TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 09:31:37 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 21 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: molim vas saveti  (Pročitano 69592 puta)
kajsa
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #156 poslato: Novembar 29, 2010, 12:21:24 posle podne »

Ma ja uvek imam apetit i mogu da jedem sve :D
Znaci mislis da bi mi ovako neka kombinacija bila skroz dovoljna
dorucak oko 9 : ovsene i 3-4 belanca
uzina oko 11 : mandarine,pomorandze,kivi tj nesto voca
rucak oko 14 : pilece,konjsko ili riblje meso sa jos povrca i salata i integralna kifla
oko 19h : opet neko meso i salata
i uvece oko 22h : ella mladi sir i bademi,orasi ili lesnici

jos pored toga pre treninga uzimam shock terapy,bcaa glutamin i kre
a posle treninga bcaa,glutamin,kre,dekstrozu i whey
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #155 poslato: Novembar 29, 2010, 12:00:38 posle podne »

Ovsene i whey. Ovsene su ti samo izvor uglj. hidrata. Trebaju ti proteini u svakom obroku. Uz ovsene možeš i jaja. Sve zavisi koliki ti je apetit ujutru. Umesto ovsenih možeš i pirinač.
Sačuvana
kajsa
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #154 poslato: Novembar 29, 2010, 11:33:53 pre podne »

e extra...a za dorucak mislis da ovsene nisu dovoljne ?
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #153 poslato: Novembar 29, 2010, 11:32:13 pre podne »

Da, da, Ella je odličan izbor.
Sačuvana
kajsa
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #152 poslato: Novembar 29, 2010, 11:24:24 pre podne »

nisam ja ni mislio da preskacem obroke nego samo nisam znao sta da jedem u tim satima...da li moze kao taj zadnji obrok da se jede onaj ella mladi sir ?
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #151 poslato: Novembar 29, 2010, 11:17:45 pre podne »

Posni sir ti je odličan izbor pre spavanja. 200-300g sira, dodaš malo lešnika/badema i odeš na spavanje. Ogromna je greška ne jesti u večernjim satima. Trebaš samo znati šta jesti.

Ti od 19h do 23h imaš mesta za dva obroka, a ti bi da preskočiš oba. Oko 19h možeš jesti ribu ili pileće belo meso sa dosta povrća, a za obrok pre spavanja sam ti napisao.
« Poslednja izmena: Novembar 29, 2010, 11:19:33 pre podne od strane Robert » Sačuvana
kajsa
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #150 poslato: Novembar 29, 2010, 10:54:03 pre podne »

pa dobro uzeo sam 19h okvirno ali uopsteno mislim ishrana u tim vecernjim satima...pre sam uvek pravio sendvice ali to nikako nije preporucljivo pa me zanima sta jesti kasno uvece pred spavanje..a inace lezem oko 11-12
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #149 poslato: Novembar 29, 2010, 10:36:44 pre podne »

mrki.vuk 15 g nakon treninga. pre treninga ne moras uzimati. glutamin ima svrhe uzimati ujutru na prazan stomak, ali tada samo u svrsi jacanja imuniteta t.j. hranjenja raznoraznih celija a ne misica :).

tako da samo nakon treninga. bolje jednom veca kolicina nego vise puta manja (u svrsi ugradnje u misice, oporavka...).

kajsa, osvrnuo bih se samo na to "19 h", zasto bas ta brojka :) mnogi se opterecuju npr sa 20 h uvece i vecerom, t.j. ne jedenjem nakon 20 h, ali pitanje je kada lezete :)?
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #148 poslato: Novembar 29, 2010, 12:09:06 pre podne »

opremio sam se ja suplementima (whey,kre alkain,glutamin,bcaa,vitamini i minerali,omega 3 i shock terapy) nego me zanima koje forme treninzi da mi budu...za ishranu vec godinu dana doruckujem samo ovsene pa posle imam vocnu uzinu i za rucak se odvalim...samo mi je malo problem sta jesti uvece tamo posle 19h...

Vidiš, loša ti je ishrana. Sa takvom klopom nema ni mase ni definicije. Razmisli o mom predlogu da otvoriš svoju temu i napišeš ono što sam ti rekao. ;)
Sačuvana
Gosa
Gost
« Odgovor #147 poslato: Novembar 28, 2010, 11:30:56 posle podne »

suplementi su tu da poguraju ishranu,od njih se ne raste..moras da imas 4-5 obroka sa sto vise proteina..npr piletina,teletina,tuna riba...da bi bio onakav kao na slici prvo moras da nabacis dosta kvalitetne mase-misica,pa tek onda da radis defku...ako hoces ''masu'' radis serije sa sve vecom kilazom,kroz seriju povecavas kilazu...ali nista bez ishrane...
Sačuvana
kajsa
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #146 poslato: Novembar 28, 2010, 11:20:53 posle podne »

opremio sam se ja suplementima (whey,kre alkain,glutamin,bcaa,vitamini i minerali,omega 3 i shock terapy) nego me zanima koje forme treninzi da mi budu...za ishranu vec godinu dana doruckujem samo ovsene pa posle imam vocnu uzinu i za rucak se odvalim...samo mi je malo problem sta jesti uvece tamo posle 19h...
Sačuvana
mrki.vuk
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #145 poslato: Novembar 28, 2010, 09:26:05 posle podne »

za Ognjena...jel mislis 15g i pre i posle treninga? ili samo posle uz protein? ne znam jel doziranje glutamina povezano toliko sa telesnom masom ali da naglasim da imam "samo" 74kg :)
« Poslednja izmena: Novembar 28, 2010, 09:30:38 posle podne od strane mrki.vuk » Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #144 poslato: Novembar 28, 2010, 09:01:36 posle podne »

Tako je, Marko.

Nego, primetio sam da ljudi kad zadaju sebi neki cilj da izgledaju poput nekog, prvo pitaju za trening i misle da je sve u tome. Ishrana je tu najbitniji deo. Prvo se moraš dogovoriti sa samim sobom i napraviti dijetu, pa onda ide program treninga, suplementacija...
Znači, počni polako da čitaš forum. Imaš gomilu kvalitetnog materijala - o ishrani, treninzima, suplementaciji. Nakon čitanja, ako nešto nije jasno, pitaj. Rado ćemo pomoći.

Drugo, trebaš znati da je forma sa 4% masti već u domenu takmičarske, a nije zdravo(niti je lako napraviti je) predugo držati takvu formu. Sa 10% masti možeš imati fantastičnu rekreativnu formu, što je pretpostavljam tebi i cilj. Takvu formu već možeš imati na duže, tj. sasvim normalno živeti sa njom.

Predlažem ti da otvoriš svoju temu ovde (http://forum.pansport.rs/index.php?board=17.0), postaviš slike trenutne forme, napišeš o tome kako se trenutno hraniš i treniraš, pa ćemo onda svi da izanaliziramo i damo smernice. ;)
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #143 poslato: Novembar 28, 2010, 07:00:30 posle podne »

Imas cilj,sada gledaj kako da dodjes do njega i pocni da slazes slagalicu za koju treba dugo vremena.Kontinuitet u trenungu i kvalitetnoj ishrani,suplementacija.
Sačuvana
Gosa
Gost
« Odgovor #142 poslato: Novembar 28, 2010, 06:53:19 posle podne »

za tako nesto treba godine rada i ishrana bogovska...za kratko vreme ne ocekuj nista....
Sačuvana
Stranice: 1 ... 9 10 [11] 12 13 ... 21 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.223 sekundi sa 18 upita.