TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398382 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 03:53:06 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: CRNI,RAZANI HLEB  (Pročitano 12057 puta)
believe
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 86


« Odgovor #19 poslato: Mart 02, 2012, 11:55:19 posle podne »

Od ponedjeljka sam 1. smjena u skoli. Posto treba da doruckujem najkasnije pola sata nakon budjenja, da li imate neki prijedlog sta bih mogla pojesti, a da je lagano i u malim kolicinama  jer tada i nijesam gladna? Kada sam u skoli 1. smjena, obicno oko 8ipo pojedem ovsene sa mlijekom, jer tada ogladnim. Cini mi se da, ako bih u 6ipo pojela ovsene, da bih oko 9 opet jela, pa bih taj dan unijela vise nego sto bi mi trebalo.
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #18 poslato: Januar 07, 2011, 09:36:57 posle podne »

Bogme nije ni lako. Pisali smo pre muke sa "tezinom", izgleda se mora "zasladiti" kvascima i sredstvima za narastanje :)
Kvalitetan jeste, prelep jeste ali treba samo imati meru :)

Ah kada se setim kada mi je mama pekla pre jedno 3 godine i ja odgore mazao tone dzema od sljiva i kikiriki putera  :D
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #17 poslato: Januar 06, 2011, 09:16:04 pre podne »

Da, prave integralne testenine su zaista dobar izvor ugljenih hidrata.

A za hleb, nije toliko teško napraviti i sam - od integralnog brašna sa dodatkom raznih semenki
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Van mreže Van mreže

Poruke: 12953


Never give up!

« Odgovor #16 poslato: Januar 05, 2011, 03:04:08 posle podne »

I ja praktikujem hlem (ali bas takve kvalitetnije)
Mada ima delova kada mi i testo vise prija od pirinca.Sve zavisi od osobe do osobe i ko koliko poznaje svoje telo.
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #15 poslato: Januar 05, 2011, 03:00:40 posle podne »

2 pakovanja ili 2 parceta :)? Ako je 2 pakovanja sto verujem da jeste mislim da ne treba dalje polemisati oko toga da li se sme ujutru jesti hleb...
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8645


www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #14 poslato: Januar 05, 2011, 11:43:33 pre podne »

O tome sam negde vec i pisao,ocito je tesko naci na forumu.Taj hleb sam isao cak i u poslednjoj nedelji pred neka takmicenja posto nisam isao na klasicno praznjenje glikogenskih depoa.Dorucak sa 10 belanaca,2 zumanceta na teflonskom tiganju bez ulja i 2 kom tog hleba je za mene idealan dorucak.Za one koji ne mogu bez mlecnih proizvoda a nisu takmicari ,mogu i 2 dl jogurta.
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #13 poslato: Januar 05, 2011, 11:38:17 pre podne »

Super su, nema sta, pogotovo kada se istostiraju, drago mi je da si napisao to da ljudi vide da cak i profi takmicari jedu hleb i da je ta prica oko njega suvise prenaglasena, sve sto treba znati je da se treba klonuti belog i integralni ili polu integralni jesti u ogranicenim kolicinama i izbegavati ga uvece. Kvalitet je sasvim zadovoljavajuci, pre svega ukusniji je nego obican i mnogo bolji i sporiji nego beli...
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8645


www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #12 poslato: Januar 05, 2011, 11:35:02 pre podne »

Taj Moravski i Ruski sam ja koristio celu proslu godinu i u pripremama za takmicenje,pirinac nisam uopste skoro jeo.Mnogo mi vise odgovara kada za dorucak njega jedem nego ovsene ili slicno.
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #11 poslato: Januar 05, 2011, 10:45:22 pre podne »

Kakvi hejteri, pa hleb je jedna od osnovnih namirnica :D

Ima odlicnih hlebova, treba samo pronaci, u mnogim prodavnicama. Ne moraju biti 100% ali su i dalje kvalitetni, lako se to moze uociti... Laganiji poput heljdinog, on nije 100% integralni ali je super za zavarati sebe jer je jako lagan, jos kada se napravi tost stvarno se moze uneti mala kolicina kod onih koji imaju problema sa viskom kg i treba smanje uh a i dalje zavaraju vrlo lako sebe da su siti...

A razanih postoji pravih. Jer i zbog cega bi morao 100% integralni, oni meni nisu nista suvise posebno, teski su, jer ako se vodi racuna da bude integralni u potpunosti onda se vodi racuna o kvascu i o sredstvima za narastanje i onda bude jako tezak.
Tako da za one koji tostiraju hleb i ne treba biti toliko zaludjen da je komplet od celog zrna ne znam ti sta.

Treba izbegavati klasican beli hleb, masne kifle i slicno ne kvalitetno testo i kupovati kvalitetnije hlebove kojih ima, vrlo je prosto... I ta visa klasa ali ne ekstremno 100% razani ill slicno nisu tako skupi, pogledajte u Mercatoru, Rodi, Tempu ima dobrih hlebova. Ja volim npr u kesi isecene na parcad iz Rode, tipa onaj Moravski ili Ruski, oni su sasvim OK, nemojte se tripovati :). I Komsijski mi je ekstra za tostiranje jer celu koricu isecen, a posto je lepinja velika ima je dosta :) Heljdin bilo koji volim.
Sačuvana
tarantula
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Poruke: 111


« Odgovor #10 poslato: Januar 04, 2011, 08:33:37 posle podne »

To pise da je razeni hleb a pravi se slicno kao i beli mislim na sastav hleba.
jeftinije ga prave a prodaju ga skuplje
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 11481


Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #9 poslato: Januar 04, 2011, 07:03:09 posle podne »

u zdravim hranama može da se naĂ°e pravi raženi hleb, a  i u Rodiću ima odličnih.  Jesu skupi ali ih se nikako ne možete najesti kao belog hleba...  nekoliko parčeta će vas sigurno zasititi.
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
********
Van mreže Van mreže

Poruke: 12953


Never give up!

« Odgovor #8 poslato: Januar 03, 2011, 03:29:21 posle podne »

Moze crni ili razeni ali da su pravi..a cena im je bas bas dobra.
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
******
Van mreže Van mreže

Poruke: 2338


« Odgovor #7 poslato: Januar 03, 2011, 03:47:59 pre podne »

Ja nemam ništa protiv hleba. Nemam problema sa viškom kilaže i koristim ga kao izvor UH ako na tanjiru nema pirinča ili krompira.
A to da se UGLAVNOM (čast izuzetcima) uniformno ponavljaju neke stvari na forumu i da čovek stvarno stekne utisak da je ovo organizacija hleb-hejtera, stoji. :D
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 8645


www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #6 poslato: Januar 02, 2011, 10:48:34 posle podne »

Sve je to tacno,ja imam svoj plan ishrane koga se pridrzavam i napredujem,nego sam pokrenuo ovu temu jer me zanima zasto niko do sada nije preporucio hleb kao UH,ima toliko postova na temu sta da jedem,kad da jedem ovo ili ono,svaki dan neko pusti post na ovu temu i svi daju iste odgovore, bukvalno ni jedna preporuka ubaci bar hleb za dorucak,sa necim,eto to me je samo interesovalo,nemoguce da svi misle da je hleb(jedan od ova 2)toliko los.

p.s.-postoje mini kucne pekarice gde ljudi sami prave hleb,kupis integralno ili razano brasno i napravis hleb,kiflu po svojoj volji i budes sigran da je to integralni ili razani bez dodataka aditiva ili slicnih stvari
Ako pazljivije pogledas moje postove,upravo sam savetovao uz dorucak crni hleb koji i ja koristim.
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
*******
Van mreže Van mreže

Poruke: 6121


« Odgovor #5 poslato: Januar 02, 2011, 09:32:21 posle podne »

Kad kažem crni hleb li raženi retko ko će otići u retke prave radnje zdrave hrane u kupiti zaista pravi crni hleb (koji je btw još i skup).
Mi smo na par mesta spomenuli prave hlebove od integralnog brašna ali zbog njihove retkosti u stvarnom životu ne spominjemo ih često.
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »
 

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.113 sekundi sa 17 upita.