TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398429 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 22, 2024, 10:48:53 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 10 11 [12] 13 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Povrede u sportu  (Pročitano 53080 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #26 poslato: Januar 14, 2011, 03:01:04 posle podne »

Alene, na osnovu svega, rekao bih da je problem u poziciji glave humerusa (nadlakatne kosti) u zglobu ramena. Mislim da je glava rotirana ka unutra i da je zato ruka u tom položaju.
E, sad, moguća dijagnoza bi bila: zadnja subluksacija ili luksacija ramenog zgloba (delimično ili kompletno iščašenje).
 Mogao bi biti problem i zbog deformacije same glave ramene kosti......
Svakako, za sigurnu dijagnozu je neophodno da se pregleda rame i za početak mislim da je rentgen snimak obavezan da se vidi položaj kostiju.
Posle možda i ct ili magnet......
Obaveznao uradite pregled kod sportskog ili ortoped/fizijatar, da se isključi ovaj problem. Ukoliko bude sve ok, jačajte zadnji deltoid, spoljne rotatore, trapez  ;)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #25 poslato: Januar 14, 2011, 08:27:06 pre podne »

Moram da proverim rotaciju, ali znam da postoji osećaj krckanja u ramenu. Pošto dosta forsiram njena ramena, jer zaostaju pomalo, često držim ruke na deltoidima kako bi joj skrenuo pažnju na šta da se koncentriše dok radi vežbu i tu osetim to krckanje.

Bol postoji ali nije stalan, recimo da se javlja zavisno od toga koliko je opteretim vežbama. Trenutno ne radi velike kilaže, pa nema ni bola. Kad joj forsiram trening snage onda se naravno dešavaju i jače upale.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Januar 14, 2011, 02:37:57 pre podne »

Pozdrav Alene,
malo sam gledio fotke   :o
uh, ovako:
-mislim da nije problem sa kičmom, deluje mi ok (pregled kičme gleda se u pretklonu, svejedno mislim da nije tu problem)
- mislim da je problem desno rame (kao što si i ti napisao)
-desno rame je na fotkama u položaju unutrašnje roatcije (markoni je to odmah primetio  :) ). E sad to je položaj ruke, a šta je uzrok?
-deluje mi da je desno rame u celini pomereno nešto ka napred
-mišići mi deluju simetrično, jedino desni deltoid deluje nešto manje, što je verovatno zbog pozicije ramena (na bočnim fotkama je ok)

Bitno mi je:
-da li može da uradi spoljnu rotaciju (nadlaktica uz telo, podlaktica flex 90, pokret spoljne rotacije od neutral do 90). Da li je bolno ili blokira?
-da li ima bolova u ramenu, puckanja, osećaja nestabilnosti?

Imam neke ideje...  8)
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #23 poslato: Januar 13, 2011, 01:22:53 posle podne »

E to ce i meni dobro doci,hvala Moniki i ognjenu ;)
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #22 poslato: Januar 13, 2011, 01:16:25 posle podne »

Nema na cemu, zahvali Moniki :)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #21 poslato: Januar 13, 2011, 12:55:00 posle podne »

Mnogo hvala Ognjene ;)

Markoni, a koje je tvoje mišljenje o self release metodama, sa lopticama i onim sunĂ°erastim valjcima i koliko oni mogu da pomognu u takvim situacjama?
Sačuvana
Ognjen Stojanović
Gost
« Odgovor #20 poslato: Januar 13, 2011, 10:27:39 pre podne »

Alene evo ti broj Dr Repca 063 532074 kiroprakticara kog kojeg sam i ja bio pre mesec i po (Monika je bila pre par godina i ona mi je i dala kontakt). Ja sam dva puta bio i ekstra me je sredio, stvano je ekpert, garantujem ti da ako ti on ne kaze o cemu se radi i ako ne sredi problem, niko nece...
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #19 poslato: Januar 13, 2011, 08:20:37 pre podne »

Art practitioner moze da sredi za 20 min, samo nema nijedan u Srbiji

Koliko ja vidim kicma je prava, ako hoces da proveris neka ode kod fizijatra ili kiroprakticara, ne znam kako je u NS, u BG bi znao da ti kazem kako i sta

Sto se tice problema sa mekim tkivima, u Srbiji nema ko da ti pomogne
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #18 poslato: Januar 13, 2011, 08:03:24 pre podne »

OK, thanks Markoni i mislio sam da ima problem u samom ramenu, ali čini mi se da postoji i blaga deformacija kičme, ne znam da li sam u pravu?

Što se masaže tiče, ja sam toliko skeptik kad su takve stvari kod nas u pitanju, jer sam se po ko zna koliko puta uverio da neki ljudi koji se izdaju za stručnjake, u stvari nemaju pojma. Tako da ni sam ne znam gde bi mogao da pošaljem Branku da ju srede, a da je pouzdano.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Januar 13, 2011, 12:16:12 pre podne »

Alene, no problem!
Daj mi malo vremena da prostudiram fotke....
do sutra  ???
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Januar 12, 2011, 09:28:25 posle podne »

Izvinjavam se što se opet mešam, ali da li ste probali da masažama smanjite simetriiju?
Pitala sam eksperta kaže da bi nešto moglo da se uradi
Sačuvana
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Januar 12, 2011, 07:37:33 posle podne »

internal rotated  right shoulder
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #14 poslato: Januar 12, 2011, 07:27:20 posle podne »

Evo par fotki pa mi reci šta misliš. Verujem da deformacija nije velika, a možda i nije sav problem u kičmi, možda je i rame zarotirano, ali kao što rekoh moje znanje je limitirano u ovoj oblasti.

Ovo je desno rame koje ima deformaciju

Ovo bi trebalo da je normalno.

Ovde možeš da vidiš deformaciju sa leĂ°a.

Ovde se vidi koliko je deformacija izražena u samoj pozi.

E ovo je slika ravnog postiska sa zemlje i to sa malim opterećenjem. Na slici Branka drži samo šipku (20kg) inače radi i sa kilažama do 50kg i naravno deformacija postaje izraženija, samo što naravno nisam stigao da snimim snimak...Ovde se verujem vidi kako lakat odlazi na toj desnoj strani mnogo niže od lakta na levoj strani.

Kao što verovatno vidiš stanje nije kritično, ali deformacija postoji i moram nekako da ju rešim. Iz tog razloga bi voleo da čujem tvoje mišljenje na ovu temu.

Eto sad sam ti zadao temu, nadam se da te ne smara ovo, samo pokušavam da naĂ°em neko rešenje i svaki predlog koji imaš uzeću za ozbiljno,

Unapred hvala.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Januar 11, 2011, 03:07:57 posle podne »

Prelom ključne kosti često zarasta sa deformitetom, koji se postepeno koriguje (ispravlja), jer se kost remodeluje. Problem može biti i cepanje ligamenata koji spajaju ključnu kost sa lopaticom, kada spoljna ivica ključne kosti može biti podignuta. Ukoliko ima bolova i ozbiljnijih problema trebalo bi slikati rendgen i da pogleda sportski ili fizijatar.
Za korigovanje skolioze treba ubaciti vežbe koje propisuje fizijatar. Ubacite plivanje 2-3x nedeljno, za početak kraul stil. Treba biti oprezan u vezi skolioze, jer ona može da deformiše grudni koš i da vrši pritisak na unutrašnje organe. Sve zavisi od stepena krivine. Ukoliko imaš takmičara, u treningu sa opterećenjem, snimak kičme i mišljenje fizijatra je dobra ideja. Kičmeni stub treba da nosi telo celog života... ;)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

FB
« Odgovor #12 poslato: Januar 11, 2011, 03:03:08 posle podne »

Nije toliko problem da se odvoji vreme, samo moram da odvojim vreme da naučim šta treba da ubacimo od tih vežbi, pošto odem od kuće u 7 ujutro, pa me nema do 8 naveče, bez izuzetka za vikende...a kako sam krenuo verovatno ću se u narednih par meseci vraćati negde oko 12 naveče...

U svakom slučaju prihvatam tvoj predlog, smao da se sastavim sam sa sobom...;)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 10 11 [12] 13 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.103 sekundi sa 17 upita.