TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 400153 Teme od strane 25055 Članovi Poslednji član: ranilac

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Januar 28, 2025, 09:17:34 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: 1 [2] Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: progresija tezina  (Pročitano 5487 puta)
neskeubica
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Februar 14, 2012, 11:00:15 posle podne »

misic ne moze da raste ako ga svaki trening ne opteretis vise....GLUPOST.nemoj se time zamlaciivati ne moxzes ti jedan trenig dizati 50 a drugi 70...to ide postepeno...trening mozes poboljsati vecim brojem ponavljanja neko prethodni put..ili ubaciit neke super serije..;)
Sačuvana
nebojsa tosic
gepard90
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #1 poslato: Februar 12, 2012, 11:42:21 posle podne »

pocetnik sam, nekih tri meseca treniram u teretani. usao sam polako u sistem treninga, uvezbao pokrete i sredim ishranu.

shvatio sam da misic ne moze da raste ako se svaki sledeci put ne optereti vise. njegov odgovor ce biti povecanje i savladjivanje novog zadatka.

da li bi mogli da mi pojasnite malo vise ovakav sistem? dakle, kako polako povecavati tezine, koliko cesto i u kojim procentima? recimo, u teretani gde treniram prelazi za bucice su 2.5 kg, isto vazi i za tegove. sada tu nastaje problem sto ne mogu tek tako da skocim recimo na pregibu sa 10 na 12.5 kg. da li da pokusam da izvodim manje ponavljanja sa tom novom tezinom, dok ne dostignem neki optimalan broj ponavljanja pa tako idi sve vise i vise?

takodje me interesuje vase misljenje o serijama i ponavljanjima. recimo, ja sam do sad radio 4 serije. to bi recimo za lat vucenje ispred glave za ledja bilo nekako ovako: 1. serija, zagrevanje (15x20kg), 2. serija radna (8x30kg), 3. serija radna (8x40kg), 4. serija radna (8x50kg). sta mislite o ovome, kako vi radite i da li treba menjati?

inace pripadam dosta mrsavoj grupi ljudi, dobio sam dosta u ova tri meseca, tako da sam zadovoljan napretkom ali hocu da polako otklanjam greske ako ih ima.
Sačuvana
Stranice: 1 [2] Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.088 sekundi sa 17 upita.