TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398406 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 02:04:55 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 206 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Zoltan Kozma - VI PITATE JA ODGOVARAM  (Pročitano 768746 puta)
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2669 poslato: Jul 04, 2014, 04:20:51 posle podne »

Hoces reci da mi posle vecernjeg treninga nista vise potrebno nije sem ovog ( posto se inace moj obrok posle vecernjeg treninga svodi na ovo dole ) ponekad umesto sira, to budu 3 - 4 jajeta...

- 100g pileceg belog = 20g proteina
- 100g nemasnog sira = 12 proteina
- Nekog povrca, a inace to bude krastavac i paradajz

i da posle ovog gore nista vise ne jedem? Hmmm, bas cudno... da samo ovo gore navedeno posle vecernjeg treninga pojedem i da je to dovoljno tj. da kroz obrok unesem 30g proteina i da je to dovoljno.

A mozes mi na ovo pitanje da odgovoris:

A preko dana znam, tako i radim jedem ae recicu mini obroke, imam 2 - 3/4 obroka ( tokom dana ) sa kojim dostignem po obroku 30g proteina, pojedem tako jedan obrok, pa onda opet nakon nekih sat ipo - 2 sata pojedem ponovo neki obrok koji dostize 30g proteina... i vec kad sam ovo napisao, koliko da pravim pauze izmedju obroka ( konkretno mislim na ove u toku dana ), jel dovoljno 2 sata ili?
« Poslednja izmena: Jul 04, 2014, 04:33:20 posle podne od strane MB » Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2668 poslato: Jul 04, 2014, 08:53:33 pre podne »

Posle treninga popiti whey je veoma bitno.Obrok koji si napisao je dobar i jedi ga čim stigneš kući ne moraš čekati.
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2667 poslato: Jul 03, 2014, 07:28:59 posle podne »

Pijem whey od "Gold Standard -a" uvek posle treninga ( skoro 2 mjeseca od kako sam na definiciji ubacio sam whey posle treninga), a znam da sam preterao, al kad skontas bolje vise uneti proteina nego manje ( samo sto sam ja ovaj put preterao, al kad ta jaja "od japanske prepelice" dignu stepenicu za unos proteina, da nisam popio sinoc 3 ta jajeta, onda bi bilo da sam uneo 51g protein, a ne 100g )

Hmmm, a da mi ovo reci, kako sad et, da jedem posle treninga, ako orgajizam po obroku iskoristi 30g proteina, onda bi moj obrok posle treninga izgledao smesan, pojedem 100g pileceg belog ( to je vec 20g proteina ) 1 pardajz, 1 krastavac i uz ovo kad popijem 1dno jaje ( japanske prepelice ) to je vec 33proteina, ae da zanemarino to jaje, pojedem umesto jajeta, 100g nemasnog sira, to je vec 32 proteina... iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sta sad ja trebam da radim, da stanem sa obrokom kad dostignem 30g proteina, pa da sacekam neko vreme da prodje ( pola sata, sat, sat ipo, il koliko vec ? ) pa da onda opet nesto pojedem, ili ? Ne, nisam na hemiji.

Kao što sam ti već napomenuo nema potrebe da ideš preko 30g wheya posle treninga jer uglavnom se to neće iskoristiti.Dosta ti je jedna merica sem ako nisi na hemiji ili na NO reaktoru kada se to mnogo brže sve apsorguje i ide u mišiće.
Posle kada doĂ°e do obroka više od 30g iz proteina hrane zaista nije potrebno već raspodeli u više obroka po 30g i veruj mi biće boljih rezultata.

I ne uzimam preko 30g WHEY -a posle treninga, uvek 1dnu mericu ( 30g whey -a ) napunim i to posle treninga popijem, ono sto mene zanima jeste, kako posle treninga da jedem, a taj obrok mi krece od 22:30h - 23h, jer evo npr. ako pojedem sledece:

- 100g pileceg belog = 20g proteina
- 100g nemasnog sira = 12 proteina
- Nekog povrca, a inace to bude krastavac i paradajz

Ja sam sa ovim vec doveo mjeru od 30g proteina, jel to sad znaci da trebam da prestanem da jedem, da odmorim sat vremena ( il koliko vec ) i da onda opet posle pojedem nesto? Pitam konkretno za posle vecernjeg treninga i kao sto sam gore vec napisao, taj obrok mi pocinje u 22:30h - 23h...

=======================================

A preko dana znam, tako i radim jedem ae recicu mini obroke, imam 2 - 3/4 obroka ( tokom dana ) sa kojim dostignem po obroku 30g proteina, pojedem tako jedan obrok, pa onda opet nakon nekih sat ipo - 2 sata pojedem ponovo neki obrok koji dostize 30g proteina... i vec kad sam ovo napisao, koliko da pravim pauze izmedju obroka ( konkretno mislim na ove u toku dana ), jel dovoljno 2 sata ili?
« Poslednja izmena: Jul 03, 2014, 07:36:35 posle podne od strane MB » Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2666 poslato: Jul 03, 2014, 10:56:38 pre podne »

A sta je po tebi efektivnije kardio ili hiit? I da li posle treninga s tegovima da popijem pwm, ili tek posle 45min trcanja?

Uvek sam radio kardio a posle tegova uzimao bcaa i glutamin a pwm posle svega na kraju.
Sačuvana
semi-pro
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2665 poslato: Jul 03, 2014, 10:27:18 pre podne »

A sta je po tebi efektivnije kardio ili hiit? I da li posle treninga s tegovima da popijem pwm, ili tek posle 45min trcanja?
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2664 poslato: Jul 03, 2014, 09:23:40 pre podne »

Kada je najbolje raditi kardio? Radim kako treba 30 do 45 min sa oko 60% srcanog rada, trcanje na traci, a da li je najbolje pre ili posle treninga, ili posto idem u teretani 3 dana pa 1 dan pauza pa 2 dana pa 1 dan pauza da u tim danima kad mi je pauza ubacim samo trcanje?

Izvini nije namerno preskočeno :)

Što se tiče kardija ja sam uvek radio posle samog treninga sa tegovima i to odmah bez pauze.Eksperimentišući na sebi dugi niz godina shvatio sam da mi taj način najviše odgovara i to do 45min konstantno istim tempom.Naravno ishrana na prvome mestu.
Kada je pauza onda je pauza od svega, tada se dobro i kvalitetno jede i što više odmara da bi se mišići oporavili i rasli.
Sačuvana
semi-pro
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2663 poslato: Jul 02, 2014, 01:20:13 posle podne »

A meni da odgovoris :D
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2662 poslato: Jul 02, 2014, 09:06:30 pre podne »

Jaja japanske prepelice nemaju 13g proteina po jajetu, vec 13% proteina odnosno 13g proteina na 100g jaja.
Da je ovo prvo tacno, trebala bi nam samo 2 jaja japanske prepelice za odlican proteinsko-zdravomasni obrok i svi bi bili bilderi za male pare :) . Trebalo bi se razmisliti malo i shvatiti da jaje prepelice samo bez ljuske mozda nema 13g a kamo li toliko proteina :) .

Upravo tako, zato sam se i ja celo vreme cudio... nego eto, mozak ne razmislja, lapsus  ;D btw. hvala ti na odgovoru  :)

Da, ali poenta svega je da su kvalitetna kao dodatak ishrani.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2661 poslato: Jul 02, 2014, 09:03:40 pre podne »

Pijem whey od "Gold Standard -a" uvek posle treninga ( skoro 2 mjeseca od kako sam na definiciji ubacio sam whey posle treninga), a znam da sam preterao, al kad skontas bolje vise uneti proteina nego manje ( samo sto sam ja ovaj put preterao, al kad ta jaja "od japanske prepelice" dignu stepenicu za unos proteina, da nisam popio sinoc 3 ta jajeta, onda bi bilo da sam uneo 51g protein, a ne 100g )

Hmmm, a da mi ovo reci, kako sad et, da jedem posle treninga, ako orgajizam po obroku iskoristi 30g proteina, onda bi moj obrok posle treninga izgledao smesan, pojedem 100g pileceg belog ( to je vec 20g proteina ) 1 pardajz, 1 krastavac i uz ovo kad popijem 1dno jaje ( japanske prepelice ) to je vec 33proteina, ae da zanemarino to jaje, pojedem umesto jajeta, 100g nemasnog sira, to je vec 32 proteina... iiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sta sad ja trebam da radim, da stanem sa obrokom kad dostignem 30g proteina, pa da sacekam neko vreme da prodje ( pola sata, sat, sat ipo, il koliko vec ? ) pa da onda opet nesto pojedem, ili ? Ne, nisam na hemiji.

Kao što sam ti već napomenuo nema potrebe da ideš preko 30g wheya posle treninga jer uglavnom se to neće iskoristiti.Dosta ti je jedna merica sem ako nisi na hemiji ili na NO reaktoru kada se to mnogo brže sve apsorguje i ide u mišiće.
Posle kada doĂ°e do obroka više od 30g iz proteina hrane zaista nije potrebno već raspodeli u više obroka po 30g i veruj mi biće boljih rezultata.
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2660 poslato: Jul 01, 2014, 10:40:19 posle podne »

Jaja japanske prepelice nemaju 13g proteina po jajetu, vec 13% proteina odnosno 13g proteina na 100g jaja.
Da je ovo prvo tacno, trebala bi nam samo 2 jaja japanske prepelice za odlican proteinsko-zdravomasni obrok i svi bi bili bilderi za male pare :) . Trebalo bi se razmisliti malo i shvatiti da jaje prepelice samo bez ljuske mozda nema 13g a kamo li toliko proteina :) .

Upravo tako, zato sam se i ja celo vreme cudio... nego eto, mozak ne razmislja, lapsus  ;D btw. hvala ti na odgovoru  :)
Sačuvana
murbi
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2659 poslato: Jul 01, 2014, 10:22:33 posle podne »

Sačuvana
semi-pro
Redovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2658 poslato: Jul 01, 2014, 09:50:07 posle podne »

Kada je najbolje raditi kardio? Radim kako treba 30 do 45 min sa oko 60% srcanog rada, trcanje na traci, a da li je najbolje pre ili posle treninga, ili posto idem u teretani 3 dana pa 1 dan pauza pa 2 dana pa 1 dan pauza da u tim danima kad mi je pauza ubacim samo trcanje?
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2657 poslato: Jul 01, 2014, 11:17:52 pre podne »

« Poslednja izmena: Jul 01, 2014, 11:34:35 pre podne od strane MB » Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2656 poslato: Jul 01, 2014, 09:24:13 pre podne »

Što se tiče tih jaja jeste istina zaista su jako kvalitetna i treba ih imati u ishrani.
Ali vidim da ti ipak grešiš u glavnoj stvari a to je da posle treninga treba da uzmeš kvalitetan proteinski šejk koji kada si na definiciji bio bi odličan u kombinaciji sa bcaa i ako finansije dozvoljavaju glutaminom.
Protein i ovo ti treba jer kada posle treninga to popiješ treba oko 20min da ti stigne do mišića da bi ih zaštitio od razgradnje.Ukoliko to ne uradiš već samo jedeš hrani treba nogo više da se svari i to je onda džaba.
Znači prvo šejk pa onda ishrana ali ne treba odjednom da ona sadrži 100g proteina jer organizam ti neće po obroku iskoristiti više od 30g sem ukoliko nisi na hemiji.
Sačuvana
MB
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2655 poslato: Jun 30, 2014, 11:35:28 posle podne »

Idemo dalje  ;D mene vec poznajes :D posto u poslednje vreme malo, malo pa nesto pitam  ;D

Pa ovako, da li si cuo ( verovatno jesi ) za jaje od "japanske prepelice" ? Posto to uveliko pijem, jer se ta jaja piju, a jedno jaje ima 13 proteina, sto je znaci cisti moguci protein, a jaje je toliko malo, da ga ne vredi ni prziti, a ni kuvati, a i pise svugde da je preporuceno da se pije... i da,  prosto za ne poverovati da tako jedno malo jaje, sadrzi 13 proteina ( evo slika ---> http://oglasi.cc/wp-content/uploads/2012/09/992012-500x375.jpg )... Ja ga pijem upravo zbog tih proteina, al inace ga ljudi piju radi mnogo dobrih vitamina i da izlece neke alergije, bolesti i slicno, medjutim, kad sam video da jedno jaje ima 13 proteina, morao sam da ih nabavim i pocnem da pijem :D

E sad sledece sto hocu da napisem, jeste... dosao sam veceras sa treninga i pojeo sam sledece:

- 3 jajeta od japanske prepelice ( inace kad dodjem sa treninga popijem 1 ) al ovaj put sam popio 3 = 39 proteina
- 200g pileceg belog = 40 proteina ( u 90% slucajeva, piletinu kuvam i uopste ne solim )
... i dal kuvao il przio, uvek oduzmem 50g od ukupne tezine koju sam uzeo, ovaj puta je bilo 250g svezeg mesa, pa kontam, dok sam skuvao, da se izgubilo 50g, a tako i kad przim...
- 250ml  nemasnog jogurta (0,5 masti na 100ml ) = 7 proteina
- 200g nemasnog sira, naziv sira "Padjeni" ( na 100g / 0,5g masti / 12 proteina ) = 24 proteina
- 1 paradajz, 1 krastavac

Sto znaci konacan rezultat = 100 proteina

Da naglasim opet, da sam na definiciji.

=====

Znam, preterana je cifra sa unosom proteina posle treninga, al ono sto me zanima, sta ti kazes, da li je pretaran obrok? Jer inace mi se obrok posle treninga svodi na 50 - 60 proteina i to je to... ( bez ovih jaja od prepelice tj. inace popijem 1 jaje posle treninga ) jer ona podignu enormno cifru proteina na gore  ;D

A dnevni unos tih jaja mi se svodi na 5oro jaja ---> 2 ujutru, 2 popodne, 1 posle treninga  8)
« Poslednja izmena: Jul 01, 2014, 12:46:34 pre podne od strane MB » Sačuvana
Stranice: 1 ... 27 28 [29] 30 31 ... 206 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.11 sekundi sa 17 upita.