TELEFON: 021/820-555, 062/111-0-999, MAIL: info@pansport.eu

PRIRODNI DODACI ISHRANI ZA SPORTISTE I REKREATIVCE I SPORTSKA OPREMA

Statistike foruma
Statistike foruma 399317 Teme od strane 25052 Članovi Poslednji član: Ancient

User Info
Dobrodošli, Gost. Molim vas prijavite se ili se registrujte. Da niste izgubili svoj aktivacioni mejl?
Decembar 22, 2024, 06:53:32 posle podne
Napredna pretraga
Vesti
DOBRODOŠLI na PANSPORT FORUM!

WWW.PANSPORT.EU
Pomoć Pretraga Prijavljivanje Registracija PRODAVNICA
*
 |   |   | 
« prethodna tema sledeća tema »
Stranice: [1] 2 Idi dole Pošalji ovu temu Štampaj
Autor Tema: Vezbanje sa oslabljenim imunitetom  (Pročitano 4677 puta)
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #16 poslato: Mart 23, 2012, 07:04:12 posle podne »

+više vlakana u ishrani...
Sačuvana
daniela svarc
lekar, savetnik za ishranu, doktor nauka
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #15 poslato: Mart 23, 2012, 10:21:14 pre podne »

Danijela a sta preporucujes ljudima kojima imaju probleme sa gasovima i stomakom usled duze primene antibiotika? ja sam antibiotike pio 15 dana, pa mislim da mi se zbig toga javio ovaj problem...

Treba da uradiš nalaz stolice na bakterije, gljivice, parazite i protozoe, pa onda da se vidi šta je u pitanju...
Drugo, flora creva će se oporaviti i sama ako je samo do upotrebe antibiotika...
Sačuvana
Biochemo
Ultra napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #14 poslato: Mart 22, 2012, 03:48:15 posle podne »

Nisu na odmet ti probiotici i u toku prehlade. Ima logike u SlaĂ°inom mišljenju. Što se mene tiče agree.

enivejz, vezano za ekomer (na koji se ježim kad čujem) par linkova:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2953404/pdf/marinedrugs-08-02267.pdf - vrlo fina revija vezana za alkilglicerole
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/2308409 - ovo je onaj koji brine :P
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14586289
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8449116 - moguće posledica (ne žvaćite kapsule :D)
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10524857
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16124384 - još jedan rad za ekomer
http://www.drugs.com/npp/shark-liver-oil.html#ref43

nisam neki fan, mada ima radova koji su za, no o5 je zabranjen a čini mi se da svejedno preduvavaju priču previše
Sačuvana
Kalee
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #13 poslato: Mart 22, 2012, 03:47:11 posle podne »

Danijela a sta preporucujes ljudima kojima imaju probleme sa gasovima i stomakom usled duze primene antibiotika? ja sam antibiotike pio 15 dana, pa mislim da mi se zbig toga javio ovaj problem...
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #12 poslato: Mart 22, 2012, 01:33:08 posle podne »

Ulje ajkuline jetre sadrzi alkilglicerole, koji imaju ulogu u proizvodnji belih krvnih zrnaca u organizmu, koji su fagociti i sjajna imunoloshka podrshka za organizam. Antibiotici svako ubiju bakterije iz crevne flore ali ja sam opet za obnovu crevne flore i tokom terapije, deo njih ce preziveti i verujem da je manja verovatnoca da ce doci do razvoja gljivica, koje samo chekaju momenat da pochnu slobodno da se razmnozavaju. Iskreno, mislim da lekari malo preteruju, mog drugara su kljukali antibioticima mesec dana, uzas, naravno da je kandidijaza bila logichan ishod...

ja samo kažem da u prinicpu nema neučnog dokaza da davanje probiotika sprečava kandidijazu (mada iskreno i ja često dam probiotik naročito starijim ljudima)

Mesec dana je previše antibiotika za npr običnu prehladu ali ima infekcija koje se leče mesec dana pa i duže..
Ali za običan cistitis je dovoljno rti dana terapije, za bronhitis nekad i 5 dana je skroz ok itd.
Sačuvana
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #11 poslato: Mart 20, 2012, 08:55:49 posle podne »

vazi, hvala ti jos jednom, jos jednom samo da te pitam, ovaj erce u jednoj tabli ima svega 8 tabletica, to mi traje 4 dana, da li da pijem samo 4 dana, ili da uzmem jos 2 pakovanja i da pijem 2 nedelje kako si mi napomenula?

Uzmi josh jedno i pij 8 dana, moze i tako. I jogurt pij obavezno.
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
Kalee
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #10 poslato: Mart 20, 2012, 04:59:50 posle podne »

vazi, hvala ti jos jednom, jos jednom samo da te pitam, ovaj erce u jednoj tabli ima svega 8 tabletica, to mi traje 4 dana, da li da pijem samo 4 dana, ili da uzmem jos 2 pakovanja i da pijem 2 nedelje kako si mi napomenula?
Sačuvana
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #9 poslato: Mart 20, 2012, 04:28:15 posle podne »

auuu kog da poslusam sad :)...kupio danas, erce floru, si sigurna da treba da pijem 2 nedelje? zena u apoteci mi je rekla da pijem 4 dana samo..i sa ovim ecomerom, da ga uzimam ili ne? dosta je skup, 700 dinara kosta...

Popij celu tablu, svakako je dobra podrshka za imunitet! Ecomer naravno nije neophodan, ali probiotikom jachash crevni imunitet, vitamin c bi bio sjajan antioksidans, ecomer jacha celijski imunitet, a omega 3 je odlichan antipiretik, i na neki nachin ce prevenirati ili barem smiriti upale nakon ponovnih treninga, uz gomilu drugih pozitivnih dejstava.
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #8 poslato: Mart 20, 2012, 04:24:08 posle podne »

Ulje ajkuline jetre sadrzi alkilglicerole, koji imaju ulogu u proizvodnji belih krvnih zrnaca u organizmu, koji su fagociti i sjajna imunoloshka podrshka za organizam. Antibiotici svako ubiju bakterije iz crevne flore ali ja sam opet za obnovu crevne flore i tokom terapije, deo njih ce preziveti i verujem da je manja verovatnoca da ce doci do razvoja gljivica, koje samo chekaju momenat da pochnu slobodno da se razmnozavaju. Iskreno, mislim da lekari malo preteruju, mog drugara su kljukali antibioticima mesec dana, uzas, naravno da je kandidijaza bila logichan ishod...
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
Kalee
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #7 poslato: Mart 20, 2012, 04:12:38 posle podne »

auuu kog da poslusam sad :)...kupio danas, erce floru, si sigurna da treba da pijem 2 nedelje? zena u apoteci mi je rekla da pijem 4 dana samo..i sa ovim ecomerom, da ga uzimam ili ne? dosta je skup, 700 dinara kosta...
Sačuvana
daniela svarc
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #6 poslato: Mart 20, 2012, 11:25:51 pre podne »

Probiotik obavezno, nadam se da si ga pio i uz antibiotike! Omega 3 takodje, multivitamini koje si uzeo, i mozesh uzeti ulje ajkuline jetre, imash u apoteci, kao ecomer ili imunomer od natural w.

Pochetni treninzi laganim tempom, kardio bar 20 min posle tegova i radi kruzne treninge prvih nedelju dana.

I mani se dijete, nek bude svakako visok unos proteina ali jedi voce, povrce, integralni hleb, semenke...koriguj ishranu nakon dve nedelje treninga.

Jel inace preporucujes ulje ajkuline jetre? Sta je tu aktivni sastojak?

Probiotici SA antibioticima nisu dokazani da sprecavaju dijareju ali se slazem da ih treba uzeti tokom oporsvka od bolesti...

Za mene imunitet dokazano dize odmor, dobra ishrana (kako sj rekla) i odmor i san
Sačuvana
Ognjen Pedja Tutorov
Top poster
Van mreže Van mreže

« Odgovor #5 poslato: Mart 20, 2012, 07:21:49 pre podne »

Uzmi probiotik, jogurte sa dobrim bakterijama, multivitamine, hrani se kvalitetno, i ako se dobro osećaš kreni treninge...  Treninge postepeno doziraj, nemoj naglo da kreneš.
Sačuvana
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #4 poslato: Mart 19, 2012, 10:59:15 posle podne »

e hvala ti...nisam pio probiotic sa antibioticima, da li mogu sada da ga uzmem? i koji bi mi preporucila?

Mozesh uzeti erce floru, najbolji kompromis cene i kombinacije probiotskih bakterija, i pij dve nedelje, jednu uz doruchak, 2 table ce ti trajati 16 dana.
Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
Kalee
Član početnik
*
Van mreže Van mreže

« Odgovor #3 poslato: Mart 19, 2012, 10:53:15 posle podne »

e hvala ti...nisam pio probiotic sa antibioticima, da li mogu sada da ga uzmem? i koji bi mi preporucila?

Sačuvana
Opsenark@
Sladza
Napredni član
Van mreže Van mreže

« Odgovor #2 poslato: Mart 19, 2012, 10:33:15 posle podne »

Probiotik obavezno, nadam se da si ga pio i uz antibiotike! Omega 3 takodje, multivitamini koje si uzeo, i mozesh uzeti ulje ajkuline jetre, imash u apoteci, kao ecomer ili imunomer od natural w.

Pochetni treninzi laganim tempom, kardio bar 20 min posle tegova i radi kruzne treninge prvih nedelju dana.

I mani se dijete, nek bude svakako visok unos proteina ali jedi voce, povrce, integralni hleb, semenke...koriguj ishranu nakon dve nedelje treninga.
« Poslednja izmena: Mart 19, 2012, 10:46:13 posle podne od strane Opsenark@ » Sačuvana
Hrabri mogu sve ;)
Stranice: [1] 2 Idi gore Pošalji ovu temu Štampaj 
« prethodna tema sledeća tema »

SMF 2.0.19 | SMF © 2017, Simple Machines | Supported by | | Buttons by Andrea
Stranica je napravljena za 0.337 sekundi sa 18 upita.