TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 404166 Teme od strane 25064 Članovi Poslednji član: skinnyfat

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Jul 10, 2025, 04:32:22 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Miki Mihajlovic)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Da se podtsetimo kako se oblači majica za benč  (Pročitano 5088 puta)
nickey
Gost
« Odgovor #6 poslato: Februar 04, 2011, 04:35:07 posle podne »

Tezak posao je ova majica.

Inace onaj lik sto prica na kraju je brat od onog sto je napravio bigger stronger faster, obojica se pojavljuju u filmu. :)
ne znam da li je neko primetio
Sačuvana
milan j
Gost
« Odgovor #5 poslato: Februar 04, 2011, 12:03:15 posle podne »

Majica za benč kao i odelo za čučanj su izmišljeni kao protetičko pomagalo sportistima kojiveć imaju neku povredu. vremenom su se korisnici takve opreme izveštili u njenom korišćenju i počeli da postižu bolje rezultate nego što su imali pre povrede. To je dovelo do interesoivanja drugih takmičara a to su ispratili proizvoðači i tako je nastalo tržište opreme za powerlifting.

Majice za benč se prave od 3 vrste materijala: poliester, denim i keper. Mogu biti jedno ili više slojne. Takoðe zbog jednostavnijeg oblačenja mogu biti poluzatvorene ili potpuno otvorene na leðima.

Vrsta majice i broj slojeva se pretežno definiše pravilima federacije u kojoj se takmičiš a nakon toga ličnim afinitetima. IPF dozvoljava samo jednoslojne poliesterske majice sa zatvorenim leðima. WPC i GPC dozvoljavaju višeslojne majice ali leða ne sm,eju biti gola već mora majica da se na neki način zatvori (čičak trakom)

Što se tiče odgovora na pitanje koliko majica diže, eno je kod mene u ormaru i nikad je nisam video da diže ništa. Sve zavisi koliko si pametno odabrao majicu, koliko i kako si trenirao u njoj i koliko ti cela zajebancija sa majcom "leži".

Recimo Katona ima raw benč oko 270 kg (po onim snimcima) a sa majicom ide 300 - 320. Koristi jednoslojnu majicu, ne pravi most, ne koristi leg drive, ... jednom rečju čovek nema vremena od strongmana da ulazi u detalje dizanja sa majicom i iz nje izvuče nekih 30 - 40 kg.

Ja imam raw benč ne više od 225 i sa dvoslojnom majicom sam gurnuo 310, ali sam se boga mi baš potrudio da do toga doðe. Puno treninga i analize pokreta.
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #4 poslato: Februar 04, 2011, 11:30:06 pre podne »

Od kakvog je materijala napravljena, koliko košta(prosečno) i koliko procentualno pomaže(primer: raw 200kg, sa majicom 220kg)? To je ono što mene zanima. :)
Sačuvana
milan j
Gost
« Odgovor #3 poslato: Februar 04, 2011, 11:02:39 pre podne »

samo mi, molim te, definiši da li misliš na ulogu majice ili specifičnost ovog videa?
Sačuvana
MightyMO
PANSPORT TEAM NOVI SAD
Top poster
Van mreže Van mreže

Success comes before work only in the dictionary.

« Odgovor #2 poslato: Februar 04, 2011, 09:48:37 pre podne »

a za nas koji nismo upuceni, u kratkim crtama, koje su njene specificnosti?
Sačuvana
milan j
Gost
« Odgovor #1 poslato: Februar 04, 2011, 01:02:11 pre podne »

http://www.youtube.com/watch?v=veCtCIN3Kt4&feature=related

jedan od najležerijih ali i najistinitijih videa kako obući i podesiti majicu za benč
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.045 sekundi sa 15 upita.