet/Beograd/Integrisane_osnovne_akademske_i_diplomske_studije_medicinskog_fakulteta/455

takoĂ°e isto vrlo informativno (ima svašta tu)
http://prijemni.infostud.com/fakulteti/Medicinski_fakultet/76

Što se seckanja leševa tiče, mislio sam na anatomiju. Mislim, valjda se gledaju leševi samo, ali mislim da mi je neki ortak pričao da su oni nešto tu morali da diraju. Valjda. (Izvinjavam se ako sam bio suviše figurativan. Stvarno.)

A što se hemije tiče i profesorke koja ne zna da prenese znanje, da ne ideš možda u petu beogradsku gimn. i da ti ne predaje Mirjana Ivin?? :P hahaha  ;D - moj slučaj je bio takav i POTPUNO razumem tvoj slučaj. Veruj mi.
... ... ...

Nadam se da pomaže ovo nešto. ;)

e pa hvala,pogledacu kasnije jer sad zurim...

ne,nije peta u pitanju.. ;)
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Maj 27, 2010, 09:59:16 posle podne »

Evo ga! - Infostud je zakon. Znam kad sam umalo ja otišao na med (što bi bila MEGA greška u mom slučaju - nikad nisam hteo da budem lekar!) imao sam spisak za prve tri godine, ali ne i ostalo.
Onda sam kupio "obrazac" uz koji sam dobio olovku, DVD, i fasciklu (koji su koštali 1500din!).
Na dvdu (koji sam hteo da tražim) je bilo ovo što je navedeno u prvom linku.

http://prijemni.infostud.com/Medicinski_fakultet/Beograd/Integrisane_osnovne_akademske_i_diplomske_studije_medicinskog_fakulteta/455

takoĂ°e isto vrlo informativno (ima svašta tu)
http://prijemni.infostud.com/fakulteti/Medicinski_fakultet/76

Što se seckanja leševa tiče, mislio sam na anatomiju. Mislim, valjda se gledaju leševi samo, ali mislim da mi je neki ortak pričao da su oni nešto tu morali da diraju. Valjda. (Izvinjavam se ako sam bio suviše figurativan. Stvarno.)

A što se hemije tiče i profesorke koja ne zna da prenese znanje, da ne ideš možda u petu beogradsku gimn. i da ti ne predaje Mirjana Ivin?? :P hahaha  ;D - moj slučaj je bio takav i POTPUNO razumem tvoj slučaj. Veruj mi.
... ... ...

Nadam se da pomaže ovo nešto. ;)
« Poslednja izmena: Maj 27, 2010, 10:01:18 posle podne od strane Biochemo » Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Maj 27, 2010, 09:22:57 posle podne »

Ja smao mogu da kažem da mi nismo ništa "seckali" samo smo gledali...
što se tiče plana rada on bi trebao da bude isti ili bar sličan na planom medicinskog faxa u NS a na njihovom sajtu imaš dosta informacija na tu temu...
Sačuvana
rhythm_of_life
Gost
« Odgovor #26 poslato: Maj 26, 2010, 09:55:31 posle podne »

ne , ali treniram nekoliko doktora, od kojih su neki doktori nauka, i to njih 5 iz Nemacke a i bio sam kod njih, a znam i ovde par lekara, i onda kada uporedim tamo i uporedim ovde, ko nebo i podzemlje :D

"kao nebo i podzemlje" hahahaha
Amen, brother!

E sad, rhythm of life:

Svakako što se medicine tiče, ako nemaš problema sa time da odeš negde preko grane - svakako idi.
Ovde ti je najveći problem akreditacija.
Završićeš fax, recimo ne naĂ°eš posao ovde, odeš negde van - a oni ti kažu: "ajd' studiraj opet". :S
Ipak je sigurnije ako hoćeš tako nešto... TakoĂ°e ne znam kakav je sistem studiranja tamo, ali ovde sa spec. (koja ti je prilično neophodna) minimum studiranja ti je 8 godina. A treba sve davati u roku kako ne bi geknuo godinu i katastrofalne pare za svaku sledeću.

TakoĂ°e - moj ti je savet da pogledaš plan i program rada ovde.
Samo spisak predmeta. Pogledaj jel ti to ima smisla i da li ti sebe možeš da vidiš kako to radiš sledećih 6-10 godina.
Onda vidi kako se to radi tamo i šta ti se više sviĂ°a.
Kod nas se (barem se meni čini) dosta toga nakrcava bez nekog smisla, a to mnoogo traje.

Drugo, moraš da budeš karakter za to. Ajde ovi predmeti prve tri godine (kod nas - tamo ne znam kako je) - to je skoro (!) tipično sedenje i slušanje predavanja (uz malo seckanja leševa itd.), ali sledeće tri godine su ti kliničko ovo, klinička ono... blabla
Nije taj fax toliko "normalan" što se tiče tako nekih stvari. Nagledaćeš se svega.
(Ne trudim se da obeshrabrim ili tako nešto, samo hoću da ukažem da se treba setiti i toga.)

A što se hemije tiče, nemoj da se cimaš mnogo. To je jedan predmet od mora drugih. Naučiće se.
Ako ti bude trebala neka pomoć zovi slobodno. ;)

volela bih da studiram u inostranstvu,samo je pitanje da li cu imati priliku za tako nesto,sve zavisi od finansijske situacije mojih ,ne mogu da znam kako ce tada biti... ;)

sto se tice plana rada,trazila sam na sajtu beogradskog medicinskog,ali nisam nasla..ako slucajno nadjes negde ili znas,posalji :)
seckanje leseva u prvih par godina?! zar to nije na sudskoj medicini? i mozda patologiji? a to je valjda poslednjih par god...kako ce da radi obdukciju neko ko jos ne zna ni osnovne stvari,tj grane medicine iz kojih je potrebno znanje da bi se tako nesto uradilo?
jao hemija,ne pominji mi,evo i sad mi je cimanje u gimnaziji sa njom...dosta mi je teska,a i profesorka je boze sacuvaj,nema pojma da prenese znanje a trazi boga oca da znas...
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Maj 25, 2010, 07:49:16 posle podne »

Slažem se sa napisanim. Prilično opisuje i moje iskustvo sa faxom.
Još bi dodala to da su napolju studije mnogo više okrenute prema praksi.
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Maj 25, 2010, 04:08:34 posle podne »

ne , ali treniram nekoliko doktora, od kojih su neki doktori nauka, i to njih 5 iz Nemacke a i bio sam kod njih, a znam i ovde par lekara, i onda kada uporedim tamo i uporedim ovde, ko nebo i podzemlje :D

"kao nebo i podzemlje" hahahaha
Amen, brother!

E sad, rhythm of life:

Svakako što se medicine tiče, ako nemaš problema sa time da odeš negde preko grane - svakako idi.
Ovde ti je najveći problem akreditacija.
Završićeš fax, recimo ne naĂ°eš posao ovde, odeš negde van - a oni ti kažu: "ajd' studiraj opet". :S
Ipak je sigurnije ako hoćeš tako nešto... TakoĂ°e ne znam kakav je sistem studiranja tamo, ali ovde sa spec. (koja ti je prilično neophodna) minimum studiranja ti je 8 godina. A treba sve davati u roku kako ne bi geknuo godinu i katastrofalne pare za svaku sledeću.

TakoĂ°e - moj ti je savet da pogledaš plan i program rada ovde.
Samo spisak predmeta. Pogledaj jel ti to ima smisla i da li ti sebe možeš da vidiš kako to radiš sledećih 6-10 godina.
Onda vidi kako se to radi tamo i šta ti se više sviĂ°a.
Kod nas se (barem se meni čini) dosta toga nakrcava bez nekog smisla, a to mnoogo traje.

Drugo, moraš da budeš karakter za to. Ajde ovi predmeti prve tri godine (kod nas - tamo ne znam kako je) - to je skoro (!) tipično sedenje i slušanje predavanja (uz malo seckanja leševa itd.), ali sledeće tri godine su ti kliničko ovo, klinička ono... blabla
Nije taj fax toliko "normalan" što se tiče tako nekih stvari. Nagledaćeš se svega.
(Ne trudim se da obeshrabrim ili tako nešto, samo hoću da ukažem da se treba setiti i toga.)

A što se hemije tiče, nemoj da se cimaš mnogo. To je jedan predmet od mora drugih. Naučiće se.
Ako ti bude trebala neka pomoć zovi slobodno. ;)
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: April 27, 2010, 12:58:11 posle podne »

pa nisam siguran jer samo znam iz price, imas sajtove univerziteta  u USA, pa pogledas

mada i da je tako ili da je onako, opet tamo naucis bolje a drugo mozes da zivis dobro od svog rada , ne moras da se patis, drugo uredjene drzave

nije Milosavljevic blesav pa isao u Nemacku na operaciju :D
Sačuvana
rhythm_of_life
Gost
« Odgovor #22 poslato: April 27, 2010, 12:48:16 posle podne »

znaci isto je...jesi siguran 100%? posto sam negde procitala da  u USA oftamolog npr nema pojma o recimo ortopediji,endokrinologiji i i tako drugim granama medicine,da oni to ni ne uce..kao uce samo ono konkretno cime se bave,i dosta vise rade po principu "ako se kod pacijenta pojavi to i to,prepisuje se to i to" dok je kod nas vise zastupljeno suvoparno bubacenje teorije ,a prakse je manje (sto smatram da je lose,po pitanju toga inostranstvo je mnogo naprednije,imaju mnogo vise prakse) pa zato pitam...
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #21 poslato: April 27, 2010, 12:22:46 posle podne »

koliko sam ja shvatio sve ti je isto kao i kod nas, samo su plate mnogo bolje, mozes da nadjes posao lako , mnogo bolje znanje nego ovde

ako mene pitas, evo da ja imam 19 godina i hocu medicinu, ja bi zapalio ili u USA ili u Nemacku. E sada ti mozes negde u EU da zavrsis faks pa odes u Nemacku da radis, mada po meni bolje ti je onda u nemcakoj da zavrsis. E sada kada bi birao USA ili Nemacka, ja bi pre USA, malo je vise mucenja kada zavrsis, tu na staziranju ali kada zavrsis onda si na konju. I u USA i Nemackoj dosta cene doktore.

Ja ti ovo pisem po onome sto su mi ti doktori pricali , posto je jedan od njih isao i u USA da radi , ali se vratio
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.086 sekundi sa 18 upita.