TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 397972 Teme od strane 25051 Članovi Poslednji član: JamieLoYaK

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Novembar 01, 2024, 10:39:47 pre podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: neznalica...savet ?  (Pročitano 2745 puta)
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #9 poslato: Septembar 10, 2011, 12:50:02 posle podne »

@alen: hvala na savetu, kao sto vidis jeste neiskustvo u pitanju zato ste vi tu nadam se :) nigde ne zurim,cilj mi je jos 5kg i to mi je dosta za sad, nastavljam sa vezbom i pojacavam ishranu pa ce valjda sve doci na svoje :) hvala svima za odgovore :)

ne moraš ništa drastično ni da povećavaš, ubaci još jedan obrok ili još 200 - 300gr mesa u toku dana i nešto kvalitetnih UH i čekaj da vidiš kako ćeš napredovati. zapamti da je jedina stvar bitna, a to je konstanta, sve ostalo je zanemraljivo.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
blea
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Septembar 10, 2011, 12:00:33 posle podne »

@alen: hvala na savetu, kao sto vidis jeste neiskustvo u pitanju zato ste vi tu nadam se :) nigde ne zurim,cilj mi je jos 5kg i to mi je dosta za sad, nastavljam sa vezbom i pojacavam ishranu pa ce valjda sve doci na svoje :) hvala svima za odgovore :)
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #7 poslato: Septembar 10, 2011, 08:34:34 pre podne »

E ovako, moj prvi post na forumu ne znam mnogo o suplementima pa sam se nadao vasoj pomoci, upravo sam napunio 20god idem godinu i po u teretanu, na mojih 193 sam imao 70kg i nisam mogao nikako da nabacim kilazu i gle cuda od kako sam krenuo sa teretanom dobio sam 17 kg...e sad prvih 15 nije bio problem al evo u zadnjh par meseci zastoj..
pa sam odlucio da to malo poguram suplementima, pored whey-a, omega3 i vitamina sto vidim da je na neki nacin osnovno razmisljao sam o kreatinu/bcaa/glutaminu , svi vezbaci mislie da znaju najbolje, a svi pricaju razlicito pa sam odlucio da pitam ovde vidim da zborite pametno,hvala...

Prvo ti nisi ni dobio tih 15 kg zato što si krenuo u teretanu nego zato što si počeo da jedeš više. Razlog zašto ti je napredak usporio nije zato što nemaš suplementacije nego zato što ti se sada kalorijski unos izbalansirao sa tvojom potrošnjom i laganao dolazi u ravnotežu.

Tako da ako hoćeš više kila moraćeš više i da jedeš.

Vidiš to je recimo standardna greška svih neiskusnih vežbača. Krenu da vežbaju, apetit im se poveća, krenu da jedu više hrane i sasvim lepo napreduju i onda posle par meseci sve stane. Prva sledeća stanica su suplementi, odmah posle njih i frustracija ;)

Suplementacija će ti pomoći, ali neće ti dati ne znam ni ja koliko kila, od svega toga što nabrojao ćeš možda dobiti jednu ili dve kile i to ako budeš imao sreće.

Postpji razlog zašto se ta suplementacija prevodi kao "dodaci ishrani". Tako da ćeš prvo morati povećati unos hrane, a onda dodati te osnovne suplemente koje si nabrojao ako želiš više kila.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #6 poslato: Septembar 10, 2011, 08:30:50 pre podne »

Kreatin možeš uzimati na duge staze u dozama 3-5g dnevno(ukupno).
Sačuvana
BojanLeet
Napredni član
Van mreže Van mreže

BRO-SLAYER

« Odgovor #5 poslato: Septembar 10, 2011, 07:47:01 pre podne »

Kako hoces, ne moras pauzirati kreatin :) I da, nije stetan
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
blea
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Septembar 10, 2011, 12:05:09 pre podne »

@Robert: pa potrudio sam se da procitam veci deo foruma da ne bih zamarao glupim pitanjima, odlicno se hranim sve unosim sto treba i koliko treba, s tim sto nisam izbacio nista kad to kazem mislim da jedem i slatkise ponekad al nemam problema sa BF i ostalim pa mi to nije problem :)

@bojan: mislio sam da krenem sa kreatinom mesec, dva meseca max pa posle da pijem bcaa, mozda je to dobra varijanta da ne preterujem sa kreatinom ?
Sačuvana
BojanLeet
Napredni član
Van mreže Van mreže

BRO-SLAYER

« Odgovor #3 poslato: Septembar 09, 2011, 08:39:46 posle podne »

Kreatin odlicna ideja, kao i bcaa.
Glutamin nikako, beskoristan je
Sačuvana
You know how dumb the average person is, right? Well by mathematical definition, half of everybody is even dumber than that.
Robert
Top poster
Van mreže Van mreže

Pansport
« Odgovor #2 poslato: Septembar 09, 2011, 08:21:17 posle podne »

Pozdrav i dobro nam došao!

Vidim da lepo razmišljaš. Shvatio si koja je osnovna suplementacija. Da, zaista, whey+multivitamin+omega 3 su odlična baza. Dodavanje bcaa i kreatina je pametan korak. Glutamin možeš, ali ti nije baš prioritetan(znam da ljude ne leže na parama).

Dakle, suplementacija je odlična. A, šta je sa ishranom? Znaš da je to najbitniji deo priče?
Sačuvana
blea
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Septembar 09, 2011, 07:49:07 posle podne »

E ovako, moj prvi post na forumu ne znam mnogo o suplementima pa sam se nadao vasoj pomoci, upravo sam napunio 20god idem godinu i po u teretanu, na mojih 193 sam imao 70kg i nisam mogao nikako da nabacim kilazu i gle cuda od kako sam krenuo sa teretanom dobio sam 17 kg...e sad prvih 15 nije bio problem al evo u zadnjh par meseci zastoj..
pa sam odlucio da to malo poguram suplementima, pored whey-a, omega3 i vitamina sto vidim da je na neki nacin osnovno razmisljao sam o kreatinu/bcaa/glutaminu , svi vezbaci mislie da znaju najbolje, a svi pricaju razlicito pa sam odlucio da pitam ovde vidim da zborite pametno,hvala...
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.392 sekundi sa 18 upita.