TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399696 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 10, 2025, 12:16:07 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pomoc oko treninga!  (Pročitano 2470 puta)
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #6 poslato: Decembar 04, 2010, 01:26:45 posle podne »

Zasto radis 2x grudi?I noge i ramena ne mogu zajedno ako zelis napredak.To je naporan trening i za srcani misic koji mora da seta krv iz donjeg u gornji deo tela i obrnuto.
Ledja i triceps,grudi i biceps,noge,ramena i trapezijus...5 dan ubaci ili opet ruke zajedno ili partiju po izboru ,zatim 2 dana pauza.
Marko,jel mozes da mi napises koje ti vezbe radis? Radicu ovako kako si ti rekao,tj probacu da viidm da li ce imati napretka...
Procitaj ovde sve,pa sto te bude zanimalo pitaj.
Sačuvana
baSvacerPa
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Decembar 04, 2010, 12:57:11 posle podne »

Kao što je uvek slučaj, ukoliko ti ovaj trening daje rezultate onda tako radi, a ako ne daje rezultate onda ga odbaci i radi neki drugi. Ja recimo ne volim da radim treninge koje ja osmislim već uvek radim treninge nekih drugih trenera. Ovo je slučaj zato što da se ja pitam nikad ne bi radio čučanj jer je fakat jako težak, ali bože moj mora da se radi.

Recimo ja nikad ne bi radio toliko vežbi za jedan mišić jer moja neka filozofija je da ne treba da se radi toliko vežbi za jedan mišić. Onda opet ako baš hoću da forsiram neku mišićnu particiju ja ubacim koju vežbu više, ali menjam tehnike izvoĂ°enja ponavljanja.

Imaš tu par pravila kada je isklučivo bb u pitanju (možda ne baš pravila, nego nekih vodilja kojih se treba pridržavati). Uvek treba raditi u tom opsegu ponavljanja od 8 - 12 i tako da kod većih mišićnih particija radiš recimo 2 ili 3 vežbe, a za manje 1 ili 2. Onda opet ti ovde radiš tako da imaš triceps aktivan tri puta nedeljno i to je OK, ako si neko ko trenira manje od godinu dana, jer triceps ionako kod svih zaostaje.

Ne znam tačno na koje vežbe misliš kada kažeš "vertikalni", "kontrakcioni pregib" (ovo kontam da misliš na koncentracioni).

Po meni je ovo mnogo istih pokreta zajedno. Radiš skotovu klupu i radiš stojeći pregib šipkom, a to je isti pokret. Radiš vratilo i vučenje na lat mašini, što je opet isto, ja bi se fokusirao na vratilo, radiš triceps lat mašinu krivom šipkom pa onda opet na kanapu, radiš potisak sa čela pa onda francuski potisak bućivom itd

Isto tako iskorak ne bi stavljao pre čučnja nego posle, jer mislim da je iskorak efikasniji posle čučnja. To je ono što na prvi pogled vidim. Dakle po meni, ovo je previše istih pokreta, neće biti više efekta na rast ni na snagu.
Hvala na savetu,trudicu se da ne radim te vezve u istom treningu,evo pitao sam marka da mi kaze njegov trening kako izgleda posto vidim da je iskusan dosta..
Sačuvana
baSvacerPa
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Decembar 04, 2010, 12:50:29 posle podne »

Zasto radis 2x grudi?I noge i ramena ne mogu zajedno ako zelis napredak.To je naporan trening i za srcani misic koji mora da seta krv iz donjeg u gornji deo tela i obrnuto.
Ledja i triceps,grudi i biceps,noge,ramena i trapezijus...5 dan ubaci ili opet ruke zajedno ili partiju po izboru ,zatim 2 dana pauza.
Marko,jel mozes da mi napises koje ti vezbe radis? Radicu ovako kako si ti rekao,tj probacu da viidm da li ce imati napretka...
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #3 poslato: Decembar 04, 2010, 12:16:34 posle podne »

Kao što je uvek slučaj, ukoliko ti ovaj trening daje rezultate onda tako radi, a ako ne daje rezultate onda ga odbaci i radi neki drugi. Ja recimo ne volim da radim treninge koje ja osmislim već uvek radim treninge nekih drugih trenera. Ovo je slučaj zato što da se ja pitam nikad ne bi radio čučanj jer je fakat jako težak, ali bože moj mora da se radi.

Recimo ja nikad ne bi radio toliko vežbi za jedan mišić jer moja neka filozofija je da ne treba da se radi toliko vežbi za jedan mišić. Onda opet ako baš hoću da forsiram neku mišićnu particiju ja ubacim koju vežbu više, ali menjam tehnike izvoĂ°enja ponavljanja.

Imaš tu par pravila kada je isklučivo bb u pitanju (možda ne baš pravila, nego nekih vodilja kojih se treba pridržavati). Uvek treba raditi u tom opsegu ponavljanja od 8 - 12 i tako da kod većih mišićnih particija radiš recimo 2 ili 3 vežbe, a za manje 1 ili 2. Onda opet ti ovde radiš tako da imaš triceps aktivan tri puta nedeljno i to je OK, ako si neko ko trenira manje od godinu dana, jer triceps ionako kod svih zaostaje.

Ne znam tačno na koje vežbe misliš kada kažeš "vertikalni", "kontrakcioni pregib" (ovo kontam da misliš na koncentracioni).

Po meni je ovo mnogo istih pokreta zajedno. Radiš skotovu klupu i radiš stojeći pregib šipkom, a to je isti pokret. Radiš vratilo i vučenje na lat mašini, što je opet isto, ja bi se fokusirao na vratilo, radiš triceps lat mašinu krivom šipkom pa onda opet na kanapu, radiš potisak sa čela pa onda francuski potisak bućivom itd

Isto tako iskorak ne bi stavljao pre čučnja nego posle, jer mislim da je iskorak efikasniji posle čučnja. To je ono što na prvi pogled vidim. Dakle po meni, ovo je previše istih pokreta, neće biti više efekta na rast ni na snagu.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #2 poslato: Decembar 04, 2010, 12:13:53 posle podne »

Sačuvana
baSvacerPa
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Decembar 04, 2010, 11:09:13 pre podne »

Evo ovako izgleda moj trening pa bih zeleo da cujem vase misljenje:
PON:grudi biceps
UTO:ramena noge
SRE:pauza
CET:ledja triceps
PET:grudi biceps
SUB:pauza
NED:pauza
Kad radim grudi i biceps trening izgleda ovako:
GRUDI:
ravni bench: 4 serije 8-10
kosi bench:  4 serije 8-10
vertikalni:  4 serije 8-10
razvlacenje ravno: 4 serije 8-10
BICEPS:
skotova klupa sa EZ sipkom 4 serije 8-10
stojeci pregib sa sipkom 4 serije 8-10
hammer hvat 4 serije 8-10
kontrakcioni pregib 4 serije 8-10
to je jedna varijanta,ja svake nedelje promenim neku vezbu,npr umesto ravnog bencha ubacim kontra kosi itd..trudim se da svaki trening promenim bar po jednu ili dve vezbe....
Kad radim ledja i triceps trening izgleda ovako:
radim 2-3 serije vratiilo 6-8
onda predjem na lat masinu tu odradim jos 2 serije ispred i 4 iza 8 ponavjanja
veslanje na kotoru(valjda se tako zove :) ) 4 serije 8 ponavljanja
i onda kontra hvat na lat masini 4 serije 8-10
TRICEPS:
na triceps masini sa iskrivljenom sipkom 4 serije 8-10
potisak sa cela 4 serije 8-10
potisak iznad glave sa bucicom 4 serije 8-10
konopac 4 serije 8-10
Takodje i ovde menjam vezbe,ne radim stalno ovo isto,radim sve vezve koje znam !
Kada radim ramena i noge trening izgleda ovako:
RAMENA:
potisak iznad glave 4 serije 8-10
vucenje do brade  4 serije 10-12
letenje bucicama  4 serije 8-10
bucicama isred ( nzm kako se zove vezba ) 4 serije 8-10
NOGE:
Iskorak 4 serije 10-12
sut  4 serije 10-12
zadnja loza lezeci 4 serije 4 serije 10-12
cucanj 4 serije 10-12
Kad radim ramena odradim i trapezius
slaganje ramenima 3 serije 10-12
Eto,toliko ja msm da sam sve napisao sta treba.Opet ponavljam ne radim ove vezbe uvek,znaci promenim neku i to radim svakog treninga!
Dobrodosle su sve kritike i korigovanje treninga!
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.23 sekundi sa 18 upita.