TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399833 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 15, 2025, 10:47:07 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: PWM VECITO PITANJE  (Pročitano 3519 puta)
Taske92
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Februar 13, 2012, 04:50:39 posle podne »

mala pomoc..... moja ishrana izglda otpr ovako .... nekih 200 gr piletine i 2 jajeta + malo rize za doriucak..... nakon toga je trening.... odmah posle njega protein,sat kasnije  pojedem 7-8 belanaca i odem na posao,stvar je sto narednih 6-8 sati ne jedem nista jer na poslu nemam gde a ni kad,ali odmah posle posla imam jos dva obroka sa po nekih 40 gr proteina po obroku.....  Moze li mi ova pauuzaa dosta odbiti od napretka?
hvala :)

Nećeš primetiti nikakvu razliku u odnosu na to da jedeš svaka 3 sata...
Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #10 poslato: Februar 13, 2012, 04:38:31 posle podne »

mala pomoc..... moja ishrana izglda otpr ovako .... nekih 200 gr piletine i 2 jajeta + malo rize za doriucak..... nakon toga je trening.... odmah posle njega protein,sat kasnije  pojedem 7-8 belanaca i odem na posao,stvar je sto narednih 6-8 sati ne jedem nista jer na poslu nemam gde a ni kad,ali odmah posle posla imam jos dva obroka sa po nekih 40 gr proteina po obroku.....  Moze li mi ova pauuzaa dosta odbiti od napretka?

Nećeš primetiti nikakvu razliku u odnosu na to da jedeš svaka 3 sata...
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Februar 13, 2012, 03:58:08 posle podne »

Kao što je rečeno,  individualna je kombinacija...  Sasvim je ok uzeti i whey nakon treninga. Medjutim,  mišići se grade 24h i potrebno je voditi računa o stalnom unosu proteina....
Sačuvana
DM
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Februar 12, 2012, 10:49:34 posle podne »

Ljudi treba mi mala pomoc oko whey proteina, ja sam ga ovih par meseci (koliko ga koristim) pio 1/2 do 1h posle treninga posto sam naime cuo (i mnogo fitnes trenera ubedjuju) da se prvo uzima dextroza da vrati energiju i spreci razgradnju misica pa se tek kasnije unosi whey.
A ispijanje wheya odmah po treningu (po njima NIKAKO), dovodi do koriscenja proteina za vracenje energije sto ima za rezultat to da se manje apsorbuje u misic .Da li je to bas tako?

Dakle, kako da pijem Whey onda a i koliko da sacekam pa da predjem na glavni obrok?

Pitaj te iste trenere, sta ce se desiti ako tvoja kol. dex-a nije dovoljna da nadoknadi izgubljenu energiju,
a na njihov savet ne uzimas odmah whey, sta ce se desiti onda sa misicima!? Ili da radis defku, pa unosis min. kol. dex-a,
pa onda pravis pauzu (po njihovom savetu), sta ce se u toj pauzi desiti sa misicima bez whey-a!?
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Februar 12, 2012, 10:42:18 posle podne »

Ljudi treba mi mala pomoc oko whey proteina, ja sam ga ovih par meseci (koliko ga koristim) pio 1/2 do 1h posle treninga posto sam naime cuo (i mnogo fitnes trenera ubedjuju) da se prvo uzima dextroza da vrati energiju i spreci razgradnju misica pa se tek kasnije unosi whey.
A ispijanje wheya odmah po treningu (po njima NIKAKO), dovodi do koriscenja proteina za vracenje energije sto ima za rezultat to da se manje apsorbuje u misic .Da li je to bas tako?

Dakle, kako da pijem Whey onda a i koliko da sacekam pa da predjem na glavni obrok?

JOS OVO:
Zbog prirode posla na trening mogu samo uvece, zavrsavam ga u 20:30 a lezem u 23 da bih obezbedio misicima barem 7h sna. Zanima me da li mi mozes pomoci oko toga kako da u tih par sati uklopim i suplementaciju i obrok i kojim redom?
Jedan lik mi danas rece da odmah po treningu uzmem dextrozu, pa da jedem pa whey tek u 23 pred spavanje (2 i po h posle treninga) da bi mi hranio tokom sna?

HVALA unapred, Ivan
ukoliko nisi u nekom klesanju definicije,  msm da je ok da uzmeš prvo nadoknadu,  pa kvalitetan obrok,  pa whey pred spavanje,...  sobzirom na tajming treninga  :)
Sačuvana
DM
Zainteresovan član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Februar 12, 2012, 10:35:10 posle podne »

JOS OVO:
Zbog prirode posla na trening mogu samo uvece, zavrsavam ga u 20:30 a lezem u 23 da bih obezbedio misicima barem 7h sna. Zanima me da li mi mozes pomoci oko toga kako da u tih par sati uklopim i suplementaciju i obrok i kojim redom?
Jedan lik mi danas rece da odmah po treningu uzmem dextrozu, pa da jedem pa whey tek u 23 pred spavanje (2 i po h posle treninga) da bi mi hranio tokom sna?

HVALA unapred, Ivan
Mozda si ga pogresno razumeo, ispravno bi bilo, dex+whey i pre spavanja cvrsti proteinski obrok.
Sačuvana
Taske92
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Februar 12, 2012, 09:52:43 posle podne »

Sačuvana
Alen Radošević
Alen
Global Moderator
Entuzijasta
Van mreže Van mreže

Lični trener - Novi Sad - Katona Gym

FB
« Odgovor #4 poslato: Februar 12, 2012, 07:51:45 posle podne »

Apsolutno nebitno, a ti treneri njih samo nastavi da ih slušaš i imaćeš garantovani napredak...
Sačuvana
Lični trener - Katona gym - Novi Sad
TheVoja
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Februar 12, 2012, 04:38:53 posle podne »

Stvarno je sve to individualno, a te teorije, da li odmah posle treninga ili sat vremena posle, sa dekstrozom, ili odvojeno popiti Whey su jednostavno neke nijanse i sta god da primenis od toga, bitno je da u nekom kracem intervalu popijes posle treninga whey, ali ne treba da ocekujes neko preveliko dejstvo od toga, bitnije je kako se preko dana hranis, jer ukoliko ti je ishrana tokom celog dana kvalitetna, uvek ces imati kvalitetno snabdevanje misica hranljivim materijama, mnogo je vaznije celokupna ishrana, a preveliku paznju ljudi posvecuju kad i kako da popiju whey posle treninga, to je samo jedna karika u lancu. 
Sačuvana
Zoltan Kozma
ADMINISTRATOR
Top poster
Van mreže Van mreže

Never give up!

« Odgovor #2 poslato: Februar 12, 2012, 03:36:32 posle podne »

Sve je to individualno od osobe do osobe i zavisi koji je period u pitanju (defka,masa...)  nije to isto.Ja kada sam na masi mogu uzeti dex na defki na primer nikada.Isto na primer umesto dexa cesto uzmem nesto slatko (prost secer) ja na primer obozavam  coko rizu i to pojedem cesto.Ali to sam ja a svako ima svoje teorije.
Sačuvana
big77
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Februar 12, 2012, 12:28:18 pre podne »

JOS OVO:

HVALA unapred, Ivan
Sačuvana
Stranice: [1] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.081 sekundi sa 18 upita.