TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 08:02:15 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: krav maga  (Pročitano 24006 puta)
TashaBG
Gost
« Odgovor #15 poslato: Novembar 07, 2007, 10:54:43 pre podne »

Najbitnije je ostati maksimalno hladan i pribran.
Nikako pokazati strah,moliti ili se rasplakati.
Kad osete slabost,onda su mnogo jaki.
Nemojte izazivati jos veci bes kod napadaca.
Kad se malo smiri BEZANIJA.

Ukoliko dodje do fizickog kontakta upotrebite maximalno svoju snagu(nisu zene po defaultu nezniji pol)
bilo sta sto dodje pod ruku (pa eto i kljuc od kuce,spray...)

Postoje manijaci koje strah jednostavno "pali",pokusajte igrati njegovu igru.Ponasajte se kao on.Videcete da mu vise nece biti zanimljivo i ima da pobegne glavom bez obzira.

MORE BRE NISMO RODJENE DA NAS BILO KO TAKNE!!!
Sačuvana
sandra
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

woman

« Odgovor #14 poslato: Novembar 07, 2007, 08:37:35 pre podne »

da, da, ovde je ipak reč o SAMOODBRANI... zato me je krav maga i zainteresovala... a što kažu - sva raspoloživa sredstva - eto tu i ključa!!!
Sačuvana
ceki
Gost
« Odgovor #13 poslato: Novembar 06, 2007, 09:38:22 posle podne »

@ tasha
he he he nije lose :D pozzzzzzzzzz
Sačuvana
TashaBG
Gost
« Odgovor #12 poslato: Novembar 06, 2007, 09:16:18 posle podne »

@ kolega Ceki

izmedju ostalog...
Sačuvana
ceki
Gost
« Odgovor #11 poslato: Novembar 06, 2007, 06:54:02 posle podne »

Ha ovo me podseca na aikido... Kao sto sam i mislio danas svi korise neke starije tehnike i vestine i ubace par novih poteza i daju neko ime i eto ti vestine...  Ali dobro nije lose, samo mi nije jasno sto ga hvata za kosu  ;D
@Stevan
Steta, brzo ozdravi.... pozz ;)
@tasha
....pa u rebro, e tako???  ;D
Sačuvana
TashaBG
Gost
« Odgovor #10 poslato: Novembar 06, 2007, 02:24:47 posle podne »

Nije lose nauciti za SAMOODBRANU,narocito u ovo gadno vreme koje je prepuno manijaka.
Ako ne znate krav magu,uvek moze posluziti verovali ili ne najobicniji KLJUC...
Sačuvana
CTEBAH
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Novembar 06, 2007, 01:17:05 posle podne »

Osnovni principi
U ovoj veštini nema strogih pravila i različitih načina treniranja za muškarce i žene...  to NIJE SPORT i ne postoje uniforme, posebna odeća ili slično... takoĂ°e, nema ni takmičenja. Sve tehnike koje se upražnjavaju jesu fokusirane na najveću moguću efikasnost u stvarnom životu... napad i odbrana su namenjeni momentima potencijalno opasnim po život. Cilj je spasiti se u opasnoj situaciji ali na taj način što će se napadaču naneti najveći mogući bol ili povreda.

Osnovni principi ove veštine su:
neutralizovati pretnju
izbeći povredu
iz položaja “napadnutog” postati “napadač” što je pre moguće
koristiti prirodne reflekse tela
napasti sa bilo koje strane
koristiti sve što je na raspolaganju

I još da dodam:
- nemoj da brineš koliku ćeš štetu napraviti (tj. koliko ćes onesposobiti svog napadača)
- napadača onesposobi što je više moguće i BEŽI
- nemoj da nastavljaš borbu, učini šta je potrebno da se spasiš i idi.
Osnovna je ideja da se najpre neutralizuje pretnja po život (davljnje na primer) a potom napadač onesposobi da ponovi napad i to je to.

evo i 2 linka, ima zanimljivih momenata... da se vide...

http://uk.youtube.com/watch?v=YPQSEaSN_mc#
http://www.krav-security.com/IDS-E/index.htm

pa da, to je upravo ono sto sam rekao, cilje je povredjivanje protivnika, odnosno napadaca...
« Poslednja izmena: Novembar 06, 2007, 01:20:09 posle podne od strane CTEBAH » Sačuvana
"...oci sklopljene, tisina i molitva pred boj, slike majke ljubi cedo ja pridruzicu se njoj, na nebu ako treba jer tamo pripadamo, mi smo nebeski narod ali na zemlji za cuda znamo...nema pomisli o milosti slusam krike dusmana..."

Klikni ovde
CTEBAH
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Novembar 06, 2007, 01:15:57 posle podne »

stvane ti treniras judo???
pa trenutno odmaram i odmaracu jos nekih mesec dana pa posle polako nazad na treninge...nesto sam zeznuo rame i neke ligamente...
Sačuvana
"...oci sklopljene, tisina i molitva pred boj, slike majke ljubi cedo ja pridruzicu se njoj, na nebu ako treba jer tamo pripadamo, mi smo nebeski narod ali na zemlji za cuda znamo...nema pomisli o milosti slusam krike dusmana..."

Klikni ovde
sandra
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

woman

« Odgovor #7 poslato: Novembar 06, 2007, 10:54:35 pre podne »

Osnovni principi
U ovoj veštini nema strogih pravila i različitih načina treniranja za muškarce i žene...  to NIJE SPORT i ne postoje uniforme, posebna odeća ili slično... takoĂ°e, nema ni takmičenja. Sve tehnike koje se upražnjavaju jesu fokusirane na najveću moguću efikasnost u stvarnom životu... napad i odbrana su namenjeni momentima potencijalno opasnim po život. Cilj je spasiti se u opasnoj situaciji ali na taj način što će se napadaču naneti najveći mogući bol ili povreda.

Osnovni principi ove veštine su:
neutralizovati pretnju
izbeći povredu
iz položaja “napadnutog” postati “napadač” što je pre moguće
koristiti prirodne reflekse tela
napasti sa bilo koje strane
koristiti sve što je na raspolaganju

I još da dodam:
- nemoj da brineš koliku ćeš štetu napraviti (tj. koliko ćes onesposobiti svog napadača)
- napadača onesposobi što je više moguće i BEŽI
- nemoj da nastavljaš borbu, učini šta je potrebno da se spasiš i idi.
Osnovna je ideja da se najpre neutralizuje pretnja po život (davljnje na primer) a potom napadač onesposobi da ponovi napad i to je to.

evo i 2 linka, ima zanimljivih momenata... da se vide...

http://uk.youtube.com/watch?v=YPQSEaSN_mc#
http://www.krav-security.com/IDS-E/index.htm

« Poslednja izmena: Novembar 06, 2007, 10:56:46 pre podne od strane sandra » Sačuvana
ceki
Gost
« Odgovor #6 poslato: Novembar 05, 2007, 11:06:29 posle podne »

stvane ti treniras judo???
Sačuvana
CTEBAH
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Novembar 05, 2007, 07:45:36 posle podne »

gledao sam ja ovo na tv-u, extra je... malo je cak i surovo posto ides na povredu protivnika bez mogucnosti njegove prethodne predaje usled neke vrste bola... kao kod Judo-a npr.
 prsti u oci, usi, cupanje za kosu, udarci u dusnik, medjunozje itd.  su normalni za ovu vestinu...
pazite kako i sta radite, lako mozete ubiti nekoga uz pomoc ove vestine a to ne preporucujem nikome...  ;)

Pozdrav  8)
Sačuvana

Klikni ovde
ceki
Gost
« Odgovor #4 poslato: Novembar 05, 2007, 03:09:57 posle podne »

he he he, cisto sumljam da je krav maga mogla da zastiti jevreje od nazi-police u to vreme  lol ;D ;D ;D
Sačuvana
sandra
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

woman

« Odgovor #3 poslato: Novembar 05, 2007, 02:07:03 posle podne »

Evo nekih podataka o tome  ko je i kada osmislio ovu veštinu...

Krav Maga je borilačka veština koju je osmislio i polako usavršavao Imi Lihtenfeld (30-ih godina prošlog veka) živeći najpre u tadašnjoj Čehoslovačkoj a potom u MaĂ°arskoj. Ovaj sistem samoodbrane počeo je da osmišljava i praktikuje u Bratislavi, braneći tako jevrejsku zajednicu od Naci policije... kada se preselio u Palestinu koja je bila pod upravom Velike Britanije, Imi se pridružio ilegalnoj vojsci gde je trenirao ljudstvo... Kako je Izrael proglašen državom 1948. godine, postao je glavni instruktor ove veštine pri izraelskim snagama bezbednosti. Na tom položaju je proveo oko 20 godina usavršavajući ovu veštinu samoodbrane.

a potrudiću se da naĂ°em i slikice!!!  :D
Sačuvana
ceki
Gost
« Odgovor #2 poslato: Novembar 04, 2007, 10:37:28 posle podne »

Ja nikada cuo za ovako nesto!!!
Danas postoji brda tih vestina za samoodbranu, i stvarno je umetnost popamtiti ih sve!!! A i takodje svakome kome dune on napravi neku novu vestinu... tako da bih se ja drzao osnovnih, starih ali efikasnih: BOKS, RVANJE, JUDO, KARATE..... ;D ;D ;D
p.s. e bi mogla da navatas neke slike da vidimo kako to izgleda....
Sačuvana
sandra
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

woman

« Odgovor #1 poslato: Novembar 02, 2007, 03:09:38 posle podne »

קרב מגע

u prevodu sa hebrejskog - 
קרב (krav) borba,
 מגע (maga) kontakt

Evo da pokrenem novu temu na ovom delu foruma... zanima me da li je neko od vas imao prilike da se oproba u ovoj vestini? Ja ne znam mnogo o ovome, nisam imala prilike da vidim i cujem od drugih ljudi,  pogoto ne uzivo neki trening ili slicno a bas me zanima...

U upoznavanje sa ovom veštinom samoodbrane stvarno ne bih da uračunam onih nekoliko scena iz filma u kojem glumi Dzenifer Lopez  a koji se zove... hmmm... zove se.... e ne mogu da se setim ali pored nje glumi i Dzuliet Luis i... kao ona se uda za nekog tipa a posle 3 godine shvati da je lazov i varalica i da ima drugu... pobegne od njega sa ćerkicom a on je opsesivno juri po Americi... i kad se konačno susretnu u njegovom stanu (jer je ona došla da reši taj problem sa njim za stalno) ona ga savlada borilačkim veštinama koje je prethodno naučila, a to je naravno krav maga.

Ali, za početak, mogu da dam kratko teorijsko objašnjenje kako je ova veština nastala...

Krav maga je borilačka veština koja jednako služi kako za samoodbranu pojedinca tako i u vojsci. Ovaj  sistem borbe razvijen je u Izraelu i svrha joj je maksimalno neutralisanje “neprijatelja” tj napadača u stvarnom ambijentu i stvarnoj životnoj sitaciji. Stvarana je od strane izraelskih snaga bezbednosti a vremenom je prerasla u veštinu kojoj se podučavaju svi zainteresovani, od vojski, policija i različitih snaga obezbeĂ°enja do običnih civila širom sveta. U nekim zemljama verzije ove borilačke veštine se redovno uče na tečajevima samoodbrane koje pohaĂ°aju civili.

Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.126 sekundi sa 18 upita.