TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399316 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 12:12:04 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 3 ... 9 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: trebam savet HITNO!  (Pročitano 32152 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #128 poslato: Maj 31, 2012, 08:35:29 pre podne »

Jako je važno za ozbiljan trening i dobre rezultate imati dovoljno odmora. Na treningu dajemo samo stimulus mišićima d se adaptiraju (hipertrofišu), a u periodu odmora/oporavka mišići se grade tj dešava s adaptacija na trenažni stimulus...
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #127 poslato: Maj 30, 2012, 07:30:01 posle podne »

Jako je zanimljivo i važno to što si rekao... naročito u svetlu činjenice koliko ljudi postuje na forumu o dobijanju mišićne mase u 3 ujutru...
takoĂ°e važno je i za sve koji su stalno u nekom stresu i pokušavaju da dobiju mišićnu masu...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #126 poslato: Maj 29, 2012, 10:54:52 posle podne »

Tokom budnog stanja se luči u organizmu velika količina hormona stresa, a malo hormona rasta. Tokom spavanja je situacija obrnuta. Hormon rasta ima anaboličku ulogu tj utiče na rast mišića i pozitivno na organizam, regeneraciju i reparaciju tkiva, jačanje imunog istema... Hormon stresa ima kataboličku funkciju, tj negativno utiče na rast i oporavK tkiva, kao i na imunološki sistem zato se kaže da je potrebno oko 8h sna dnevno. Važno j 8 h da bude u kontinuitetu, jer je to period potreban za cikluse u organizmu da dostignu potreban nivo...
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #125 poslato: Maj 29, 2012, 05:54:52 posle podne »

Noc ne moze da zameni dan,to znas i sam,ali nece to previse uticati na napredak jer neces non-stop biti treca vec dva dana nedeljno a to ce organizam izdrzati,tj. prilagodice se...Obrok pre i posle treninga ti ostaju isti,a uvece mozes masti (bademe i lesnike) sa mesom (pre nego sto krenes na posao) a na poslu meso i salata i nemas problema... :)
sve se to iskompenzuje, ali nezgodno je kad se raštima cirkadijalni ritam (ritam budnost/spavanje). sav si ko zombi  ::)
To da,ne moze da se zameni dan i noc nikako,ja sam leti kao klinac na raspustu u krevet isao obicno oko 3-4,a budio se umorniji nego pre spavanja.
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #124 poslato: Maj 29, 2012, 02:35:51 posle podne »

To su dobre vesti  :o
Sačuvana
bokaadsl
Gost
« Odgovor #123 poslato: Maj 29, 2012, 12:38:09 posle podne »

Šta će ti keto dijeta?
Jel uopšte imaš ideju šta to znači ili ustavri bi išapo na dijetu sa puno proteina a malo UH?
Keto znači bez UH, pa time nikakv sir ne dolazi u obzir
Znam sta znaci naravno i radim rotaciju naravno.uvek ubacim u dijeti par nedelja sa 0 uh i sa malo povecanja masti.samo mi je lakse i brze da se izrazim da kazem da radim keto tih par nedelja...Pitao sam za suvu materiju na siru sta znaci?Iz svog iskustva znam da i na keto dijeti 2 g uh ne znaci apsolutno nista.

Pricao sam juce sa subotickom mlekarom.Ella sir je I juce i danas isporucen u Novi Sad...Prozivodja ide dalje...
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #122 poslato: Maj 29, 2012, 11:17:54 pre podne »

Šta će ti keto dijeta?
Jel uopšte imaš ideju šta to znači ili ustavri bi išapo na dijetu sa puno proteina a malo UH?
Keto znači bez UH, pa time nikakv sir ne dolazi u obzir
Sačuvana
next Cutler
Član
**
Van mreže Van mreže

« Odgovor #121 poslato: Maj 28, 2012, 10:36:43 posle podne »

Nemoj jesti sir na keto dijeti. Jaja, meso (belo, oslic), kostunjavo voce obavezno i neko povrce (kupus, paradajz, krastavac i tako nesto). Ella sir nemoj ni da trazis vise, ne proizvode ga trenutno. Niko ne zna ni da li ce ga biti ponovo. Gledaj da imas bar 2,5g/kg proteina i bar 1g/kg masti na keto. Bar sam ja tako pohvatao. Ako gresim neka me neko ispravi. Ako nisi takmicar, dobro razmisli da ces na keto dijetu. Moze da ti malo poremeti privatni socijalni zivot. Mesec dana je minimum minimuma za keto. Tu ne sme da bude greske jer jedna glupost iz neznanja ili neopreznosti moze da ti upropasti dijetu. Mozes imati odlican efekat sa rotacijama sa bas malo UH. Ja razmisljam da probam keto, ali nekako mi se ne da :D
Sačuvana
bokaadsl
Gost
« Odgovor #120 poslato: Maj 28, 2012, 07:15:04 posle podne »

Hvala vam...Zeli li neko da mi malo objasni sta znaci 0.5 % suve materije na siru????
recimo ella sir : 12 g pro,1 g uh, 0,05 g masti na 100 g naravno
sabacki mladi sir : 15 g pro, 4 g uh, 0,05 g masti takodje na 100 g...
Na sabackom mladom siru je napisano 0.5 g masti u suvoj materiji....Ovo me jako buni
U NS-u vec 10 dana ne mogu da nadjem ella sir ne znam koliko je pametno da ubacim pred spavanje ovaj sabacki.Na dijeti sam 62 dan.Poslednjih 5 dana i u narednih 16 radim keto dijetu???Da napomenem da nisam takmicar...
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #119 poslato: Maj 26, 2012, 11:04:12 posle podne »

Noc ne moze da zameni dan,to znas i sam,ali nece to previse uticati na napredak jer neces non-stop biti treca vec dva dana nedeljno a to ce organizam izdrzati,tj. prilagodice se...Obrok pre i posle treninga ti ostaju isti,a uvece mozes masti (bademe i lesnike) sa mesom (pre nego sto krenes na posao) a na poslu meso i salata i nemas problema... :)
sve se to iskompenzuje, ali nezgodno je kad se raštima cirkadijalni ritam (ritam budnost/spavanje). sav si ko zombi  ::)
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #118 poslato: Maj 26, 2012, 09:51:27 posle podne »

Zamolio bih nekog strucnog ili dosta iskusnog vezbaca da mi pomogne:
Na dijeti sam vise od  2 meseca...Standardno 3 g proteina na 1 kg,uh variraju 200-100-50,30 g masti...
Treniram vec duzi period u istom vremenskom intervalu.Od kad sam na dijeti radim kardio u 9 ujutru a teretana mi je u 13 i 30...Sve ovo vreme uvek sam na poslu radio drugu smenu tj od 16-23...tako sam navikao.
Imam problem jer su mi sada sve pomerili moram da radim dva dana prvu smenu(7-15h),dva dana drugu smenu(15-22),dva dana trecu smenu(od 22 do 6h)...pa dva dana slobodno...
Na dijeti jos nisam dostigao ono sto sam zeleo,fali mi jos mesec dana...
Moje pitanje je koliko ce me ova promena poremetiti?Dali moze nekako da se spreci i sta da jedem u trecoj smeni?
Postoji li mogucnost da sve bude u redu ako se i dalje budem hranio kao i sav ovaj period?
Moram ovo da kopiram :))

Postoji mogućnost da sve bude uredu ako nastaviš da treniraš i da jedeš kako treba...
Sačuvana
Stefan L.
Gost
« Odgovor #117 poslato: Maj 25, 2012, 01:23:48 posle podne »

Sačuvana
bokaadsl
Gost
« Odgovor #116 poslato: Maj 25, 2012, 11:53:21 pre podne »

Jaoj sto ste svi skromni :)
Sačuvana
bokaadsl
Gost
« Odgovor #115 poslato: Maj 23, 2012, 02:04:14 posle podne »

Zamolio bih nekog strucnog ili dosta iskusnog vezbaca da mi pomogne:
Na dijeti sam vise od  2 meseca...Standardno 3 g proteina na 1 kg,uh variraju 200-100-50,30 g masti...
Treniram vec duzi period u istom vremenskom intervalu.Od kad sam na dijeti radim kardio u 9 ujutru a teretana mi je u 13 i 30...Sve ovo vreme uvek sam na poslu radio drugu smenu tj od 16-23...tako sam navikao.
Imam problem jer su mi sada sve pomerili moram da radim dva dana prvu smenu(7-15h),dva dana drugu smenu(15-22),dva dana trecu smenu(od 22 do 6h)...pa dva dana slobodno...
Na dijeti jos nisam dostigao ono sto sam zeleo,fali mi jos mesec dana...
Moje pitanje je koliko ce me ova promena poremetiti?Dali moze nekako da se spreci i sta da jedem u trecoj smeni?
Postoji li mogucnost da sve bude u redu ako se i dalje budem hranio kao i sav ovaj period?
Moram ovo da kopiram :))
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #114 poslato: Maj 23, 2012, 10:44:06 pre podne »

Pitanje za Danielu... Juce ujutru mi je bilo jako hladno dok sam spavao, malo me hvatala groznica. Izmerio sam temperaturu, 37.5, nije bilo jako strasno. Otisao sam kod lekara popodne i rekao mi je da je grlo problem. Prepisao mi je da pijem antibiotik Sinacilin i da Febricetom skidam temperaturu. Medjutim, kad sam dosao kuci, vec sam se osecao bolje i od tad nisam imao temperaturu. Osecam se skorz okej, ali i dalje pijem Sinacilin. Znaci, leskarim kuci ceo ponedeljak, utorak i planiram da odmaram jos i sutra iako mi je dobro. Da li bi mi skodilo nesto da odem na trening u cetvrtak? Inace, pre treninga pijem Dyma Burn. Mozda bi trebalo da preskocim sagorevac nekoliko prvih treninga?

Ako nemaš temšperaturu neeće škoditi da treniraš.. ipak savetujem odlaganje fat burenera za bolje dane tj kad završiš antibiotike.
Mislimd a j samo neki virus i verovatno te je već i prošao
Sačuvana
Stranice: [1] 2 3 ... 9 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.328 sekundi sa 17 upita.