TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 398395 Teme od strane 25050 Članovi Poslednji član: jefta86

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 21, 2024, 08:33:43 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 2 3 [4] 5 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: par pitanja oko ishrane  (Pročitano 18676 puta)
jovo18
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Decembar 06, 2007, 11:09:58 pre podne »

Ukratko:
dokazano je da whey podize insulin vise nego mleko u kratkom vremenskom intervalu (naglo)...
A onda ako je tacno da ne valja podizati insulin naglo, a whey to radi...
A ako cemo da napravimo komparaciju po tome ko manje podize insulin: mleko je dakle "bolje" od wheya...

Kako to?! Na osnovu cega?! Jedino ako je preparat tipa gejnera pa je krcat prostim UH. Sam whey to ne moze, mali procenat, odnosno gotovo i ne sadrzi laktozu.
Sačuvana
horkolerbus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Decembar 06, 2007, 11:01:16 pre podne »

ja sam totalno zbunjen i izgubljen
Sačuvana
Pedja_Petrovic
General of the Army
Aktivan član
Van mreže Van mreže

www.predrag-petrovic.com

www.predrag-petrovic.com
« Odgovor #22 poslato: Decembar 06, 2007, 05:27:43 pre podne »

spinoza...aj nemoj vise citati molim te
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #21 poslato: Decembar 06, 2007, 03:20:42 pre podne »

Napisao si da je mleko "bolje" jer ne dize insulin koliko whey....
Sačuvana
BRING IT ON BAYBE :D
spinoza
Gost
« Odgovor #20 poslato: Decembar 06, 2007, 03:13:23 pre podne »

Ti si izveo zakljucak da "mleko manje dize secer od hidrolizata". To oni nisu izveli, a kamoli ja... Brkas bitne momente i osnovne pojmove...
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #19 poslato: Decembar 06, 2007, 03:00:21 pre podne »

Ukratko:
dokazano je da whey podize insulin vise nego mleko u kratkom vremenskom intervalu (naglo)...
A ako cemo da napravimo komparaciju po tome ko manje podize insulin: mleko je dakle "bolje" od wheya...

Pa dal si ti svestan sta pricas??????? Cime whey dize insulin?To mora d aje neki krdza koncentrat koji ima 50grama laktoze....Sta je sa whey izolatom i hidrolizatom?Oni nemaju ni trunke laktoze sta s njima?cime oni to dizu insulin?

To nije moje istrazivanje, ja sam samo povezao "stvari" prostom dedukcijom i napravio uslugu ljudima koji (mozda) ne znaju engleski ili ih jednostavno mrzi da citaju- nista od ovoga nije moj sud ili istrazivanje, niti sam izlozio svoje misljenje (bar ne ovde), ako samo malo pogledas doticno istrazivanje i ovu temu bolje, shvatices da ne pricam uzalud...
Ukoliko mislis da je istrazivanje namesteno, imas sve podatke i mozes da izlozis kritiku.
Mozda cu za koji dan napisati nesto o insulinu (sad me nije volja), a mogu, da bih pojednostavio, samo da kazem da lucenje insulina nije tesno vezano samo za secere, odnosno uh, iako je to "odomaceno" misljenje... I to, naravno, moze da potvrdi bilo ko upuceniji, a u svakom slucaju i ovo istrazivanje to pokazuje...
Pozdrav

Istrazivanje na 12 osoba....Svaka tebi cast ako si zakljucio da mleko manje dize secer od hidrolizata.....
Sačuvana
spinoza
Gost
« Odgovor #18 poslato: Decembar 06, 2007, 02:37:26 pre podne »

Ukratko:

Pa dal si ti svestan sta pricas??????? Cime whey dize insulin?To mora d aje neki krdza koncentrat koji ima 50grama laktoze....Sta je sa whey izolatom i hidrolizatom?Oni nemaju ni trunke laktoze sta s njima?cime oni to dizu insulin?

To nije moje istrazivanje, ja sam samo povezao "stvari" prostom dedukcijom i napravio uslugu ljudima koji (mozda) ne znaju engleski ili ih jednostavno mrzi da citaju- nista od ovoga nije moj sud ili istrazivanje, niti sam izlozio svoje misljenje (bar ne ovde), ako samo malo pogledas doticno istrazivanje i ovu temu bolje, shvatices da ne pricam uzalud...
Ukoliko mislis da je istrazivanje namesteno, imas sve podatke i mozes da izlozis kritiku.
Mozda cu za koji dan napisati nesto o insulinu (sad me nije volja), a mogu, da bih pojednostavio, samo da kazem da lucenje insulina nije tesno vezano samo za secere, odnosno uh, iako je to "odomaceno" misljenje... I to, naravno, moze da potvrdi bilo ko upuceniji, a u svakom slucaju i ovo istrazivanje to pokazuje...
Pozdrav
Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #17 poslato: Decembar 06, 2007, 02:11:54 pre podne »

Ukratko:

Sačuvana
spinoza
Gost
« Odgovor #16 poslato: Decembar 06, 2007, 02:04:18 pre podne »

Ukratko:
Sačuvana
spinoza
Gost
« Odgovor #15 poslato: Decembar 05, 2007, 07:23:23 posle podne »

Ako uzmemo za tacno to za insulin skokove (da iz tih razloga treba minimizirati unos mleka), imam jedno zanimljivo istrazivanje... Naime...

http://www.ajcn.org/cgi/content/full/80/5/1246

(pa koga interesuje rascitace, ali stvarno ne mogu to sve da prevedem- nije mi do nekog preteranog kucanja, prevescu ukratko, ako bude interesovanja i ako me neko drugi, pozeljno, ne preduhitri)

Ovu tabelu bih izdvojio ako nekoga mrzi da cita...

http://www.ajcn.org/cgi/content-nw/full/80/5/1246/T3

Sačuvana
TeH FiLiP
Barbarian
Top poster
Van mreže Van mreže

The Heat-h is on!

« Odgovor #14 poslato: Decembar 05, 2007, 07:05:30 posle podne »

Ako sam ja mogao sa 5 litara dnevno da spadnem na 0 a da mi unos proteina ostane isti,moze svako
Sačuvana
quaresma
Fakultet za sport i turizam tims. assistant
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Decembar 05, 2007, 06:37:17 posle podne »

ali to mi je jedan od vecih izvora proteina u ishrani, ako se toga odreknem tesko cu postici toliki unos...
Sačuvana
MSc Sport Scientist
Faculty of sport and tourism - Assistant
Center of Health, Exercise and Sport Science CHESS
http://chess.edu.rs/

sasa.semeredi@gmail.com   feel free to contact me

Practice will not make you perfect, perfect practice will make you perfect.
Pedja_Petrovic
General of the Army
Aktivan član
Van mreže Van mreže

www.predrag-petrovic.com

www.predrag-petrovic.com
« Odgovor #12 poslato: Decembar 05, 2007, 06:23:51 posle podne »

OVO STO JE BB REKAO JE POTPUNO TACNO..
mleci prozivodi u ishrani i malo ozbiljnijeg cak i rekreatvica treba da budu zastupkjeni u maloj meri i to OBAVEZNO U JATRANJIM SATIMa sa nekom namirnicom koja ima niski GI index..obicno ovsene ili tako nesto...jer tada tj u to vreme isulin je na najnizioj tacki i porast isnulina usled unosenja tih namirnica nece skoditi daljenjem funiconisanju istog u toku dana.

ali ako vi unostie nesto sto se da irtira nagli skok a jos brzi pad insulina kada je on vec nekoliko puta irtiran tj pankreas iritiran na rad u toku celog dana..e onda ta opcija bas i nije ni malo dobra
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Decembar 05, 2007, 05:11:24 posle podne »

Mora priznati da me je bb pokrenula na istraživanje i razmišljanje..
Ipak ostajem pri mišljenju da se laktoza slabo razgraĂ°uje te da zaista piti mleko i jogurt nije greh..
svakako treba imati na umu porast insulina i ne kombinovati mlečne proivzove sa izvorima UH ali i dalje sam za sir, mleko i jogurt kao odlične izvore proteina i kalcijuma!
Sačuvana
horkolerbus
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Decembar 05, 2007, 04:52:26 posle podne »

znaci nije dobro da ga pijem
Sačuvana
Stranice: 1 2 3 [4] 5 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.074 sekundi sa 17 upita.