TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405360 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 03, 2025, 03:05:54 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Pomoc  (Pročitano 3957 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #9 poslato: Jul 14, 2011, 07:04:20 posle podne »

NO problemo ;)
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
13032355
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Golden age of bb!

« Odgovor #8 poslato: Jul 14, 2011, 06:19:03 posle podne »

hvala svima ... :)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #7 poslato: Jul 14, 2011, 11:45:08 pre podne »

da li neko moze da mi kaze koje vezbe u teretani pogadjaju specifican misic (kao naprimer triceps koji ima 3 dela? )
triceps brachii long head------------?
triceps brachi lateral head
triceps brachi medial head ??
onda me jos interesuje koji deo ramena pogadja ova vezba???
http://www.bodybuilding.com/fun/2002/smithbehindneck2s.jpg
i jos latimus dorsi me interesuju,znaci koja vezba pogadja najvise taj misic??? i jos nesto...koji deo bicepsa pogadja sirkoki hvat--- http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRtR0sZyzUCDyqwuUuVwiBSHeZ6LyB0g0L39Et23AZvShxxihW1Tw        
a koji deo uski hvat???

Stoje odgovori koje su momci pre mene dali, ali postoji i još nešto.

Tačno je da se ne može izolovati deo mišića, pa ćak ni samo jedna mišićna grupa, ali naravno da se može staviti veći akcenat na jednu mišićnu grupu tokom pokreta jer fakat je takva mehanika ljudskog tela.

Tako da dok jedna mišićna grupa radi glavnicu posla ostale mogu da pomažu ili da rade kao stabilizatori. Primer je kod čučnjeva gde quadricepsi i gluteusi rade najvise posla, a mišići listova, stomaka, erector spinae i trapezi rade stablizaciju, dok zadnja loža pripomaže tokom pokreta.

E sad konkretno za triceps, što je latak više podignut iznad tela to više radi dugačka glava tricepsa. ta dugačka glava je vezana za lopaticu i samim time se najviše aktivira u extenziji ili ti kad je lakat što više iznad glave. Dakle triceps extenzija šipkom ili bućicom iznad glave je najbolja vežba za dugačku glavu tricepsa, ali će i dalje ceo triceps biti aktiviran pošto mu je fakat funkcija da vrši ispravljanje ruk u laktu, da tako kažem.

Slučno je i kod recimo, potiska na kablu za triceps. Spoljašnja i srednja glava će biti nešto više aktivirane ukoliko je zglob u supinaciji, ali onda si ograničen sa kilažom zbog snage zgloba itd...

potisak šipkom iza glave aktivira celo rame naravno, ali najviše srednju i prednju glavu, tačnije nije bitno gde držiš šipku, nego gde stoje laktovi. Deltoidi dižu nadlaktičnu kost (izmeðu ostalog) tako da što su laktovi bliže jedan drugom to je više aktivna prednja glava, a što su laktovi više u stranu to je aktivnija srednja glava ramena. Meðutim jako je teško kod potisaka isključiti prednju glavu ramena jer fakat je takav položaj tela. Što se kod letenja mnogo bolje rešava.

Uostalom potisci su mnogozglobna vežba i ne treba ju raditi kao izolaciju.

latisimusi su takoðe vezani za tu nadlaktičnu kost, ali je mnogo bolje nekome objasniti ako pričamo o položaju laktova. Dakle što su laktovi bliže jedan drugome tokom izvoðenja vežbi za leða to će i latisimusi biti više aktivirani, a takoðe je potrebno da se šipka vuče niže ili na pupak, a što se šipka više vuče ili ti na pleksus to je više aktiviran trapez, romboid, zadnji deo ramena itd.

Široki hvat na bicepsu je takoðe vezan za položaj latova tačnije položaj šaka u odnosu na laktove, tako da ako su šake sa spoljašnje strane laktova u kontrakciji to je više aktivna unutrašnja glava bicepa i obrnuto. Naravno pregib za biceps sa šipkom je vežba koja pogaða dosta mišića osim bicepsa, kao što je recimo prednje rame i trapez, tako da opet ne vredi razmišljati o nekoj izolaciji.

Meðutim kod bicepsa je mnogo bolja aktivacija zasebnih glava kod pomeranja lakta ispred ili iza tela. Dok je lakat iza tela mnogo više je kativirana spoljašnja glava bicepsa i obrnuto. Primer bi bio pregib bućicama sa kose klupe za spoljašnju glavu i pregib šipkom na skotovoj klupi za unutrašnju glavu.

Nadam se da ovo pomaže ;)
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

Weightlifting sister, with the middle leg twister! :D

« Odgovor #6 poslato: Jul 14, 2011, 11:33:32 pre podne »

Kao sto rekoh
FIKSIRAJ ZGLOB SAKE!
Sačuvana
Sta je dobar, a sta los trip?
Dobar trip je kad vidis zmaja.
Los trip je kad zmaj vidi tebe.
Arlovski
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Jul 14, 2011, 11:22:54 pre podne »

znam, i to sam probao, nista me ne sljaka kao jako opterecenje u ove gore dve vezbe sto sam naveo bukvalno mi iskoci drugi biceps:), ovo sto si mi ti predlozio mi vise radi deo koji siba na extensore i flexore ka zglobu sake, ali je jako dobra vezba.
Sačuvana
Those who push themselves, and are willing to face pain, exhaustion, humiliation, rejection, or worse, are the ones who become champions.
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Jul 14, 2011, 08:51:11 pre podne »

Ogranici se na parcijalna za brachioradialis u koncentracionom pregibu obrnutim hvatom.
Ides do tacke gde biceps ne povuce i fiksiraj zglob sake da ne pocne da jede govna, posto ume da se iskrivi na dole.
Ili isto revers dvorucnim sa laktovima iza tela, pokret je veoma mali. Otprilike imas osecaj da rolas sipku po stomaku.
Sačuvana
Arlovski
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Jul 14, 2011, 08:32:35 pre podne »

ne mozes da izolujes to tako kako mi zamisljamo...ja sam pokusavao da izolujem brachioradialis koji mi je licno naijinteresantniji i najblize sto sam mogao da dodjem tome je prosto reversed burbell curl na skotu ili stojeci, kao i hammer dumbell curls - sa ogromnim opterecenjima kako bi i njega naterao da vise radi...sto se tice tricepsa vezba koju ces najvise osetiti za sve grupe koje si naveo skoro podjednako je po meni scullcrasher sa dobrim opterecenjem i pravilnom formom, 2 sekunde gore, 2 sekunde negativni deo ponavljanja....nece ti ni biti bitno koja je grupa sve ce da gori:)

Sačuvana
Those who push themselves, and are willing to face pain, exhaustion, humiliation, rejection, or worse, are the ones who become champions.
ФИКИ
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Jul 14, 2011, 06:58:12 pre podne »

1. Ne postoji vezba za jedan misic.
2. Sedeci potisak iza glave srednje i prednje rame.
3. Veslanja
4.  Odgovor br. 1 
Sačuvana
13032355
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

Golden age of bb!

« Odgovor #1 poslato: Jul 13, 2011, 05:56:06 posle podne »

da li neko moze da mi kaze koje vezbe u teretani pogadjaju specifican misic (kao naprimer triceps koji ima 3 dela? )
triceps brachii long head------------?
triceps brachi lateral head
triceps brachi medial head ??
onda me jos interesuje koji deo ramena pogadja ova vezba???
http://www.bodybuilding.com/fun/2002/smithbehindneck2s.jpg
i jos latimus dorsi me interesuju,znaci koja vezba pogadja najvise taj misic??? i jos nesto...koji deo bicepsa pogadja sirkoki hvat--- http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRtR0sZyzUCDyqwuUuVwiBSHeZ6LyB0g0L39Et23AZvShxxihW1Tw         
a koji deo uski hvat???

Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.044 sekundi sa 13 upita.