TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398406 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 11:35:58 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 9 10 [11] 12 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: POVREDA RAMENA NA BENCHU!  (Pročitano 59800 puta)
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #29 poslato: Januar 22, 2011, 12:38:29 pre podne »

napisi i kako ti resavas problem, bas me zanimaju razlike
i ako moze jedan po jedan problem, ne moras mnogo da razglabas, cisto ono nastaje usled ovoga onoga, resava se uz pomoc ovoga onoga
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #28 poslato: Januar 22, 2011, 12:26:48 pre podne »

Uskoro, čim se dogovorim sa Brankom  ::)
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #27 poslato: Januar 22, 2011, 12:16:22 pre podne »

ognjene mogao bi tako da izbacis clanke za najcesce povrede, disbalansi ...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Januar 22, 2011, 12:12:37 pre podne »

Prošlo je 2-3 meseca od postova, i siguran sam da su povrede prošlost....
Za sve navedeno rekao bih - povreda rotatorne manžetne (mišići spoljašnji rotatori ramena).
Verovatno entezitis (upalla pripoja), mada je moguć i impigement ( o tom potom, napraviću članak da razjasnimo problematiku  ;)  )

Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #25 poslato: Decembar 21, 2010, 03:17:42 posle podne »

Odmori svakako, to je broj jedan, iako najteze... a zatim skroz izoluj taj deo pa kada osetis poboljsanje lagano pocni da jacas te misice.

takodje sledeci put obrati paznju na izvodjenje kao i razgibavanje i zagrevanje pred trening!
Sačuvana
daredevil86
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Decembar 20, 2010, 06:58:53 posle podne »

Pa znam da mi je povredjen prednji deo ramena, to je zato sto sam i rame bio napregao da bi izbacio veliku tezinu na benchu i ono je pretrpelo popvredu. Necu sigurno da idem skoro u teretanu a i kad krenem radicu samo biceps triceps, noge i stomak...ovako nemam sta drugo da radim da a a da ne pogadja rame. Verujem da bi mi cak i zgibovi smetali
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #23 poslato: Decembar 20, 2010, 03:38:34 posle podne »

Uvek pisem isto: prvo odmor, i mazanje fastumom (max 2 nedelje, ako do tada ne prodje treba se obratiti lekaru) kao i konjskom masti.
Zatim i jacanje misica oko povredjenog dela jer je to jedan od glavnih razloga sigurno...
I lagano vracanje u trening ako se ista oseti odmah se staje...
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: Decembar 20, 2010, 03:17:21 posle podne »

Evo proslo je vec 18 dana kako sam se povredio. Jeste da me manje boli rame ali i dalje u nekim polozajima zna bas da zaboli. U teretanu nisam jos uvek isao niti cu, jer ume da me zaboli i kad se oblacim a kamoli jos da dizem tegove. Sad da pijem diklofen i slicno mi ne treba, jer da bi osetio da me zaboli rame moram bas da istegnem ruku ili tako nesto da napravim polozaj, ovako pri normalnom radu ne boli
Da napomenem samo ne boli me kad istegnem ruku, boli me tacno kada radim kruzno okretanje te ruke unazad, kao ona vezba za zagrevanje e sad kad ispruzenu ruku okrecem unapred tad i ne boli, ali kad je okrecem unazad tad osecam pri skoro svakom okretu da me zaboli rame

Koliko shvatam, povreĂ°en ti je prednji deo mišića ramena.
Bez obzira na to, kao što Zoltan, reče oporavak je spor, ali dobro radiš što miruješ.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Na mreži Na mreži

Never give up!

« Odgovor #21 poslato: Decembar 20, 2010, 02:58:01 posle podne »

To su povrede koje jako sporo prolaze i treba veliko strpljenje.Evo i ja sada kada citam tvoj post nalazim sebe jer od armwrestlinga vucem povredu levog ramena i nikako da saniram skroz.Animal flex uzimam i pomaze ali nije to jos uvek to kao ranije.Problem u vecini slucajeva je sto mi i pored toga nastavljamo makar sa blazim vidom treninga dok bi doktori verovatno savetovali potpuno mirovanje.
Bice to druze sve ok samo vremena treba,ne forsiraj vezbe koje se ticu ramena i gde je ono najvise angazovano.Isto tako sada i ja radim ali proce nas i ta boljka pa idemo dalje u nove pobede ;)
Sačuvana
daredevil86
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: Decembar 20, 2010, 05:52:45 pre podne »

Evo proslo je vec 18 dana kako sam se povredio. Jeste da me manje boli rame ali i dalje u nekim polozajima zna bas da zaboli. U teretanu nisam jos uvek isao niti cu, jer ume da me zaboli i kad se oblacim a kamoli jos da dizem tegove. Sad da pijem diklofen i slicno mi ne treba, jer da bi osetio da me zaboli rame moram bas da istegnem ruku ili tako nesto da napravim polozaj, ovako pri normalnom radu ne boli
Da napomenem samo ne boli me kad istegnem ruku, boli me tacno kada radim kruzno okretanje te ruke unazad, kao ona vezba za zagrevanje e sad kad ispruzenu ruku okrecem unapred tad i ne boli, ali kad je okrecem unazad tad osecam pri skoro svakom okretu da me zaboli rame
« Poslednja izmena: Decembar 20, 2010, 05:54:53 pre podne od strane daredevil86 » Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Decembar 19, 2010, 09:51:01 posle podne »

Znači dao di je diklofen i lek za opuštanje mišića..
mirovanje se na žalost podrazumeva...
čuvaj se i sretan oporavak i želim ti brz povratak u teretanu!
Sačuvana
chevelle
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: Decembar 18, 2010, 02:28:55 posle podne »

Juce sam bio kod drugog lekara i ovo mi je prepisao: DicloRapid 2x1 i Mydocalm 2x1.
U pravu si, Daniela, nemam ja nikakve grceve u misicima. Jos sam doktoru lepo naglasio da sam se povredio prilikom vezbanja  :-\ Izgleda da cu morati da mirujem. Svaki put kad se vratim sa treninga, kao da sam napravio korak nazad i bol se povrati.
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Decembar 14, 2010, 06:31:55 posle podne »

Imam istu takvu povredu vec 20 dana. Malo me je popustilo i sinoc sam otisao na trening i samo sam pogorsao stvar :( Ne znam zasto me toliko dugo drzi. Probao sam 6 raznih krema i gelova, ali nista. Da li je neko cuo za lek Midokalm i da li ga je koristio?

Inace, ja sam Aleksandar iz Zrenjanina i nov sam na forumu, pa budite blagi prema meni, dok ne naucim sva pravila ;)

Hvala

A što ne bi bili balgi prema tebi? Šta planiraš da radiš :)

Što se Midokalma tiče, nije to lek za tvoje probleme )on je protiv grča mišića a ti verovatno imaš povredu)... uostalom nije bezbedan lek da se samo tako guta..

Tebi treba nešto protiv bolova (Brufen , Dikolofenak... pazi samo da nešto jedeš pe nego što ih uzmeš) i treba ti mirovanje
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #16 poslato: Decembar 14, 2010, 01:13:35 posle podne »

Pokusaj da nadjes alternativne vezbe u kojima neces osecati bol ukoliko je to moguce ili napravi pauzu dok samo ne prodje.
Sačuvana
chevelle
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Decembar 14, 2010, 12:12:27 posle podne »

Imam istu takvu povredu vec 20 dana. Malo me je popustilo i sinoc sam otisao na trening i samo sam pogorsao stvar :( Ne znam zasto me toliko dugo drzi. Probao sam 6 raznih krema i gelova, ali nista. Da li je neko cuo za lek Midokalm i da li ga je koristio?

Inace, ja sam Aleksandar iz Zrenjanina i nov sam na forumu, pa budite blagi prema meni, dok ne naucim sva pravila ;)

Hvala
Sačuvana
Stranice: 1 ... 9 10 [11] 12 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.096 sekundi sa 17 upita.