TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 403404 Teme od strane 25061 Članovi Poslednji član: Mikelele

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Jun 09, 2025, 07:39:56 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 [3] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Tiroida & suplementi  (Pročitano 12246 puta)
M a r k o n i
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Mart 12, 2011, 07:43:53 posle podne »

svi gojazni ljudi su u hipotereodizmu , cak sta vise zbog toga u USA su smanjili "normalnu" telesnu temperaturu
Sačuvana
haiglane
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

permanentna defka :)

« Odgovor #5 poslato: Mart 12, 2011, 07:23:47 posle podne »

Koliko vidim, to je nešto slično famoznom ECA stacku, samo što nema efedru. :) A za cardio ću se svakako potruditi, samo da naðem da me nešto "pogura". Hvala na savetima!
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #4 poslato: Mart 12, 2011, 07:15:57 posle podne »

Tiroedea je zlezda preko koje ide kontrola svih hormona i regulacije metabolizma,sam rezim ishrane i treninga ce ubrzati metabolizam.Moja preporuka bi bila charge labrade i da se malo vise fokusiras na kardio i postepeno da ga povecavas (mislim na minutazu).ishrana je ok,mada nisam za nagle rezove u ishrani vec postepeno i obavezno variraj hidrate i bar svaki 10 dan povecaj ih drasticno.
Sačuvana
haiglane
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Mart 12, 2011, 07:06:54 posle podne »

Ishrana je doterana i to maksimalno. Potpuno izbačeni šećeri, belo brašno i masnoće (osim omega 3-6-9), ništa gazirano... Whey i blend, kuvano pileće belo, tuna u salamuri, nemasni jogurt (otprilike 500 ml na 3 dana)... UH nikad posle 16h, ovsene za doručak... Od kompleksnih UH integralni pirinač (ako se baš dogodi da ga nemam, onda parboiled varijanta), kuvani krompir (vrlo malo). Vlaknaste povrćke u vidu šargarepe, zelene salate, mladog luka. Ponekad 2-3 supene kašike kuvanog kukuruza, kuvana boranija, grilovane paprike... Ranije sam jela i brokoli, a onda pročitah da baš nije idealan za usporenu tiroidu, kao ni soja.
Što se treninga tiče - 3-4 puta nedeljno anaerobno u teretani, a za cardio baš i nemam naročitu kondiciju, tako da se on svodi na ignorisanje lifta u zgradi i brzo hodanje po gradu u trajanju od 40 minuta, 4 puta dnevno. Eventualno iživljavanje na vreći u teretani.
Što se suplementacije tiče, za sada su to multivitamini, omega 3-6-9 i hrom pikolinat, ali razlog zbog čega insistiram na sagorevaču je i energija koju će mi doneti.
Nisam mislila da startujem sa AC, njega čuvam za finiš (daj Bože  :D ), već vidim da se mnogi sagorevači baziraju i na tom segmentu, tj stimulaciji tiroide, pa reko' da pitam.
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #2 poslato: Mart 12, 2011, 06:51:59 posle podne »

AC ti je prejaka opcija za pocetak,pokusaj sa nesto blazom opcijom.u sustini najvise paznje obrati na ishranu(napisi kako jedes pa da korigujemo sta ne valja) i trening u kombinaciji sa kardiom.
Sačuvana
haiglane
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Mart 12, 2011, 04:12:56 posle podne »

Pozdrav svima!
Evo, umesto normalnog predstavljanja, ja odmah počinjem sa pitanjima.  :)

Već godinama unazad vučem višak kilograma. Nije ništa dramatično, ali nije baš ni neprimetno: otprilike 10ak kilograma. Srećom pa sam visoka, pa me to izvlači. Meðutim, svih ovih godina moji pokušaji da smršam su išli prilično slabo. Uz sve moguće restrikcije (što se ishrane tiče), gubitak bi bio tek oko 1-2 kg mesečno, što bi se vratilo već posle 2 dana "normalne" ishrane. Trudila sam se da ne zapostavljam fizičku aktivnost, ali ni tu nije išlo baš najbolje - teretana i nekako, ali cardio - nema šanse. Konstantan umor, blaga depresija, bezvoljnost...

Pre par nedelja sam rešila da ipak prekontrolišem nivoe tiroidnih hormona (s obzirom da su se u meðuvremenu pojavili još neki simptomi koji su ukazivali da bi tu nešto moglo da "škripi"), i ispostavilo se da moja tiroida zaista kilavi. FT4 je bio na donjoj granici, a TSH na samoj gornjoj granici (s tim što su u laboratoriji primenjivali stari kriterijum za TSH, po kome je gornja granica 6, a po novom, koji je pre nekoliko godina preproučilo američko udruženje endokrinologa, gornja granica je spuštena na 3 - meni je 5.6). Lekar, kod koga sam otišla u nadi da će mi dati bilo šta, ne bi li se moje sveukupno zdravstveno stanje popravilo, prilično je iscoolirao moje rezultate, rekavši "nema potrebe za terapijom, samo ćemo pratiti..."

E sad - dok on to planira da "prati" (tj da ne radi ništa povodom moje sveukupne kilavosti), ja sam rešila da preuzmem stvar u svoje ruke i koliko je to moguće, otarasim se viška do leta. S tim u vezi, nameračila sam se da, uz korigovanje ishrane i redovnu fizičku aktivnost, stvari poguram i sagorevačem.

Po mojoj logici, sagorevači koji se hvale time da mogu da "poguraju" tiroidnu žlezdu (kao Animal Cuts) ne bi trebalo da predstavljaju problem, s obzirom na moje stanje? Takoðe, suplementacija l-tirozonom ne može da škodi?

Unapred hvala na odgovorima i savetima!  8)
Sačuvana
Stranice: 1 2 [3] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.039 sekundi sa 13 upita.