TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 05:36:33 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Hoću da se promenim, vaše mišljenje?  (Pročitano 9241 puta)
igor0511
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #25 poslato: Maj 10, 2011, 06:40:00 posle podne »

Treba 4 vezbe za vece grupe,a 3 za manje..bolje ces napredovati tako,pa gledaj da dodas po jos jednu vezbu
Sačuvana
dosledan
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Maj 10, 2011, 01:07:21 posle podne »

Hteo bih polako da menjam program u split trening. Ovako sam to nekako zamislio, pa vi recite da li je u redu i ako treba šta korigovati. Uglavnom bih radio 3 vežbe za veliku grupu mišića i 2 za malu, ali opet, ovo je samo predlog, vi recite svoje.

Grudi i bicepsi (ponedeljak)

sklekovi/propadanja
ravan benč/kosi potisak bučicama
ravni potisak bučicama/kosi benč

hamer pregib/stojeći pregib šipkom
stojeći pregib bučicama/pregib šipkom na skotu

LeĂ°a i tricepsi (sreda)

zgibovi široki
lat mašina/mrtvo dizanje
sedeće veslanje/mrtvo dizanje

potisak sa čela šipkom/uski benč
potisak sa čela bučicama/potisak iza glave šipkom

Noge, ramena i stomak

čučanj
ležeći pregib/šutanje
izdizanje na prste na mašini

potisak ispred glave/dizanje bučica ispred tela
potisak bučicama/dizanje bučica sa strane tela

podizanje nogu na kosoj klupi
klasični trbušnjaci

To je otprilike to. Malo je laički sve napisano, ali toliko sam uspeo da pohvatam stvari. Najviše me muče vežbe za triceps jer sam probao da radim uski benč i ne pogaĂ°a me. TakoĂ°e ne znam šta da radim sa trbušnjacima, jer nemam sala na stomaku (kada stomak malo ukrutim jasno se vidi 6 delova) pa kapiram da ih moram pošteno raditi (koje vežbe, koliko serija i ponavljanja, dajte predlog).

Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #23 poslato: Maj 02, 2011, 09:24:25 posle podne »

Hvala, uzimam ga nekoliko dana, mislim da pomaže. Da li preporučuješ neki kompleks ostalih vitamina? Meni na pamet prvo padaju neke obične šumeće tablete koje u sebi imaju dosta vitamina i minerala, ne znam da li je to u redu.

I da, koja je to hrana koja je visokokalorična a da je mogu uzimati pored standardnih obroka? Da li mogu izmeĂ°u grickati kikiriki, ponekad jeste hleba i nekog džema itd. budući da sam mršav...

Naravno kikiriki, bademe, orahe, lešnike, pistaće, brazilske orahe.. sve je to kalorično ali sa najboljim mogućim sastavom.
Sačuvana
igor0511
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #22 poslato: April 30, 2011, 06:00:09 posle podne »

Mislim da sam najmanje imao 7,9% ili oko 8,ali nisam bas izgledao kako sam zamisljao,vise sam bio kao brus li ;D a pri normalnoj kilazi mogu najvise da spustim na 9% mislim
Sačuvana
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

Weightlifting sister, with the middle leg twister! :D

« Odgovor #21 poslato: April 30, 2011, 05:58:38 posle podne »

Jbes ga sinak kako si se ti do definiso kad si sprzio 12 kg, do kojeg bf si se dotero tad.
Sačuvana
Sta je dobar, a sta los trip?
Dobar trip je kad vidis zmaja.
Los trip je kad zmaj vidi tebe.
igor0511
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #20 poslato: April 30, 2011, 04:54:54 posle podne »

Moja granica je takva jer sam klasicni endomorf koga masti sve sto nije belo meso ;D A za nekog za brzim metabolizmom ne mora tako da bude. Sto se tice insulina naveo sam samo primer,a naravno ne podsticem koriscenje istog.
Sačuvana
BBBbbb
Napredni član
Van mreže Van mreže

Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #19 poslato: April 30, 2011, 04:20:52 posle podne »

Dobro, mnogi taj rad na masi koriste kao izgovor da posegnu za junkom, ali ti bas napravi podelu. Jbga samo oni na gh i ins??? Pa taj kombo ne bi trebao da radi niko do bas ozbiljnih takmicara, ins je sam po sebi veoma zajebana stvar.
Ja ne bih stavio ni priblizno tako ostru granicu kao ti, vazno je samo paziti na UH i po potrebi rotirati...
Sačuvana
igor0511
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #18 poslato: April 30, 2011, 03:38:28 posle podne »

Vec sam ovo negde pisao,ali aj da ponovim ;D
Znam da ce mi vecina vas ovde reci da lupam zbog ovog sto cu napisati,ali tvrdim da rekreativac ne treba da radi klasicnu podelu masa/definicija. To po meni mogu da rade oni koji uzimaju hormon rasta i insulin koji sagore sve zivo i jos uspeju prilicno da izgrade misice,a po meni mi,obicni smrtnici, bismo trebali da uvek imamo dobru formu sa niskim body fat-om i na svakih nekoliko meseci da pitegnemo defku i sasvim solidno izgledamo.
Ovu moju teoriju sam i na sebi probao. Elem, pre 2 godine sam radio masu sa "skoro svim",tj bila je bas kvalitetna hrana,ali bilo je i bielog hleba,pljeskavica i slicnog i dosao sam do preko 90kg i nakon defke ostalo mi jedva 78 ;D Nakon toga sam poceo da radim lagano dobijanje mase,ali da ne pustam bf preko 15% i mogu tako da dobijem najvsie 2kg misica godisenje,ali bar znam da su misici i ide mi bolje nego sa obicnom podelom.
Sačuvana
dosledan
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: April 30, 2011, 03:20:12 posle podne »

Ok, onda ću iskulirati te stvari, držim se ove ishrane pa ne bi krenulo da se masti, to mi sigurno ne treba.
Sačuvana
igor0511
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: April 30, 2011, 10:10:13 pre podne »

Sto se vitamina tice uzmi jednu tabletu oligovita svaki dan, a dosta ce te mastiti taj dzem, hleb ponekad moze,ali da bude integralni
Sačuvana
dosledan
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: April 30, 2011, 08:41:56 pre podne »

Hvala, uzimam ga nekoliko dana, mislim da pomaže. Da li preporučuješ neki kompleks ostalih vitamina? Meni na pamet prvo padaju neke obične šumeće tablete koje u sebi imaju dosta vitamina i minerala, ne znam da li je to u redu.

I da, koja je to hrana koja je visokokalorična a da je mogu uzimati pored standardnih obroka? Da li mogu izmeĂ°u grickati kikiriki, ponekad jeste hleba i nekog džema itd. budući da sam mršav...
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: April 27, 2011, 09:33:38 posle podne »

Vitamini B poboljšavaju metabolizam pa i samim tim se glad brže javi.
Sačuvana
dosledan
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: April 27, 2011, 08:21:56 pre podne »

Teško mi je zbog fakulteta da delim obroke u manje, nemam vremena za to. Čitao sam na forumima da vitamin B može da pomogne pri osećaju gladi, ne znam koliko je to tačno.

Kada smo već kod toga - šta uzimate od vitamina i koliko često?
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: April 27, 2011, 12:17:11 pre podne »

Ima. Manji obroci, a češći. Podeli svaki od ovih obroka na dva i ima da ide. TakoĂ°e, recimo ako ti je ujutru problem da jedeš nešto (znam da meni jeste, a doručak je neophodan da bude što pre!), uzmeš neku voćku čim otvoriš oči. Ogladniš i idemo...

Uostalnom, navićićeš. ;)

I da! - Daj sebi vikende da su ti off. Dakle, vikendima klopaš kad ti se klopa i šta ti se klopa. Sve dolazi u obzir - mek, palačinke, torte isl... Taman ćeš malo da se odmoriš i skupiš snage i elana za sledeću nedelju. Daj sebi vremena da se navikneš na režim. ;) Kada osetiš da si se već privikao, onda ostavi samo jedan dan u nedelji da ti bude off.
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #11 poslato: April 26, 2011, 09:55:04 posle podne »

Hvala vam na komentarima, danas je sve počelo polako. Već osećam jaču upalu (trenirao sam prepodne), sutra verovatno neću moći da siĂ°em niz stepenice :)

Ono što mi je trenutno najveći problem je osećaj gladi. Naprosno, pripremao sam se neko vreme na ovu količinu hrane ali uvek nekako jedem na silu. Nemam neki normalan osećaj da sam gladan i da jedem sa zadovoljstvom. Da li postoje neke cake ili neki načini da to popravim? Pijem minimalno 2 litre vode dnevno, mada nema nekih promena, mislio sam da će to doprineti.
Jedi manje a cesce,tako ces ubrzati metabolizam i posle par dana ces imati apetit,a i dobar trening ce takodje ubrzati metabolizam,zato ako zelis rezultate,moras jesti,jer moras da nahranis misice,jedi po malo a cesto,makar i na sliu. :)
Sačuvana
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.315 sekundi sa 18 upita.