TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 403926 Teme od strane 25064 Članovi Poslednji član: skinnyfat

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Jun 30, 2025, 01:06:49 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: I dečaci drže stroge dijete  (Pročitano 5193 puta)
vuksa
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Dip. trener

« Odgovor #5 poslato: Decembar 21, 2007, 03:01:42 posle podne »

i samo treba jesti CISTU hranu...znaci izbaciti hleb,secer...i ostale bele stvari :D
Sačuvana
al se nekad dobro jelo :)
vuksa
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Dip. trener

« Odgovor #4 poslato: Decembar 21, 2007, 03:01:03 posle podne »

vazno je samo biti umeren...ja sam sa 103 skinuo na 93 i sad od kako sam opet poceo malo da treniram skocila je kilaza na 95-6 ali razliika je ocigledna...jeste da imam jos malo stomacic...ali nema veze zima je :D
Sačuvana
al se nekad dobro jelo :)
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Decembar 21, 2007, 02:10:03 posle podne »

Važno je da niko od momaka ovde nije opterećen ishranom.. takoðe super je što smo svi mi ovde idealne težine...

Txt ima veoma smisla i za momke sa naših prostora.. ja snam.. pišem im dijete... kojih se ne pridržavaju btw... svui bi da znaju a retko ko bi da se malo potrudi.. svaka čast izuzecima...
Sačuvana
Lokk1
Gost
« Odgovor #2 poslato: Decembar 20, 2007, 04:21:31 posle podne »

kad su fegeti ...  :D :D

ma to su ameri ...oni su pricha za sebe ...  oni i treba da ne jedu ... kada su 70% PREGOJAZNI ...
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Decembar 03, 2007, 04:19:01 posle podne »

Učestalost poremećaja ishrane sve je češća i meðu dečacima. Najnovija istraživanja u SADu pokazuju da je broj dečaka sa nekom vrstom poremećaja u ishrani značajno porastao u periodu od 1995. do 2005.godine. Istraživanje sprovedeno us rednjim školama širom SADa identifikovalo je poremećaje u smislu držanja strogih dijeta, prejedanju i naslilnom povrćanju, kao i iscrpnom treniranju – sve u svrhu korekcije telesne težine.
Dok su hispanjolci veoma efikasni u iodržavanju željene telesne težine, belci nemaju tu vrstu kontrole – pokazuje najnovije istraživanje.
Takoðe, očekivano, otkrili su da i sve veči broj devojčica koji ima poremećaj u ishrani.  Izgleda da se mlade belkinje više unemiravaju po pitanju težine jer i češće boluju od različitih oblika poremećaja ishrane (anoreksija, bulimija).
Zaključak istraživanja bio je da raste socialni pritisak na momke da izgledaju savršeno, da prevaziðu telesne mane dok istovremeno društvo na razne načine podržava iskrivljenu sliku o sebi i poremećaj sistema vrednosti ovih mladih ljudi. Još ako tome dodamo negativnu konotaciju koje lečenje poremećaja ishrane nosi onda je targedija još veća.
Rešenje je u prevenciji, u obrazovanju i obuci mladih o načinima zdrave ishrane ispravnog vežbanja i još te još važnije zdravog pogleda na svet i pravim vrednostima. Ovo istraživanje nam je samo ukazalo na to da mere prevencije moraju biti upućene kako mladim devojkama tako i momcima.
Istraživanje je obljavljeno u najnovijem broju International Journal of Eating Disorders.
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.046 sekundi sa 13 upita.