TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399320 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 08:27:23 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: pitanje?  (Pročitano 17183 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #24 poslato: Jun 11, 2011, 10:11:53 pre podne »

hvala puno svima...ali imam jos jedno pitanje>
posto zelim da dodam  na telesnoj tezini tj. misicnoj masi sta je bolje da uznem gejner ili protein,s obzirom da ako uzmem gejner
moram da imam dobru ishranu koju nikako ne mogu da ukopim sa obavezama koje imam u toku dana jer sam non stop u pokretu
i slabo imam vremena za odmor...?
Pošto ti je cilj da nabaciš mišićnu masu bolje bi bilo da uzmeš protein (ujutru, posle treninga, uveče) + trening + složeni UH - sve to da budeš u anabolizmu....
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #23 poslato: Jun 11, 2011, 01:28:32 pre podne »

Ovo je bio samo primer. Inače, ja trening gledam  kroz broj serija, a ne broj vežbi. Velike mišićne partije radim sa 12-15 serija, a male sa 4-8 serija. Tako u tih 12 serija mogu da odradim i 2, a mogu i 4 vežbe. :)
Sačuvana
Milan180890
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

do hard or go home!!!

« Odgovor #22 poslato: Jun 11, 2011, 01:16:24 pre podne »

znaci svaki trening da menjam-ukapirao sam. vidim da radis po 3 vezbe, jel tako treba ili se ne forsiras? ja radim po 5 vezbi za svaku particiju a ponekad i vise(zavisi kako sam raspolozen) po 4 serije opadajucim brojem ponavljanja sa povecanjem tezine, jel to ok?... pokusavam da dam sve od sebe na treningu... :)
Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #21 poslato: Jun 11, 2011, 01:08:19 pre podne »

Promene možeš vršiti konstantno(tako što ćeš iz treninga u trening menjati uglove, menjati redosled vežbi, intenzitet i obim treninga i sl.) i/ili periodično(tako što promeniš ceo trening program).

Recimo, ja nikada nemam dva uzastopno ista treninga za odreĂ°enu mišićnu grupu. Uzmimo za primer grudi. Na ovom treningu ću odraditi ravni benč šipkom, kosi benč šipkom i razvlačenje na ravnoj klupi, a nareredni ću početi sa kosim benčom bučicama, pa ravni benč šipkom, pa pek-dek. Pa onda mogu na narednom, da promenim i redosled vežbi i širinu hvata kod rada šipkom, mogu da ubacim da sve potiske odradim bučicama, mogu da odradim trening samo sa većim brojem serija i 1-3 ponavljanja po seriji... Mogućnosti su neograničene i ne dozvoli da ti svaki trening bude preslikan. ;)
Sačuvana
Milan180890
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

do hard or go home!!!

« Odgovor #20 poslato: Jun 11, 2011, 01:03:20 pre podne »

npr juce sam za grudi radio: ravni bench, ravni potisak, sirenje, razvlacenje na koturovima i propadanja. pa sad koliko ovako da radim pa da promenim na neke druge vezbe kao sto su: horizontalno guranje, bek dek, kosi bench,sirenje i guranje, konta kosi... ako me neko razume? i da li u jednom treningu da radim i kosi i ravni i kontra kosi ili po jedan ugao za svaki trening za grudi? :)
Sačuvana
Milan180890
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

do hard or go home!!!

« Odgovor #19 poslato: Jun 11, 2011, 12:57:07 pre podne »

mogu da postavim jedno pitanje sto se tice vezbanja?
procitao sam negde da ne treba misice da navikavamo na iste vezbe iz istih uglova nego da menjamo, e sad me interesuje da li da te promene vrsim svakog treninga ili na nedelju, mesec ili vec koliko?
Sačuvana
Milan180890
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

do hard or go home!!!

« Odgovor #18 poslato: Jun 11, 2011, 12:51:47 pre podne »

ne, ja sam se ogranicio na to da xiper piju diuretike pa sam iz sale rekao za AC... a za ove sa niskimm pritiskom, ako im se rasire krvni sudovi normalno da ce pritisak jos da padne i usporice cirkulaciju i covek ce verovatno da pandrkne... sorry zeznuo sam se... :D
a misicna pumpa znaci da  je bolja cirkulacija kroz misice koji su aktivni, ili veci preliv krvi sa periferije u aktivirane misice  ili sta?
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #17 poslato: Jun 10, 2011, 11:29:57 posle podne »

pa sire krvne sudove i pojacavaju misicnu pumpu a ako covek vec ima pritisak no ce ga jos povecati i jurnuti krv u te misice. ja bi pre hipertenyicaru dao animal cuts da mu izbaci visak vode(smanji kolicinu cirkulisuce krvi) kao diuretik... ;)

Sva sreća pa ti ne prepisuješ terapije ljudima. ;)
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Jun 10, 2011, 11:27:26 posle podne »

Ako ŠIRE krvne sudove, onda pritisak mora da OPADA. Verovatno si čuo za nitroglicerin. Znaš li zbog čega se koristi i kako deluje?

Da. Za detoniranje stvari! ;D

Dosta lekova za hipertenzičare na ovaj ili onaj način utiču na relaksaciju krvnih sudova. E sad da li preko povećanja NO kao primarnog glasnika ili bagovanjem nečega u signalnm putu NO-a, to je već druga priča.

Btw, znate da se Nobel (onaj fini čika što je smislio dinamit i onda osnovao onaj fond - ma čuli ste sigurno :P) u poznim godinama dobio od lekara nitroglicerin za srce. :) (Recimo da nije lepo reagovao i da se krstio levom i desnom. :P)
« Poslednja izmena: Jun 10, 2011, 11:32:53 posle podne od strane Biochemo » Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #15 poslato: Jun 10, 2011, 11:24:25 posle podne »

Uzmi neki protein blend, kojim ćeš koliko-toliko uspevati da zameniš jedan do dva čvrstih obroka dnevno. Ako si non-stop u pokretu, moraš još veći akcenat da baciš na kvalitetnu ishranu ukoliko želiš mišićnu masu.
Sačuvana
milos03588
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Jun 10, 2011, 10:08:17 posle podne »

hvala puno svima...ali imam jos jedno pitanje>
posto zelim da dodam  na telesnoj tezini tj. misicnoj masi sta je bolje da uznem gejner ili protein,s obzirom da ako uzmem gejner
moram da imam dobru ishranu koju nikako ne mogu da ukopim sa obavezama koje imam u toku dana jer sam non stop u pokretu
i slabo imam vremena za odmor...?
Sačuvana
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Jun 10, 2011, 05:19:12 posle podne »

pa sire krvne sudove i pojacavaju misicnu pumpu a ako covek vec ima pritisak no ce ga jos povecati i jurnuti krv u te misice. ja bi pre hipertenyicaru dao animal cuts da mu izbaci visak vode(smanji kolicinu cirkulisuce krvi) kao diuretik... ;)

Dao bi mu AC?
SUPER! Kako bi ti bio zahvalan pogotovu posle nekih sat vremena.

Ubio bi choveka, tj mozda ne bi, explodirao bi mu neki kapilar u mozgu pa bi mozda napravio biljku od njega. Ruski rulet.
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
BBBbbb
Napredni član
Van mreže Van mreže

Jusqu'ici tout va bien…

« Odgovor #12 poslato: Jun 10, 2011, 05:12:51 posle podne »

Dao bi mu AC?
SUPER! Kako bi ti bio zahvalan pogotovu posle nekih sat vremena.

Sačuvana
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #11 poslato: Jun 10, 2011, 05:01:56 posle podne »

Ako ŠIRE krvne sudove, onda pritisak mora da OPADA. Verovatno si čuo za nitroglicerin. Znaš li zbog čega se koristi i kako deluje?
Sačuvana
Milan180890
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

do hard or go home!!!

« Odgovor #10 poslato: Jun 10, 2011, 04:52:02 posle podne »

ne, izvini ti si jedan veliki dr mr., nisam te prepoznnao... u pravu si BREEEeeee :P ;)
Sačuvana
Stranice: 1 ... 3 4 [5] 6 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.078 sekundi sa 17 upita.