TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399864 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 17, 2025, 08:32:22 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] 3 4 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Sta ce mi teretana,Pogledaj ovog!!  (Pročitano 17691 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #39 poslato: Jul 19, 2010, 01:39:27 posle podne »

Sklekovi su isti kao ravni postisak, ne ustvari bolji su od ravnog potiska za grudi, jer ravni potisak je ocajna vezba za grudi...

To kad neko kaze da se ne mogu sve misine grupe raditi sa sopstvenom tezinom je netacno, mogu apsolutno sve vezbe raditi i sve vezbe mogu da se podesavaju po tezini tako da svako pa i najslabija osoba moze izvoditi, samo sto ne zna svako da ih radi.

Kod vezbi sa sopstvenom tezinom citava prica se pruza na skracivanje poluge, ali kao sto sam reko ove vezbe su obicno toliko teske za vecinu ljudi da se ni ne trude da ih rade...

Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Lumos
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #38 poslato: Jul 19, 2010, 10:48:25 pre podne »

Jeste rade skoro svi misici,ali ne svi!
Cini mi se da se uglavnom slazete sa mnom...:D E pa slazem se i ja sa vama(nekima od vas)...:)

Ali evo jos i ovo da dodam kod nekih vezbi gde radite sa svojom tezinom nema onoga cega ima u teretani!Mnogo mi je 30kg ajde pocecu sa 10...:D
Neke vezbe ili mozes da uradis ili ne!I to je to,nema podesavanja tezine,e onda se lepo predje na druge lakse vezbe dok se ne ojaca...:D
Vise vremena,vise znanja,ulozenog truda i naravno sve se uvek svodi na krvavi RAD!:D Licno sam zavoleo vezbe sa sopstvenom tezinom.Zasto?Ekstremnije su(ili mozes ili ne),izazovnije,postoji toliko varijanti jedne vezbe i naravno svi misici se mogu lepo vezbati(potrebno je samo znati kako)...:D

Rezlultati uopste nisu slabiji,potrebno je samo vise vremena!Ali tu sve zavisi od cilja,kao sto je vec receno. :D
Dok sam pisao ovo malidilder je odgovorio umesto mene...:D
Hvala. :)
Sačuvana
Sve što me ne ubije će me samo ojačati
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

Be yourself no matter what they say!

« Odgovor #37 poslato: Jul 19, 2010, 10:43:10 pre podne »

Pa mogu se raditi cucnjevi na jednoj nozi. . . Ja ih ponekada radim kada propustim trening nogu. . . Ali treba dosta vremena da se uvezbaju. . .ako je cilj dosta misicne mase, i brzina sticanja iste teretana je nezamenljiva. . . A i zanima me sta mislis o navedenim sklekovima na jednoj ruci. . . Po mom misljenju tu triceps preuzima ogroman deo kilaze. . . Tako da jos uvek nije navedena vezba koja kilazom i stimulacijom moze da parira-zameni ravni potisak. . .
Sačuvana
Beka_S
Napredni član
Van mreže Van mreže

Personalni trener u teretani - Dipl hemičar

« Odgovor #36 poslato: Jul 19, 2010, 10:41:23 pre podne »

Nemam zaista nista protiv vezbi sa sopstvenom tezinom koje se izvode van teretane.Bas naprotiv za ljude koji su iskusni,znaju sta rade,smatram da mogu da odrade fantastican trening ovog tipa.
Ali me uzasava cinjenica da mnogi ljudi,naravno neupuceni,teretanu gledaju u glavnom kroz bench i brdo tegova.Pa nije to sve bas tako,ne vrti se sve oko tih tezina,cak mogu reci da ni ne zavisi nista od tezina kakav ces trening odraditi,kog kvaliteta.Ali neupuceni ljudi ne shvataju koliko razlicitih treninga,kombinacija,mogucnosti se pruza,samo treba znati i pitati,ali koga i to mrzi najlakse je reci da teretana nije adekvatna.

Pa ima treninga kada sam u teretani i na celom treningu mozda za 2-3 vezbe uzmem teg u ruke,ostalo su ove vezbe,ali zato i volim da sam u teretani jer imam mogucnosti vise,a naravno park,staza,livada su mi uvek dostupne varijante,pa ne shvatam u cemu je problem konbinovati ako zelite

A Biochemo i DHEA,bas vam o tome i pricam,jer vecina neupucenih ljudi za ove vezbe skoro da i ne znaju,ili ih jednostavno izgube iz vida jer primetila sam da oni sve gledaju onako crno-belo tipa:za grudi-bench,za ledja-lat masina...a da ne pricam stoi je i dalje,na zalost,veliki problem da se rade cucnjevi kao i uopste noge na treningu :D
Sačuvana
Be Happy!!!
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #35 poslato: Jul 19, 2010, 10:34:25 pre podne »

Sve misicne grupe se mogu raditi sa sopstvenom kilazom, tako i noge mozes da pogadjas sa cucnjem na jendoj nozi za koje znam da 99% ljudi ne moze da radi, zadnji deo ramena ces lako pogoditi sa vezbama na vratilu, recimo vucenje na vratilu sirokim hvatom sa telom u horizontalnom polozaju ili sto blize horizontali, oni koji ne mogu da rade mogu da rade na vratilu koje je postavljeno na manju visinu i sa nogama oslonjenim na podu... druga opcija za zadnji deo ramenima je vezba kada se laktovima oslonis na dve stolice tako da telo propadne izmejdu stolica i iz tog polozaja se samo laktovima guras do ispravljenog polozaja tela...shvatam da je malo tesko objasniti recima, mnogo lakse je taj vizuelni momenat, ali poenta je da za svaku misicnu grupu postoji i vezba koja se radi samo sa telom...
Sačuvana
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #34 poslato: Jul 19, 2010, 10:04:31 pre podne »

Potrebno je znanje ali i daleko duzi period za napredak . . .i nije isto raditi sklek na jednoj ruci i potisak sa 80kg (uzmimo da osoba ima 80 kg-). . . Drugo koje su to vezbe za noge sa sopstvenom kilazom? Kako recimo raditi zadnje rame? Mnogo vise komplikovanja, ulozenog truda je potrebno za daleko slabije rezultate. . .
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #33 poslato: Jul 19, 2010, 07:17:36 pre podne »

Prvenstveno se treba fokusirati na to da se nesto fizicki aktivno radi, koja vrsta fizicke aktivnosti ce to da bude je malo manje bitno, a i vezano je za licne preference i naravno ciljeve. Vecina ljudi nema ambiciju da postane sportista po profesiji, cak ih vecina nema ambiciju ni da se takmici ni na amaterskom nivou. Opet sa druge strane koliko ljudi znate da se bave rekreativno skokom u vis ili bacanjem kugle i slicno.

Upravo iz tog razloga rad sa tegovima je jedan od logicnijih tegova jer u ovom sportu skoro da je obrnuta situacija, vecina ljudi se bavi upravo rekreativno tegovima, a manjina je otisla u takmicarske vode.

Problem je kod tegova danas sto kada se i ispune neki osnovni uslovi tipa finansije, vreme i slicno sama pojava u teretani nema mnogo smisla jer nema teretana u Novom Sadu u kojoj ce vam neko detaljno objasniti kako da trenirate ili cak da vas upute na nekoga ko vam oko toga moze pomoci. Vi za cenu koju placate dobijate samo mogucnost da koristite tegove, tako da je veoma lako da se dodje do zakljucka da su tegovi losiji izbor od vezbi sa telesnom tezinom.

Ja licno smatram da se vezbe sa telesnom tezinom mogu svrstati rame uz rame sa vezbama sa tegovima jer licno ne vidim nikakvu razliku ne samo u mehanici pokreta nego i u opterecenju koje se koristi. Uostalom svi smo svedoci situacije gde ljudi dizu i po 120kg na benchu, a ne mogu da urade dva ponavljanja na vratilu.

poenta je da se trenigom sa sopstevnom tezinom mogu odraditi sasvim pristojni treninzi i ne, ne treba vam teretana, ali vam i dalje treba znanje.
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #32 poslato: Jul 18, 2010, 08:48:50 posle podne »

Upravo tako, pa glup primer su zatvorenici u celijama, kako oni napreduju bez iceg :)
ali naravno, uporonost i VREME. nemaju svi strpljenja, ali ko skonta sta sve moze postici strpljenjem... na konju je...

ali zasto ne iskoristiti teretanu ko moze, jednostavno manje vremena ce trebati za isti napredak, osim ako se ne zali nesto previse specificno sto moze i vezbama "svojom" tezinom... ali besmisleno mi je ne iskristi sprave koje su napravljene upravo zbog kvalitetnijeg rada odredjene grupe misica :) vrlo jednsotavno

mene cesto mrzi da odem do teretane, ali jednostavno ne mogu stalno kuci raditi vezbe, tako da makar i napraviti balans je bolje nego samo raditi kuci...
Sačuvana
DHEA
Napredni član
Van mreže Van mreže

"Менаџер физичких послова"

« Odgovor #31 poslato: Jul 18, 2010, 08:19:20 posle podne »

Ова тема је још једна у низу где је закључак јасан - не може свако бити тренер и/или састављати тренинг и тврдити како је тај систем најбољи! Све за виси од ЦИЉА! Да циља и то не оних краткорочних, већ причам о дугорочним циљевима који се не могу достићи за 6 месеци- годину дана!

"ninja trening". :D lol
...
Koju vežbu radiš u teretani sa 80 kg a da ti radi celo telo? -hmmmm... recimo čučanj? ili hmmmmm... recimo deadlift?
Ili hmmmm... recimo bilo koji vid superserije dve različite "višezglobne vežbe".

идемо даље... набачај (са земље, са колена), набачај-предњи чучањ или за мало напредније вежбаче избачај , набачај-избачај,...  :)  Има тога још, али да не откривам све тајне...  ;D
Sačuvana
Never underestimate your power to change and improve yourself.

Somethnig is better then nothing. More is defenitly better then something. So, stop talk and do more work!
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #30 poslato: Jul 18, 2010, 07:36:49 posle podne »

"ninja trening". :D lol
...
Koju vežbu radiš u teretani sa 80 kg a da ti radi celo telo? -hmmmm... recimo čučanj? ili hmmmmm... recimo deadlift?
Ili hmmmm... recimo bilo koji vid superserije dve različite "višezglobne vežbe". :P Ne ljuti se, samo ističem da grešiš. (po tom pitanju - da je teretana shit i da ti tu rade "pojedinačno mišići"...)

TakoĂ°e, APSOLUTNO podržavam da sa svojom kilažom haos možeš da napraviš ako si dovoljno posvećen. To što sad neki teretana boyzi misle da je to nemoguće to je druga priča. Naravno da malo drugačiji principi piju vodu kada si "ograničen" svojom kilažom u odnosu na one kada radiš sa tegovima.

Malibilder je fantastično istakao u jednom postu - ok, ako iz nekog razloga ne radiš sa tegovima - radi teže varijante istih vežbi kada ih savladaš. Kada sklek postane lagana vežba, a ti digni jednu nogu. Kada i to postane bleja, a ti digni jednu ruku ;). A potom, dižeš i ruku i nogu ;). Itd. (gomila varijanti postoji koje ti mogu povećati opterećenje ako se malo udubiš u temu ;) )
Ja bih se usudio da dodam da takoĂ°e postoji i mogućnost menjanja tempa rada. Koliko traje dizanje, koliko traje negativac, "pauza" u elongovanom odnosno kontrahovanom polažaju u izvoĂ°enju vežbe. Odmor izmeĂ°u serija takoĂ°e.

Naravno, daleko bilo da kažem da podržavam ljude koji vide klip "hanibala" na youtubeu i odmah skucaju ideju - "sad ću ja ovo da radim 6 meseci i da budem životinja!". (naročito ako su ljudi koji sklek ne mogu da urade pravilno, a odmah bi da prkose gravitaciji. A da ne pominjem što vreme zacrtaju koje im je tako dovoljno... :P)
Sačuvana
Lumos
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Jul 18, 2010, 05:41:27 posle podne »

Ali bas isto vazi i suprotno, jako malo momaka koji vezbaju te ninja varijante moze da uradi veci deo vezbi koje teretandzije rade.

I stvarno ne znam sta imate protiv teretane, to su samo sprave, oprema i prostor, kako ces da vezbas i u kom pravcu ces da unapredjujes sebe zavisi od toga kako radis....

Nemam ja nista protiv teretane,cak sam i isao neka 3 meseca i nisam bio zadovoljan pa sam presao na kucnu varijantu...SVE zavisi od cilja koji zelis da postignes! nemam volje da detaljisem...
Ne vazi suprotno(osim u nekim ekstremnim slucajevima)!kad sam krenuo u teretanu radio sam sa maksimalnom kilazom na lat masini,jer sam 3 god pre toga radio samo zgibove(imao sam jaka ledja i bicepse)...A sto se tice teretandzija,njihov trening se razlikuje.trening u teretani je predvidjen da razvija snagu pojedinih misicnih grupa celog tela,POJEDINACNO.A kod varijanti ninja treninga celo telo ti radi pri skoro svakoj vezbi...Tako da do nekih misicnih grupa jeste jako tesko doci(odraditi dobar trening) bez sprava u teretani,ali nije nemoguce.

Da ne citiram i bojanjolie napisacu ovako.Tacno,ali koju ti vezbu u teretani radis sa 80kg???Pri cemu je jos ukljuceno celo telo! Napredak nije ogranicen,ali nije brz kao u teretani...:D
Do nekih misicnih grupa jeste jako tesko doci(odraditi dobar trening) bez sprava u teretani,ali nije nemoguce.
Neka radio ko kako hoce!JA se trudim da se poboljsam u svakom aspektu atletski,a za to mi ne treba teretana...:D
Sačuvana
Sve što me ne ubije će me samo ojačati
bojanjolie
Ja samo BOLJI!
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Jul 18, 2010, 10:02:58 pre podne »

Ko ne zeli da shvati ne mora. . . Lepo je i vise puta receno. . . Kada radis sa svojom kilazom limitiran si istom. . . Napredan je ogranicen. . . Plus ne mozes na adekvatan nacin da odradis vecinu misicnih partija. . . No izbor postoji pa neko svako radi sta hoce. . . ;)
Sačuvana
oktagon
Hero Member
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Jul 17, 2010, 07:45:00 posle podne »

Kakve vjezbe za definiciju  ???
Imas li iskustva sa sklekovima i zgibovima?

Ne druze, ti si jedini koji je koji je imao privilegiju da radi te egzoticne vjezbe.
Sačuvana
I don't give a fuck
*Milos*
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Jul 17, 2010, 06:18:04 posle podne »

Ja sam poceo da treniram u parku...na zalost jos uvek u istom starom parku i na istim "spravama" na kojima sa i poceo pre 8 god. nista se nije promenilo:/
Idem i u teretanu,ali tamo nema gipkosti,covek se lako ukruti kao drvo....bilo bi idealno kombinovati i to savetujem za svakoga...
Sačuvana
Promene životnog stila će uticati da Vam bude bolje i da izgledate bolje!
nickey
Gost
« Odgovor #25 poslato: Jul 17, 2010, 06:13:32 posle podne »

Ako imas love kupi dva tega na podesavanje,skini p90x(moj omiljeni program) ili ako si vec u odlicnoj formi pogledaj hannibal for he king na youtube-u...mozda dobijes koju ideju...
Na internetu imas gomilu vezbi za celo telo koje kao otpor koriste samo tezinu tvog tela uz malu pomoc gravitacije i meni je to dovoljno,takodje bez teretane nema "brzih" rezlultata(bolje receno brzih),ali ti garantujem da jako mali broj ljudi koji idu u teretanu i izgledaju odlicno i rade sa velikim tezinama moze da uradi neke vezbe kao momci koji ne rade na isti nacin(znaci bez teretane i dosta mase)!
Da ponovim:internet je prozor u svet,BUKVALNO!Nema onoga sta ne mozes da nadjes,ako znas sta trazis,potrebno je samo da trazis...:)

Ali bas isto vazi i suprotno, jako malo momaka koji vezbaju te ninja varijante moze da uradi veci deo vezbi koje teretandzije rade.

I stvarno ne znam sta imate protiv teretane, to su samo sprave, oprema i prostor, kako ces da vezbas i u kom pravcu ces da unapredjujes sebe zavisi od toga kako radis....

Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3 4 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.145 sekundi sa 17 upita.