TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398388 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 06:35:20 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: diskus hernija i teretana  (Pročitano 20477 puta)
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Jun 24, 2010, 09:02:23 posle podne »

a početak najbolje su vežbe gde ćeš imati veliku stabilnost .. znači vežbe u leženju i sedenju sa naslonom... onda dobre su i vežbe gde "visiš" zgibovi npr..

Ali ono što je svakako osnova je da slušaš svoje telo i da starno ali stavrno ne preteruješ i ne forsiraš... polako.. važnije je da možeš da odaš nego da imaš široka leĂ°a i "christmas tree" definiciju...
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Na mreži Na mreži

Never give up!

« Odgovor #10 poslato: Jun 24, 2010, 01:30:53 posle podne »

Kao prvo smanji terete i gledaj da ti neko objasni pravilno izvodjenje svake vezbe koja se odnosi na ledja.Cimanje i razna takmicenja koja se cesto desavaju izmedju vezbaca tvoga uzrasta moze dovesti samo do povreda i da se neko nedaj boze ubogalji.Nije bodi bilding samo podizanje tezina sto vecih vec je jedan sport koji trazi odricanje i pre svega STRPLJENJE! Preko noci nista se ne moze uraditi sem da se ubogaljite!  Zato polako kod izvodjenja vezbi,nadji nekog dobrog trenera koji ce imati strpljenja da ti lepo objasni sve i male tezine za pocetak pa postepeno povecavaj uz pravilan rad kod izvodjenja pokreta.Vremena imas mlad si i zato samo pametno napred!
Sačuvana
stevan1990
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Jun 24, 2010, 09:10:07 pre podne »

A koje bi to bezbedne vezbe bile? :)

Zato sto meni doktori kazu uglavnom nemoj da dizes nista tesko i cao. :(
« Poslednja izmena: Jun 24, 2010, 12:26:53 posle podne od strane stevan1990 » Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Jun 23, 2010, 03:33:57 posle podne »

Ovu su prilično opasne vežbe za već opasno načetu kičmu...
moraš da imaš jako dobru stabiolnost koju ćeš dobiti pre svega snažnim trbušnjacima i naravno pravilnim položajem pri izvoĂ°enju vežbi, da bi ove vežbe izvodio bezbedno..
Moj ti je savet drži se bezbednih vežbi, radi polako i imaj strpljenja.. diskus hernia sa 20 godina je loša prognoza ako se ne budeš čuvao...
Sačuvana
stevan1990
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Jun 23, 2010, 12:07:26 posle podne »

Moze jos neko da se ukljuci u diskusiju, interesuje me da li mogu da radim donji kotur, veslanje u pretklonu, onda potisak za ramena i benc posto za ove dve zadnje se dosta opterecuje kicmeni stub pa da li bih smeo to da radim?
Sačuvana
stevan1990
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Jun 19, 2010, 05:17:16 posle podne »

Zgibove mogu da radim bez problema sve hvatove, i radim svakgo dana miselove vezbe, koje su bas za ovaj problem, ali mi je nekako malo :) Hvala u svakom slucaju
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #5 poslato: Jun 19, 2010, 02:28:31 posle podne »

Kao sto ti rekoh fokusiraj se na vratilo, a cimanje ne smes da radis ni na jednoj vezbi, pa ni kad imas zdrava ledja, a ne diskus herniju...fora je u tome da je vratilo mama za ledja, jednostavno ne postoji bolja vezba...e sad ako nemas snage da ga radis onda tu imas brdo opcija, a nejociglednija je da radis na lat masini. Kad je razvoj latisimusa u pitanju onda moras da drzis torzo pravo, a ne da ga naginjes nazad, bas kao kad se radi vratilo. E sad sto se vise naginjes nazad aktiviraju se i druge misicne grupe, a latisimus se manje pogadja.

Medjutim mislim da ti treba da stavis vise akcenat na vezbe za mobilnost kako bi povecao prostor izmedju svojih prsljenova, to mi cista logika govori, ali opet nisam lekar niti dovoljno obrazovan u tom polju da mogu da ti delim takav savet.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
stevan1990
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Jun 18, 2010, 02:39:15 posle podne »

Za Gurkea, osetio sam snazan bol prilikom dizanja, i kasnije me je pratio doduse ne jak, ali tako par puta u toku dana me zaboli, e kad je pocela da mi trne noga onda sam isao kod lekara. :) Nije klasicna diskus hernija vec se samo disk malo pomerio a nije probijen na svu srecu.

Za buildera, pa koje bi to vezbe za ledja bile, mozes li da mi kaze otprilike, rekli su mi da smem lat masinu ali pod uslovom da ne cimam ledja vec da ih drzim prava i zategnuta sve vreme, hiperekstenziju smem. Ne mogu mrtvo dizanje jer mi se par puta desilo da kad dignem nesto sa zemlje ne tako tesko 20-30 kg osetim kako me zaboli to mesto, pa bih izbegavao.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #3 poslato: Jun 18, 2010, 07:24:03 pre podne »

Ja sam isto zapatio diskus herniju i to ne jednom...nekoliko puta sam bio zakovan za krevet po pet dana, tako da je moje stanje jos gore do tvog, moja hernija je mozda cak i preterala i imam naprsnuce diska,

Ja licno ne podnosim lekare, neki moj trip, pa sam sam resavao taj problem. Prvo sto nikad ne radim ni jednu vezbu u teretani, a da prethodno ne odradim vezbe za mobilnost kicme, karilice i slicno, ni jedan trening ne zavrsim bez istezanja, ali radim sve vezbe i to bas forsiram cucanj i mrtvo dizanje...recimo cucanj mi je 200, a mrtvo 250kg i nemam pogorsanje stanja.

E sad mrtvo dizanje je odlicna vezba, ali nece ti mrtvo direktno povecati masu ledja u nekoj drasticnoj meri, ova vezba vise sluzi kao aktivator citavog tela, ako hoces bas da forsiras ledja onda peglaj vratilo do iznemoglosti i to sve moguce hvatove koji postoje, a ukoliko se bojis za ledja onda kada radis trapez i dubinu ledja radi samo vezbe na kojima imas oslonac za torzo.

Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Gurke1992
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Jun 17, 2010, 10:25:47 posle podne »

nzm odgovor...imam ja jedno pitanje za tebe...

jel te taj bol pratio sve vreme ili samo pri naprezanju donjeg dela ledja?
da naucim nesto od  tebe ;)
Sačuvana
stevan1990
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Jun 17, 2010, 07:40:46 posle podne »

Pozz ljudi, imam diskus herniju L5-S1, trenirao sam taekwondo i isao u teretanu i pri mrtvom dizanju samo osetio bol u ledjima i kasnije je na MR konstatovana diskus hernija, isao sam na terapije i bol je prosao sad idem na plivanje i doktori su mi rekli da smem u teretanu, ali da ne radim mrtvo dizanje i vezbe koje opterecuju donje deo ledja. Interesuje me da li neko ima iskustva sa ovim problemom i koje vezbe radi u teretani, posebno me interesuju ledja?
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.111 sekundi sa 17 upita.