TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 405360 Teme od strane 25067 Članovi Poslednji član: BlueCloud

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Septembar 03, 2025, 01:02:03 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   |   |  (Urednik: Zoltan Kozma)  | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Efekat treninga  (Pročitano 3157 puta)
stefanbree
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Decembar 04, 2011, 11:28:44 pre podne »

Hvala svima na odgovorima..pretpostavljao sam da je tema preopsirna ali eto...da pitam....
Sačuvana
MARKO DIMITRIJEVIC
DO YOU KNOW YOUR NUMBERS ?
Top poster
Van mreže Van mreže

www.dimitrijevicmarko.com

« Odgovor #7 poslato: Decembar 04, 2011, 10:08:59 pre podne »

Slozio bih se sa Alenom,dao ti je komletan odgovor.Treba uprostiti stvari ,od mnogo teoretisanja ne rastu misici ,niti se gube masti.
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #6 poslato: Decembar 04, 2011, 09:30:03 pre podne »

Niko ti neće na ovom svetu dati odgovor na ova pitanja koliko god da ih konkretizuješ...ali definitivno možeš poteći neke stare i nadasve glupe rasprave koje su večno provlače po forumima...

Ono što je bitno da zapamtiš i što je jedino bitno je:

Treniraj što jače.

Jedi što zdravije.

Odmaraj se što kvalitetnije.
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Decembar 04, 2011, 12:29:26 pre podne »

Mnogo kopleksno pitanje si postavio, o tome se moze pisati danima. Moras konkretizovati pitanja nakon sto se sam informises u toj oblasti.

danima, nedaljama, godinama  ::)

:P
Sačuvana
quaresma
Fakultet za sport i turizam tims. assistant
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Decembar 03, 2011, 11:37:50 posle podne »

Mnogo kopleksno pitanje si postavio, o tome se moze pisati danima. Moras konkretizovati pitanja nakon sto se sam informises u toj oblasti.
Sačuvana
MSc Sport Scientist
Faculty of sport and tourism - Assistant
Center of Health, Exercise and Sport Science CHESS
http://chess.edu.rs/

sasa.semeredi@gmail.com   feel free to contact me

Practice will not make you perfect, perfect practice will make you perfect.
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Decembar 03, 2011, 11:29:23 posle podne »

Od mene si čuo ono što reðe imaš priliku da pročitaš. Sve ostalo imaš na netu u obilatim količinama - "da li je bolje da pijem protein ili gejner posle treninga", šta mišići koriste kao energiju, kad, zašto i kako troše masti isl. Dakle guglaj.
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Decembar 03, 2011, 11:27:12 posle podne »

errr, prvo glikogen nemaš u krvi.

http://lmgtfy.com/?q=glycogen
http://lmgtfy.com/?q=blood+sugar

Trening da li ti odgovara ili ne znaš po tome kako se pokazao posle nekog dužeg vremena. Vremenom (treniranjem) naučiš da slušaš telo i da znaš kako, kad i šta ti odg.

Organizam reaguje na trening tako što uključi "fight or flight prekidač" - drugim rečima okrene svoje resurse ka mišićima kako bi "preživeo". Suštinski, pojačava se vazodilatacija u predelu koji je pod stresom i smanjuje se u drugim predelima kako bi se pojačala lokalna cirkulacija krvi sa smislom bržeg dopremanja pomenute tečnosti zoni pod naporom. Luče se signali kao što su adrenalin, glukagon isl. koji svašta nešto kažu tvojim ćelijama - kako mišićnim tako i ostalim. Mišići rade, a jetra npr gleda da podrži mišiće u tome...
Posle toga nastupa oporavak koji će dosta zavisiti od toga kakav je trening bio u pitanju (ne moram da ističem da nije isto da li si se iscrpeo na smrt kao onaj nesrećni grk zbog koga nastade maraton, ili si uradio 3 trbušnjaka i to nazvao treningom) ili šta si radio u periodu oporavka (nije isto da li jedeš i šta jedeš ili si overio neku kafanu). Način tvog treninga kombinovano sa prosto da tupo kažem tvojom genetikom rezultuje aktiviranjem različitih signalnih puteva na koje takoðe utičeš i tokom oporavka. Rezultanta može biti svašta.

Poenta je da imaš cilj i da ka njemu težiš. Svaki dan da si po malo bolji i na godišnjem nivou ne možeš da omaneš da primetiš opasnu razliku.
Sačuvana
stefanbree
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Decembar 03, 2011, 08:34:04 posle podne »

Jel bi mogao neko strucan da mi objasni, kad god nadje vremena, kako organizam reaguje na trening?? Sta se dogadja u organizmu tj. misicima nakon treninga ?? Posle koliko vremena nakon treninga opada nivo glikogena u krvi (cini mi se da sam negde procitao da odmah nakon treninga treba popiti ili pojesti nesto bogato ugljenim hidratima kako bi se sprecila razgradnja misica) ??? sta je znak da lose treniramo tj. kako nam organizam govori kad mu ne odgovaraju treninzi i kad ga preopterecuju itd. ?? voleo bih sto vise toga da znam u vezi ovoga pa ako je neko voljan nek podeli malo znanja....trazio sam na forumu ali ne nadjoh nista slicno...
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.037 sekundi sa 13 upita.