TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405424 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 05, 2025, 12:23:36 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pomoc pocetniku  (Pročitano 4603 puta)
replicant
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Novembar 29, 2007, 01:26:34 posle podne »

hvala na savetima...
Sačuvana
vuksa
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Dip. trener

« Odgovor #16 poslato: Novembar 28, 2007, 06:17:50 posle podne »

znas sta ja mislim...da je sad pravo vreme da se krene u teretanu...kao  i obicno prvih jedno 2-3 meseca ces kako se kaze loviti miseve po teretani :D ali po meni je to super...nadji nekog malo iskusnijeg da te nauci sve vezbe koje ces raditi kako se pravilno izvode! procitaj malo na forumu kako treba da se hranis,odmaras..suplementacija...a posle kad sve to uklopis masa ce ti doci brze nego sto mislis...dakle samo ti prvo lepo nauci ad radis kako treba da se ne bi povredio
Sačuvana
al se nekad dobro jelo :)
replicant
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Novembar 28, 2007, 05:13:06 posle podne »

hvala na savetima..
Sačuvana
obrnutaPsihologija
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Novembar 28, 2007, 02:56:23 posle podne »

Opusteno decko.. Ja sam krenuo tu negde tvojih godina.. Tako da nemas problema, mozes ici lagano u gym.. Sto se tice treninga, ja npr prvih 3 meseca nisam znao sta je benc, niti mi je trebao.. Znaci radio sam samo osnovne vezbe, i na masinama, tako bi i ti mogao.. I bez opterecenja opusteno dok se ne uhodas.. Pozzz
Sačuvana
replicant
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Novembar 26, 2007, 05:11:45 posle podne »

ok, hvala.. picim ja sklekove kuci  i tako...
Sačuvana
Aleksandar Sh.
Sitnim koracima do velikog cilja
Napredni član
Van mreže Van mreže

bulk up my muscle ;)

« Odgovor #12 poslato: Novembar 26, 2007, 03:36:13 posle podne »

videces kada krenes u teretanu koliko su ti teski ili laki-e vezbe sa sopstvenom tezinom.Znaci npr jedan trening za grudi za tebe bi ovako izgledao....Sklekovi u 3 serije kao zagrevanje po 15 komada sirina da varira od uske do siroke,zatim propadanje 3 serije po 10 (ako mozes),ali videces i sam i za kraj 3 serije razvlacenja po 15 ponavljanja......
A drugi trening sledeci put kada bi radio bi izgledao isto,samo sto bi promenio hvat za sklekove,propadanja npr do maximuma 2 serije i na kraju pullover......

Ovo bi ti bilo onako pocetnicki,ako neces toliko da baziras tegove....Mada za ruke,ramena ces morati tegove,a za ledja,pa recimo zgibove i na kraju malo tegova....

Mada meni licno se ne dopada jer mislim da ce i ovako biti dosta tesko
Sačuvana
Uvek spreman da pomogne na svaki nacin
replicant
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Novembar 26, 2007, 03:08:34 posle podne »

Steler tu si relativno upravu,kontam da bi mogao da naguram 45 min dobrog treninga na svojoj tezini,ali pitanje da li bi imao snage da uradim koju seriju tegova..
Sačuvana
Aleksandar Sh.
Napredni član
Van mreže Van mreže

bulk up my muscle ;)

« Odgovor #10 poslato: Novembar 26, 2007, 02:45:46 posle podne »

nije poenta da ja sad uzmem i uradim 10 propadanja i crknem,ne,nego da to budu serije od kojih se oseti i bol i kasnije napredak.....
Samim tim sto je on lagan govori da moze da izvuce,ali je pitanje da li moze trening da bazira na tome ????
Ne moze on sada da dodje i da odradi 20min treninga sa sopstvenom tezinom i da crkne,on treba da gura 45min ,a da mu nakon serija sa sopstvenom tezinom ostane energije za malo tegova....A to tesko....
Sačuvana
razoredge
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Novembar 26, 2007, 02:39:23 posle podne »

MIslim da si ti jos mlad za teretanu, sacekaj malo... recimo do 17-18g. pa tad kreni.... Ima momaka koji vezbaju u tvom uzrastu, ali brzo odustanu... valjda se razocaraju u napredak.... :(
Sačuvana
replicant
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Novembar 26, 2007, 02:32:33 posle podne »

hvala vam na savetima..
Sačuvana
Beka_S
Napredni član
Van mreže Van mreže

Personalni trener u teretani - Dipl hemičar

« Odgovor #7 poslato: Novembar 26, 2007, 01:03:01 posle podne »

Znam ljude koji nisu usli u teretanu,a mogu da urade vise propadanja i zgibova nego mnogi vezbaci.A decko je prilicno lagan i ako je ikada bio  neki sportista nece mu biti problem.Uostalom moci ce sigurno da uradi makar robijaska propadanja sa spustenim nogama ako nista drugo.Kao sto rekoh ima tu raznih varijanti.
Uostalom ja sam zensko i naravno da ne mogu da cepam zgibove i propadanja kao muskarci ::),ali uvek ima resenja: da se radi uz oslonac,uz pomoc trening partnera islicno.Kazem samo se treba dobro informisati
Sačuvana
Be Happy!!!
Aleksandar Sh.
Napredni član
Van mreže Van mreže

bulk up my muscle ;)

« Odgovor #6 poslato: Novembar 26, 2007, 12:53:50 posle podne »

Brate kako mislis da neko ko ima 15 godina moze da radi propadanja ? Ili zgibove ?
Vecina ljudi koji idu u teretanu par meseci i mozda i godina ne mogu da rade pravilno i vise zgibova pogotovo onih za ledja....Tj gde se vise ciljaju ledja,a u manjoj meri biceps...Da ne pricam o propadanju i to pogotovo sa zgrckom......

Znaci NE MOZE.........

Sklekovi ok,ali ove vezbe ce tek kasnije moci da radi.......

Poenta treninga njegovog treba da bude:PRAVILNO IZVODJENJE,OPTIMALNE SERIJE,DOVOLJNO ODMORA,UMERENE KILAZE......
KADA KAZEM OPTIMALNE KILAZE,MISLIM NA TEGOVE SA KOJIMA MOZE DA SE IZVEDE 3 SERIJE PO 10 DO 15 PONAVLJANJA......
PA AKO TAKO OJACA POSLE PAR MESECI MOZE DA MISLI O DIZANJU SOPSTVENOG TELA.....

NARAVNO I KILAZE I PONAVLJANJA CE OSCILIRATI U ZAVISNOSTI OD SAMOG TRENINGA I DUZINE NE TRENINGA U TERETANI NEGO UOPSTE TRENIRANJA TJ KOLIKO MESECI,GODINA.....
Sačuvana
jovo18
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Novembar 26, 2007, 10:59:28 pre podne »

Mozes u teretanu ali prvo probaj da ojacas samo dizuci svoje telo, sklekovi, zgibovi, propadanja itd, pa tek onda krenes u jim . Jako, jako, jako je vazno da ukoliko krenes u teretanu naucis pravilno da se hranis i da pravilno izvodis sve vezbe s tegovima. Posto si mlad ukoliko ne unosis dovoljno gradivnih materija nepohodni za rast misica s jede strane i svoj sopstveni rast i razvoj moze da dodje do otezanog i cak nedovojnog rasta i razvoja(u skladu sa tvojim genetskim potencijalom i predispozicijom). Neophodno je da savladas i sve tehnike izvodjenja vezbi s tegovima kako se ne bi sa 15g povredio. Takodje je vazno da znas da su svi poceli od malih kilaza i da nisu odmah svi bili jaki. Ne forsiraj i ne provodi u teretani vise od 60min. Misic raste za stolom i u krevetu, dok spavas!!!!!!!
Suplemente takodje mozes da koristis, stavise bilo bi i preporucljivo ali samo proteine i vitamine.
Sačuvana
Beka_S
Napredni član
Van mreže Van mreže

Personalni trener u teretani - Dipl hemičar

« Odgovor #4 poslato: Novembar 25, 2007, 10:54:38 posle podne »

Jos uvek si prilicno mlad i definitivno ne trebas razmisljati o nekom treningu sa nekim prevelikim opterecivanjem.Jos uvek se razvijas i veruj da ti nije potrebna ni najmanja greska.Opet ljudi i u tvojim godinama vezbaju,ali je zaista jako bitno da imas prilagodjen trening.
Moj savet je da imas pored sebe nekog ko ce te dobro uputit u nacin na koji trebas trenirati kao i u pravilno izvodjenje vezbi koje je jako bitno!
Slazem se sa "arkanom" da se treba skoncentrisati na osnovne vezbe,a mislim cak i da najvise trebas da forsiras vezbe koje se izvode sa sopstvenom tezinom (zgibovi,sklekovi,propadanja,trbusnjaci,cucnjevi...),ima tu dosta varijanti i kombinovanja raznih hvatova pri izvodjenju svake od tih vezbi sto ti automatski daje veliki broj mogucnosti.Uz to dobra ishrana naravno i dobra informisanost  :)
Sačuvana
Be Happy!!!
arkan
Gost
« Odgovor #3 poslato: Novembar 25, 2007, 08:26:56 posle podne »

nemoj da te brine visina jer 90% zavisi od genetike tj. ako ti je sudjeno da budes visok bices u suprotnom ne ;) ;)
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.039 sekundi sa 12 upita.