TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399696 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 09, 2025, 11:53:57 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Fascia i istezanje  (Pročitano 7178 puta)
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #11 poslato: Novembar 21, 2010, 12:22:24 posle podne »

Sto se istezanja tice praktikujem ga posle rada sa tegovima jer tada prija ali najvise mi prijalo posle treninga kick boxa.Neopisivo je kako ta vrsta istezanja prijaju pogotovu kada se radi sa partneom i traju skoro pola sata.Posle toga se osecam kao nov covek.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #10 poslato: Novembar 20, 2010, 07:01:30 posle podne »

Upravo tako, pre treninga se radi tzv. dinamižko istezanje i skroz je druga škola, a kao što Ognjen reče klasično istezanje samo posle. E sad, za svrhe bb ne treba mnogo istezanja, jer može biti i kontraproduktivno...ono što je takoĂ°e bitno zapamtiti da treba znati kako se pravilno istezati jer postji osnovna razlika izmeĂ°u istezanja mišića i tetiva i istezanja ligamenata ;)
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #9 poslato: Novembar 20, 2010, 05:33:12 posle podne »

Obrati paznju da nikada ne istezes hladan misic! I da obratis paznju na pokret istezanja, bez cimanja i naglih pokreta, lagano, uz pravilno disanje i samo u toku ili nakon treninga.

Pre treninga samo zagrevanje/razgibavanje...
Sačuvana
nemshi
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Novembar 20, 2010, 05:21:54 posle podne »

Aaaa ok,mislim da sam razumeo,znaci istezanje jako bitno... :) ok hvala puno p.s  radicu ga koliko veceras... :D
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #7 poslato: Novembar 20, 2010, 12:58:35 posle podne »

Ne, ali ono što ti možda osečaš je odliv krvi kao posledica istezanja jer napumpan mišić je pun edema i istezanjem se praktično pravi više prostora u mišiću samim time što se na kratko daje fasciji više prostora da se raširi i kao posledica može biti odliv edema iz mišića. E sad extremno istezanje fascie je sasvim druga priča i naravno sasvim komplikovaniji proces, a može čak da doprinese povećanju obima mišića.
Sačuvana
nemshi
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Novembar 20, 2010, 08:16:58 pre podne »

Pozdrav. Extra video shvatam poentu,istezanje je extre i zbog povreda i zbog snage,ali zar nemate ponekad osecaj da to istezanje nakon treninga smanjuje obim istezanog misica...?:) e pa ja ponekad imam zato mi malo i dosadno da radim istezanje,ali to jutanje istezanje odradim svakako,po default-u :P
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #5 poslato: Oktobar 28, 2010, 12:32:11 posle podne »

Ja fakat ustajem u 6 izjutra, a onda snoozujem 15 minuta hehe tako da ranije buĂ°enje nije opcija. Mislim da ova priča dokazuje bitnost razgibavanja izjutra, što je praksa sa početka prosšlog veka, a danas većma zaboravljeno.

Onda opet danas većina roditelja stvara gomilu imbecila od svoje dece (što potvrĂ°uje moju teoriju da decu dobijaju samo glupi ljudi), jer dovoljno je da se klinci požale kako ih je profesor terao da rade zgibove i sklekove u školi i da se ta aktivnost u potpunosti ukine. Prvo su zgibovi bili zamenjeni sa isometrijskim zadržavanjem u gornjem položaju na vratilu, a danas je i to ukinuto...uostalom kao da ćemo nekad imati potrebu da visimo narukama, kome to treba u životu...OMG upravo sam skonto da zvučim kao neka ogorčena baba LOL
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #4 poslato: Oktobar 28, 2010, 10:33:48 pre podne »

Ja volim spora buĂ°enja pa me alarm uvek budi 15 min ranije nego što bi mi realno trebalo vremena za pripreme za posao. I onda baš uživam u istezanju. :)

A, čim sedim na jednom mestu duže od 20 ak min, opet mi telo samo reaguje i počinje protezanje. Najčešće protežem leĂ°a, tako što ih snažno i potpuno ispravim, a onda grudi i ruke. Noge se već mnogo lakše i diskretnije protežu. :D
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 28, 2010, 10:19:06 pre podne »

Ma što se mene tiče mogu da ga tumače kako hoće :) Ali bez šale, mislim da je vrlo bitna stvar, smao što retko kad imam vremena da se istežem u krevetu, tako da to sve ide sekvencijalno kod mene, dok perem zube, spremam doručak i slično...multitasking ftw LOL
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 28, 2010, 08:59:36 pre podne »

Nemoguće je da mi dan ne počne jednim doooobriiim protezanjem u krevetu. :) I u toku dana, nakon dužeg sedenja, obavezno mi samo po sebi doĂ°e da se protežem.

Nezgodno je što moje telo ima potrebu za tim i izuzetno mu prija,  a kada si u društvu takav gest se obično tumači kao da ti je dosadno.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 28, 2010, 08:51:41 pre podne »

Znate onaj osećaj kada se probudite ujutro i krenete da se istežete i sve vam onako milina prolazi kroz telo...e pa postoji i naučno objašnjenje tog fenomena, a nejgovo razumevanje može da vam pomogne da se bolje krećete, bolje trenirate i čak produžite vitalnost svoga tela sa mnogo manje povreda koje mogu da nastanu.

Evo jednog interesantnog video snimka na koji sam naleteo dok sam čitao jedan od mojih omiljenih fitness blogova:

http://www.youtube.com/watch?v=_FtSP-tkSug

ono što je meni interesantno je to da se životinje uvek protežu kada se probude, ili čak kada samo ustanu iz ležećeg položaja, a ljudi su izgleda zaboravili na ovu osnovnu potrebu.
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.114 sekundi sa 17 upita.