TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 02:57:37 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Tiroida & suplementi  (Pročitano 10948 puta)
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Mart 12, 2011, 07:43:53 posle podne »

svi gojazni ljudi su u hipotereodizmu , cak sta vise zbog toga u USA su smanjili "normalnu" telesnu temperaturu
Sačuvana
haiglane
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

permanentna defka :)

« Odgovor #5 poslato: Mart 12, 2011, 07:23:47 posle podne »

Koliko vidim, to je nešto slično famoznom ECA stacku, samo što nema efedru. :) A za cardio ću se svakako potruditi, samo da naĂ°em da me nešto "pogura". Hvala na savetima!
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #4 poslato: Mart 12, 2011, 07:15:57 posle podne »

Tiroedea je zlezda preko koje ide kontrola svih hormona i regulacije metabolizma,sam rezim ishrane i treninga ce ubrzati metabolizam.Moja preporuka bi bila charge labrade i da se malo vise fokusiras na kardio i postepeno da ga povecavas (mislim na minutazu).ishrana je ok,mada nisam za nagle rezove u ishrani vec postepeno i obavezno variraj hidrate i bar svaki 10 dan povecaj ih drasticno.
Sačuvana
haiglane
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Mart 12, 2011, 07:06:54 posle podne »

Ishrana je doterana i to maksimalno. Potpuno izbačeni šećeri, belo brašno i masnoće (osim omega 3-6-9), ništa gazirano... Whey i blend, kuvano pileće belo, tuna u salamuri, nemasni jogurt (otprilike 500 ml na 3 dana)... UH nikad posle 16h, ovsene za doručak... Od kompleksnih UH integralni pirinač (ako se baš dogodi da ga nemam, onda parboiled varijanta), kuvani krompir (vrlo malo). Vlaknaste povrćke u vidu šargarepe, zelene salate, mladog luka. Ponekad 2-3 supene kašike kuvanog kukuruza, kuvana boranija, grilovane paprike... Ranije sam jela i brokoli, a onda pročitah da baš nije idealan za usporenu tiroidu, kao ni soja.
Što se treninga tiče - 3-4 puta nedeljno anaerobno u teretani, a za cardio baš i nemam naročitu kondiciju, tako da se on svodi na ignorisanje lifta u zgradi i brzo hodanje po gradu u trajanju od 40 minuta, 4 puta dnevno. Eventualno iživljavanje na vreći u teretani.
Što se suplementacije tiče, za sada su to multivitamini, omega 3-6-9 i hrom pikolinat, ali razlog zbog čega insistiram na sagorevaču je i energija koju će mi doneti.
Nisam mislila da startujem sa AC, njega čuvam za finiš (daj Bože  :D ), već vidim da se mnogi sagorevači baziraju i na tom segmentu, tj stimulaciji tiroide, pa reko' da pitam.
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #2 poslato: Mart 12, 2011, 06:51:59 posle podne »

AC ti je prejaka opcija za pocetak,pokusaj sa nesto blazom opcijom.u sustini najvise paznje obrati na ishranu(napisi kako jedes pa da korigujemo sta ne valja) i trening u kombinaciji sa kardiom.
Sačuvana
haiglane
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Mart 12, 2011, 04:12:56 posle podne »

Pozdrav svima!
Evo, umesto normalnog predstavljanja, ja odmah počinjem sa pitanjima.  :)

Već godinama unazad vučem višak kilograma. Nije ništa dramatično, ali nije baš ni neprimetno: otprilike 10ak kilograma. Srećom pa sam visoka, pa me to izvlači. MeĂ°utim, svih ovih godina moji pokušaji da smršam su išli prilično slabo. Uz sve moguće restrikcije (što se ishrane tiče), gubitak bi bio tek oko 1-2 kg mesečno, što bi se vratilo već posle 2 dana "normalne" ishrane. Trudila sam se da ne zapostavljam fizičku aktivnost, ali ni tu nije išlo baš najbolje - teretana i nekako, ali cardio - nema šanse. Konstantan umor, blaga depresija, bezvoljnost...

Pre par nedelja sam rešila da ipak prekontrolišem nivoe tiroidnih hormona (s obzirom da su se u meĂ°uvremenu pojavili još neki simptomi koji su ukazivali da bi tu nešto moglo da "škripi"), i ispostavilo se da moja tiroida zaista kilavi. FT4 je bio na donjoj granici, a TSH na samoj gornjoj granici (s tim što su u laboratoriji primenjivali stari kriterijum za TSH, po kome je gornja granica 6, a po novom, koji je pre nekoliko godina preproučilo američko udruženje endokrinologa, gornja granica je spuštena na 3 - meni je 5.6). Lekar, kod koga sam otišla u nadi da će mi dati bilo šta, ne bi li se moje sveukupno zdravstveno stanje popravilo, prilično je iscoolirao moje rezultate, rekavši "nema potrebe za terapijom, samo ćemo pratiti..."

E sad - dok on to planira da "prati" (tj da ne radi ništa povodom moje sveukupne kilavosti), ja sam rešila da preuzmem stvar u svoje ruke i koliko je to moguće, otarasim se viška do leta. S tim u vezi, nameračila sam se da, uz korigovanje ishrane i redovnu fizičku aktivnost, stvari poguram i sagorevačem.

Po mojoj logici, sagorevači koji se hvale time da mogu da "poguraju" tiroidnu žlezdu (kao Animal Cuts) ne bi trebalo da predstavljaju problem, s obzirom na moje stanje? TakoĂ°e, suplementacija l-tirozonom ne može da škodi?

Unapred hvala na odgovorima i savetima!  8)
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.074 sekundi sa 17 upita.